Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[help] Pomocy. Straszny problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

JAk wiecie lub nie, klasy II gimnazjum mają przygotować projekty.

Termin mojej grupy to 30 maja więc zostało mi 8 dni.

Dowiedziałem się ostatnio że lider mojej grupy pomylił się w temacie ale mniejsza z tym.

Aktualnie muszę zrobić prezentację multimedialną (tak myslałem ale może być coś innego)

malarstwo historyczne związane z postacią i życiem pani Wawelskiej

Czyli o obrazy na których jest królowa Jadwiga.

Mam stronkę

http://sodalicja.org/ikonografia/index.html

Na których jest większość obrazów o tematyce królowej jadwigi.

Problem w tym ze każdy jest oceniany indywidualnie, i ja muszę gadać tak około +5 minut więc mogę opowiedzieć o malarzu, tytule dzieła roku powstania Ale co jeszcze?

Jak ich zagadać? Liczę na waszą pomoc.

jeśli naprawdę mi się przyda kilka limitów lajków jestem w stanie dać

Opublikowano

Zacznij od tego kto namalował obraz, przedstaw krótki życiorys osoby, opisz co to za technika, przejdź do epoki. Z epoki płynne przejscie w wyznaczniki. Z wyznaczników do samego obrazu. Jeżeli na obrazie jest uwiecznione jakieś konkretne wydarzenie to możesz je opisać. Staraj się mówić wyraźnie, to znacznie wydłuży czas prezentacji.

Możesz dodać strzałkę (ścieżki) pokazującą np. poszczególne fragmenty obrazu / plany, albo wyskakujące portrety...

Jak kto woli ...

f.png

Opublikowano

UP:

Bardzo przydatne z tymi strzałkami i epokami.

Czekam na dalsze podpowiedzi.

Moje koleżanki np. maja film gdzieś tam pojechały do kościoła gdzie są uwiecznione rzeźby jadwigi i o tym film zrobiły. Jeszcze jakąś posenkę i w ogólę.

Trochę to będzie taka klepanka, ale z racji tego że jestem ambitny a nie mam warunków (chodzi tu o grupy, bo ja mam 3 osoby śrenia +/- 2.8 i jedna diewczyne 5.3 to wiecie) to nie da rady tego teraz zrobić.

Opublikowano

Opisz swoje przeżycie dotyczące tego obrazu (tak tak wiem pewnie ich nie masz ale naściemniaj) Napisz gdzie te obrazy można zobaczyć, opowiedz np. o opinii dzisiejszych krytyków itd

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...