Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Umiejętności załogi

tygrysorientu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak, w WoT'a gram chwilę, mniej więcej ogarniam co i jak lecz nie wiem jakie umiejętności załogi wybrać, gram medem ( załoga pięć osób ) i styl mojej gry jest raczej zmienny. Więc mam pytanie, jakie perki muszę na pewno posiadać a w jakich mogę wybierać ( tych najbardziej opłacalnych ). Z góry dziękuję ^_^

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Napewno w dowódcy wszechstronność ale jak mi podasz czołg jakim grasz to ci powiem wszystkich ;P

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

ogólnie ja mam i tobie polecam strzał z biodra, gładka jazda (czy coś takiego...) zmniejszają one rozjazd celownika w trakcie ruchu co skutkuje szybszym celowaniem.

Dla dowódcy polecam sokole oko. Pokazuje jaki moduł przeciwnik ma uszkodzony. Wiedząc to można obrać inną strategie. W szczególności na medach się przydaje bo na nich stosuję się zazwyczaj więcej taktyki niż na HT. Jeżeli potrzebujesz dokładniejszego wypunktowania jakie są +i- danych skilli to napisz. Teraz nie mam czasu się rozpisywać ale po południu ewentualnie ci je opisze.

Opublikowano

Wszystko zależy od czołgu. Nie ma najlepszych umiejętności, tylko są takie, które najlepiej pasują do danego czołgu i stylu gry.

Opublikowano

Czołg T-34-85, po wielu trudach znalezienia ulubionego czołgu to właśnie ten. Taktyka najczęściej stosowana to walka kołowa oraz wspieranie HT. Czasem ewentualnie bawię się we wspieranie z drugiej linii.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

No to z mojej strony naprawdę te skile wspomagające celność w trakcie jazdy (strzał z biodra itp...) Ale na dowódce pomysłu nie mam. Może mentor? Bo sokole oko mało przydatne skoro i tak dupczysz w weak spoty i mało cię obchodzi czy ma czy nie ma armaty skoro i tak cie celownikiem nie dogoni.

Opublikowano

@UP

..

. A gdzie masz wszechstronność? Kierowca ci padnie albo celowniczy i na chu* ci te umiejętności?

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Mówi że kręci bączki woku HT. Gra t34 więc jeżeli od takiego HT dostanie wystarczająco mocno aby ktoś zginął, to przy okazji rozpiździ pół czołgu i zjedzie 2/3 hp. Nie sądzę aby po oberwaniu od np. IS3 miała czas się martwić o załogę.... wtedy zostanie jej modlitwa. No też zależy woku jakich HT skręca elipsy. Żeby można było ocenić to zastępstwo musiałaby napisać z jakimi tierami zazwyczaj walczy.

Opublikowano

Często gram kompanie seniorskie więc są to raczej T-150, KW-1S oraz VK różnej maści, zdarzają się też niższe tiery. Randomowe bitwy to wiadomo, zależy od szczęścia :)

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

No to może ci się ta umiejętność (że dowódca innych zastępuje) przydać.Ale nigdy jej nie miałem i zawsze worze apteczkę więc moja wypowiedź na jej temat nie może być obfita.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o tego T-34-85 to bym zrobił tak:

dowódca: zwiad

celowniczy: strzał z biodra

kierowca: gładka jazda/hamowanie sprzęgłem

radiooperator: rozeznanie w sytuacji

ładowniczy: naprawa

Jeżeli będziesz potem nabijał tą załogą T-44 to radzę u ładowniczego wziąć bezpieczne magazynowanie. :)

Opublikowano

Koniec końców dałem dowódcy naprawę, ze względu na to, że zwiad na 100% daje 2% do zasięgu widzenia.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Opublikowano

Naprawę? Nie sądzę abyś miał czas naprawiać moduły w ferworze walki. Zazwyczaj przy takiej strategii jak ty jest jedna zasada-"rozdupczą moduł to dupa zimna" B)

Opublikowano

Dowódca-wszechstronność

Kierowca-jazda terenowa

celowniczy-strzał z biodra

ładowniczy-zastrzyk adrenaliny

radiooperator-rozeznanie w sytuacji

Opublikowano

Crisp, mamy podobny tok myślenia :O Dokładnie takie same perki wybrałem dla swoich MT :P

Ew. dla ładowniczego to że amunicja jest bezpieczniejsza bo rzadko kiedy czołgi LT/MT walczące z HT mają okazje mieć mniej niż 10% zazwyczaj jest pierwszy strzał hp schodzi do 40-60% a drugi strzał kończy się odwiedzinami u Św.Piotra :P

Opublikowano

Te umiejętności jako pierwsze maja najkorzystniejsze działanie/wartości.

Podaję link do ładnego opisu, jeśli to niezgodne z regulaminem proszę moda o usunięcie.

http://world-of-tanks.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=8056

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...