Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie lepiej iść?

Manz3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do wyboru:

Z tych rzeczy jestem najlepszy

technikum weterynaryjne - wysoki poziom

technikum elektryczne - też wysoki poziom

szkoła teatralna kierunek aktorstwo - wysoki poziom :D

I tu pytanie. Co będzie bardziej opłacalne w przyszłości?

Opublikowano

Aktorstwo

Pójdziesz potem do F.C Barcelony i cie piłkarze tam nauczą aktorstwa ładnego

Wysyłam Zaproszenia na lockerz pisac PW Email

Weteran
Opublikowano

Weterynarz.

Aktorem możesz zostać, ale czy ci się potem uda, to nie wiadomo..

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Do aktorstwa to trzeba mieć pasję.

Zdecydowanie jeżeli ci pasuje to wybierz technikum elektryczne, na różnago rodzaju elektryków i elektromonterów jest teraz naprawdę duże zapotrzebowanie. I nie tylko w Polsce ale tez w Norwegi czy niemczech gdzie zarobisz 5-10 razy więcej niż w Polsce. [Płaca minimalna w Norwegi 13 000 PLN :D]

Opublikowano

Myślę, że najlepszym wyborem będzie technikum elektryczne. Teraz jest zapotrzebowanie na takich ludzi :) Ode mnie z rodziny pracuje jako elektromonter etc. i nieźle mu się powodzi :D Chociaż on już jest z wieloletnim starzem to nie wiem jak z przyjmowaniem teraz młodych ludzi jest :D

Opublikowano

Co za czasy.. czemu sie pytasz co sie najbardziej oplaca? Powninnes isc tam, gdzie rzeczywiscie chcesz. Ktory z tych zawodow cie interesuje? Np. jesli zdecydujesz sie byc weterynarzem bo to oplacalne a praca nie bedzie sprawiala ci frajdy to i tak nie wiele zarobisz, przemysl sobie to dobrze. Ten zawod jest oplacalny ktory sie wykonuje z pasja

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wybierz technikum elektryczne jeśli potem planujesz dalej kształcić się w tym kierunku ( mówię o wykształceniu technicznym ), ludzie z takim wykształceniem nie mają problemu ze znalezieniem pracy oraz nie narzekają na zarobki :)

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Pierdol szkołę zostań Ninja!!! xD

A tak na serio Elektryka jest trudna i nie pierdolcie głupot że będzie zarabiał kokosy po samym technikum bo to są bajki od dzieci dla dzieci... Jak rodzisz sobie z fizyką to idź na elektryka jeżeli nie to sobie daruj bo nie dasz rady.

Weterynarz, prawie to samo co lekarz tylko, nawet uczysz się tego samego tylko że o zwierzętach zarobki też ładne.

Aktor jak masz zrytą gębę to i nawet szkoła ci nie pomoże :)

Opublikowano

Gówno Ci da to całe aktorstwo. Albo elektryk albo weterynarz ;)

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Jeśli masz dobrą dykcję, wymowę, oraz krztę ikry, to idź na aktora, chyba, że nie masz niczego, a ciągnie cie tam, to w filmach możesz grać jako statysta. :x

Co do elektryka, matma, fizyka, ja sam nie jestem w tym orłem, nie poszedłem w tym kierunku.

Weterynarz, za duża odpowiedzialność nad tobą ciąży, nie widzi mi się ten zawód.

Jest jeszcze masa innych zawodów, które są opłacalne, i na które jest popyt. Pamiętaj, by myśleć do przodu. Co z tego, że dziś trzeba elektryków, a jak zdasz technikum - minimum 4 lata, to zapotrzebowanie może spaść. Różnie bywa na tym świecie.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Pierdol szkołę zostań Ninja!!! xD

A tak na serio Elektryka jest trudna i nie pierdolcie głupot że będzie zarabiał kokosy po samym technikum bo to są bajki od dzieci dla dzieci... Jak rodzisz sobie z fizyką to idź na elektryka jeżeli nie to sobie daruj bo nie dasz rady.

