Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Coś podobnego do sponsorpay w WOT

korosor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Od rana męczy mnie jedna rozterka. Sponsorpay (lub coś co działa na podobnej zasadzie) w WOT. Po usunięciu KV czyli najlepszego (moim skromnym zdaniem) MoneyMaker-a Wargaming strasznie uderzyło w graczy nie wydający na grę realnej kasy :mellow: . Pomimo że miałem PZIV to nadal mam trudność uzbierać na IS8 (jeszcze ponad 2 milionów brakuje). Mając nawet 2 MM i grając nimi na zmianę (w moim przypadku PZIV i chwilowo STUG, stuga zmienię na su-85 lub shermana) za dużo kasy nimi nie zarobimy. Komplet PZ + lodówa (szwab średnio 8k a beko 12-15k/bitwe) szło jeszcze przeżyć. Teraz trudno znaleźć mi czołg który będzie zarabiał tyle co KV.(może sherman lub su85 jeszcze ich nie testowałem).

Jezusku ale się rozgadałem..... Dobra do rzeczy. SP w WOT. Darmowy gold nie tylko z CW. Pomimo (według mnie) obranej przez WG polityki "pay to win" { :angry:} to mogłoby zwiększyć liczbę graczy oraz komfort tych którzy jak ja nie wydają kasy na tego typu produkcje.

Lecz hipotetycznie coś takiego wprowadzają. Nie licząc tego że pewnie dużo by się trzeba było naklikać na takiego LOWE to wtłoczenie takich ilości free golda mogłoby spowodować załamanie. Już teraz po serwerach grasuje dużo premium zbiorników. Wyobraźcie sobie że w każdej grze trafiacie na 4-8 premium tanków, oraz full złotych muszelek 8S.

Liczę że wy też wypowiecie się w tej sprawie, powiecie co myślicie i uzasadnicie swoją wypowiedź. Mugłbym jeszcze trochę napisać ale idę na lody :P . Jak przyjdę mam nadzieję znaleźć trochę konstruktywnych wypowiedzi oraz opinii na temat który nie daję mi spokoju :D . Spróbujcie ułożyć sobie w głowie skutki ekonomiczne wprowadzenia takiej decyzji i napiszcie czy waszym zdaniem warto coś takiego wprowadzać.Jeżeli sądzisz że temat jest istotny daj like ok? :D

Opublikowano

Ja zarabiam Valentine. Kupiłem go na 300g na promocji 70% i nie żałuje. Czołg marzenie :>

Da się na X bez premki i czołgu premium 8tieru zarobić :D

76561198001815076.png
Opublikowano

Spróbuje leosia ale chciałbym aby posty bardziej były w kierunku SP a nie MM. O MM jest temat odpięty. Ale dzięki za leona. Wypróbuje.

Opublikowano

To by była dobra sprawa, ale nie ma rzeczy za darmo. Jeżeli by coś takiego powstało to podejrzewam, że na wspomnianego Lowe trzeba by klikać parę lat, bo to jest przecież parę set złotych chyba.

Jednak spokojnie można by sobie nabić tak złoto na np. kamuflaż w promocji, czy jakiś tańszy czołg w promocji.

Opublikowano

t34 kosztuje 12k golda. Sądzę że reklamy wahały by się pomiędzy 50-250 golda per one. Więc teoretycznie robiąc także na zagranicznych serwerach w tydzień by się miało t34. Ale nawet jeżeli by dawały dużo mniej to i tak znaleźli by się maniacy klikający a potem szpanujący premium pudłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...