Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Klatkowanie

Kacper43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich piszę gdyż mam pewien problem i jak go nie rozwiąże to wyrzuce komputer przez okno, poważnie...

Zacznę od początku...

Mialem kiedys kompa procesor 2.00 ghz, 512 ram, karta graf. nvidia jakas tam 256mb, i combat odpalał a na najmniejszych ustawieniach nawet dalo sie przyzwoicie pograc...

Od jakiegos czasu mam innego kompa...

procek: Intel Pentium Dual Core 2.00 Ghz

karta graf. ATI Radeon 3450HD 512MB (hmmm... dziwne bo w Everescie mi pokazuje 1024MB a tyle na bank nie ma :P)

2GB RAM DDR2 GOODRAM

plyta glowna: Gigabyte GA-945GCM-S2L

i na poczatku jego użytkowania wszystko było cacy. Naprawde, CA działał na FULL DETAL bez zacinki czy laga, a teraz? Partycja systemowa była formatowana 3 dni temu. Mam na kompie tylko sterowniki do kompa, CA, TS3, photoshop, GameBooster... Odpalam gre z włączonym GameBoosterem, daje wszystko na LOW ustawiam nędzną rozdziałkę 1024x768, wchodzę do gry a tutaj...

KLATKOWANIE I LAGI!!!! jakbym byl sam na mapie to jest ok ale jak juz sa 3-4 osoby widoczne to łapie lagai schodzi do ok. 12 FPS... co jest grane? stery od grafiki i wgl od wszystkiego mam aktualne, przed wlaczeniem gry wylaczam niepotrzebne programy i zalaczam gamebooster... mimo to kicha... błagam pomóżcie!!! będą LIKE! :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Lagi może internet słaby

Może nie masz podstawowych programów typu adobe flash player/ ditrex itp itd

Albo ci sie przegrzewa coś sprawdz czy nie masz zakurzonego wiatraczka itp

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

internet 20mb/s wiec raczej nie to... kompa odkurzam regularnie a okolo 2 miesiace temu wymieniony zostal wiatraczek na nowy, lepszy... Temp. CPU waha się w granicach 34-42 stopni... może ktoś wpadnie na coś innego?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmm... Jak nie masz innej gry to nie sprawdzisz jak jest w innych. Możesz też użyć programy Tune UP redukuję on lagi.

Opublikowano

Na Twoim miejscu wymieniłbym procesor na chociaż dwurdzeniowy, wtedy byłoby pewnie o wiele lepiej. Ściągnij jakiegoś dobrego antywirusa, przeskanuj cały system nim, użyj defragglera i zdefragmentuj nim dysk, dodatkowo ściągnij CCleaner, odinstaluj zbędne programy i przeczyść nim komputer, najlepiej grać na pokojach gdzie nie jest full osób. Wejdź na www.speedtest.net, sprawdź dokładne swoje łącze i ping, podaj nam go tutaj, podczas grania wyłącz wszystkie programy i ustaw schemat systemu na windows 95.

Opublikowano

No to tak...

Pisałem, że procesor to Intel DUAL CORE (czyli podwójny) wiec czytaj dokladnie, skanowaelm caly system wczoraj i wyskoczyly jakies 2 trojany ktore wywalilem i tyle (malo wirusow bo formatowany byl 3 dni temu), defragmentowalem folder z CA przed wlaczeniem za pomoca gameboostera

Nie posiadam zbednych programow.

tutaj wstawiam wynik speed testa. Niestety moj brat sciaga sobie jakies programy ktore mu sa potrzebne (paczka 50 gb) wiec weźcie pod uwage ze normalnie net wyszedlby duuzo lepiej 1964748792.png

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

dzieki nn ale zrobilem wszystko co tam jest i dalej nic... a najgorsze jest to ze spelniam zalecane wymagania a na minimalnych mi nawet nie smiga... :(

@EDIT!

nagralem 1,5 minutowy gameplay dzieki ktoremu bedziecie mieli szanse okreslic na czym polega moj problem...

Odpalany przy gameboosterze, po wczesniejszej defragmentacji, wyglad windowsa 95, zamkniete wszystkie niepotrzebne procesy

W GRZE: w sumie widac na filmie no ale i tak napisze: WSZYSTKO CO SIE DALO NA LOW i OFF oprócz blood effect ktore dalem na ON.

rozdzialka kompa 1366x786, rozdzialka ustawiona w grze: 1024x786...

Nagrywany recorderem wbudowanym w CA na 30FPS i jakości Youtube HD.

PLIS POMOOOŻCIE!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=mNT-xoXN3t4&feature=youtu.be

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Procek masz dobry bo mam taki sam i 0 lagów, DirectX 11 pobierz innemu userowi to właśnie pomogło lub jak masz to zreinstaluj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...