Weterynarz, prawie to samo co lekarz tylko, nawet uczysz się tego samego tylko że o zwierzętach zarobki też ładne.

Aktor jak masz zrytą gębę to i nawet szkoła ci nie pomoże :)

Szkoła w Polsce deklu się nie liczy. Może skończyć gimnazjum a mieć własną firmę. Trzeba mieć ambicje i wysoko mierzyć. Poza tym co Ci da szkoła i tak skończysz jak 1/2 społeczeństwa.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Widocznie tobie cioto nic nie dała jak wjeżdżasz na mnie bez powodu i do tego nie umiesz czytać zjebany ryju, gdzie ja ci tu o firmie pisze?... -.-

Ty napewno tak skończysz a nawet jeszcze gorzej, co ci dadzą ambicje? No chyba że zapierdalasz na łopacie (to twoja przyszłość) to kierownik się nad tobą zlituje i wyśle cię na uprawnienia koparki i to będzie szczyt twoich marzeń...

Skąd się takie zjeby biorą to nie wiem ;/

Opublikowano

Weterynarz.

Otworzysz swój gabinet i kasa piękna, jeszcze napisz że jesteś do dyspozycji nawet w nocy to podwójna kasa. Moja mama będzie do Ciebie jeździć z psami. rly

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Widocznie tobie cioto nic nie dała jak wjeżdżasz na mnie bez powodu i do tego nie umiesz czytać zjebany ryju, gdzie ja ci tu o firmie pisze?... -.-

Ty napewno tak skończysz a nawet jeszcze gorzej, co ci dadzą ambicje? No chyba że zapierdalasz na łopacie (to twoja przyszłość) to kierownik się nad tobą zlituje i wyśle cię na uprawnienia koparki i to będzie szczyt twoich marzeń...

Opanuj emocje, ochłoń i napisz.

Ja Ci polecam weterynarza.

Opublikowano

Jakiego weterynarza, o czym wy pieprzycie? Chłopak ma do wyboru TECHNIKUM nie studia a między LEKARZEM WETERYNARII a TECHNIKIEM WETERYNARII jest różnica. Aktualnie tak technik leży i kwiczy sprzątając lecznice bo lekarz ma kilkunastokrotnie większe szanse na jakiś zarobek albo otwarcie własnej kliniki.

@top

Technikum elektryczne.

Opublikowano

Wkurwiający się robisz piszesz swoje "mądrości" w każdym temacie. gówno wiedząc i się znając. Tępa strzało jak byś chciałA wiedzieć to w Polsce ludzi bez doświadczenia nie przyjmują, tak jest wszędzie. Co najwyżej wezmą go jako jakiegoś pomocnika lub innego za 1200zł. Pracować w zawodzie to marzenie 3/4 społeczeństwa, żeby tak było trzeba wysoko mierzyć i skończyć dobre studia(chociaż i tak po studiach lądują na taśmie), niestety okrutna rzeczywistość. Z tych szkół co wymienił to jako elektryka to po technikum nigdzie go nie wezmą bo takich to się ceni tylko z doświadczeniem, weterynarz to samo a aktor to chuj wie na tym się nie znam.

Następym razem jak coś napiszesz to się zastanów i z takim tonem to możesz do kolegów z piaskownicy a nie do mnie gnoju.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Nie ma popytu na aktorstwo, Barcelona też planuje ofensywę transferową, więc się raczej nie dostaniesz. Proponuję elektryka, na pewno zarobisz na siebie.

Wina zawsze leży po środku. Nie wiadomo tylko, gdzie leży środek.

Opublikowano

Rób to co lubisz. Pytanie "gdzie się najbardziej opłaca" jest tak głupie ,że aż marszczy pośladki...

Najwięcej zarobisz na elektryku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...