Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Leona vs Blitz

KuBuTu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1.png

Postacie: Leona vs Blitz

Zależy mi na: Hard CC , Supportowaniu , i dzięki której łatwiej zdobyć killa z AD Carry

Dodatkowe informacje: + i - postaci.

Opublikowano

Z tych 2 lepsze jest Leona poniewaz:

Aoe Stun/slow

Dociagniecie sie do enemy(przez miniony przechodzi)

Stun z malym cd na Q

Tankowata

Z corkim lub gravesem na 6 poziomie bardzo latwo zddobyc killa

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

No Leona jest dobra, jedank ja Ci polecam wziąć Blitza. znany ze swojej "łapy", która przyciąga, jest strasznie twardy ma poteżne ULTI.

Opublikowano

Blitz ma ekstra combosa, po którym wylatujesz na dobre 5 sek z gry :), łapie cię z graba, podbija z łapy E, Silience z ult'a, ani nie flash'niesz, anie nie heal'niesz. Blitzcrank'iem jak ogarniesz graba to go bierz :)

wobqx.jpg
Opublikowano

Jeśli głównym Twoim pragnieniem jest CC bierz Leonę, trzy stuny potrafią zmienić wynik gry. Jednak lepszym moim zdaniem Support'em (jeśli AD Carry to twój znajomy i macie łączność głosową) jest Blitz. Poza tym on w late game potrafi narobić zamieszania, już przed samym Team Fightem.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Pewnie że blitz.

Dlugo linie kontroluje

Z łapy pod wierze przyciągasz i duża szansa na killa w wczesnej fazie gry

Mobilny

Zdecydowanie jedne z lepszych CC'kow

Gra nim jest ciężka wiec musisz troche ogarniac

Tarcza która moze cie uratowac

Z tego co pamiętam z gry nim nie ma jakis strasznych cd;ków

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

ja polecam ci Leone mam obie postacie i ogarniam ale jeżeli miałbym wybierać to tlyko Leona 2stuny (Q+ulti)

a jeszcze te kombosy O_o poprostu jedziesz w off-tanka i nikt ci nie podskoczy

Opublikowano

ja polecam ci Leone mam obie postacie i ogarniam ale jeżeli miałbym wybierać to tlyko Leona 2stuny (Q+ulti)

a jeszcze te kombosy O_o poprostu jedziesz w off-tanka i nikt ci nie podskoczy

W tanka, nie off-tanka. Coś jak alistar do inicjacji.

Opublikowano

Raczej ci polecę leone. Ma stuna z ulti, skila, slow + tarcza. Jedna z bardziej wytrzymałych supportów.

Opublikowano

Leona 100%, na 3 lvlu easy kille na bocie nawet vs soraka, od 6lvla miażdżysz z dobrym ad carry (koniecznie mobilnym - tristana, corki, ez - coś co szybko podbije do zestunowanego targetu) :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Leona 100%, na 3 lvlu easy kille na bocie nawet vs soraka, od 6lvla miażdżysz z dobrym ad carry (koniecznie mobilnym - tristana, corki, ez - coś co szybko podbije do zestunowanego targetu) :)

Blitz robi dobre combo na 2 lvl ;D ja z kolegą Caitlyn+Blitz (ja łapa, później pułapka, jeszcze wybicie w górę i kill) i w tf ucisza wszystkich. Dobry jest też żeby na początku gry ukraść blue lub reda ;) Polecam Ci golema . Zajebista postać. a leone nie każdy ogarnia, z ulti też łatwo trafić nie jest pojedyncze cele.

1336679897-U627890.png

Opublikowano

blitz! Łapka, podbicie,silence, a do tego dobry dmg i mini ghost. Jak macie urgota to 99.9% szans nakilla (urgot trafia z E i wiadomo co potem będzie)

Opublikowano

Blitz. Bardzo wkurzający. No i niesamowity przed, w, i po TeamFighcie ;P Przed TF wyciąga pojedyńczą osobę, reszta teamu go dobije a ofiara nie ma ZADNYCH szans na przeżycie. No i już TF 4v5. W teamfighcie ma AoE silence, więc caster bezużyteczny. Po TF łapie niedobitków i reszta teamu dobija. Leona to bardziej tank. W tf słaba bo musieliby być w naprawdę ciasnej grupce co jest glupotą, wiec zestunuje moze 1-2 osoby - useless. W late i na poczatku zdecydowanie blitz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...