Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lee Sin jungle.

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zamiarzeam kupić Lee Sina :D Podobno dobry jungler, ale mam pare pytań..

Jeszcze nigdy nie junglowałem, więc..

Od czego zacząć ? Najlepiej wymieńcie po kolei, kończąc na ganku.

Jeśli możecie to dorzuccie builda bo mobafire itd to nie są najlepsze źródła :D

Oraz czy da rade z nienajlepszymi runkami ? Mam +14 ad.

Oraz jak macie jakieś wskazówki czy coś tam to możecie napisać :D

Każdy kto napisze coś sensownego i pomoże mi to w rozgrywce dostanie lajka : P

Opublikowano

Najlepiej jest kupić armorky i 5 potów. Zacząć od red buffa oraz dać w skill E. Najlepiej jakby ktoś Ci pullnął, bo z takimi runami będzie ciężko. Po Red idziesz Wraithy -> Wolfy -> Gang / Wraithy. I tak sobie chodzisz. Jako 2 skill możesz wziąść Q. Nie zaczynaj z life stealem, bo będziesz musiał szybko wrócić do bazy. @UP

Podał większość więc wiecej nie bede pisał.

he?

Opublikowano

Najlepiej takie:

żółte pod obronę.

czerwone (znaki) pod przebicie pancerza/AD

glify pod m. resist per level.

esencje pod AD.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

Nie zauważyłem że mam jeszcze runki co dają mi +20 m. resist co level. Czy miniony z jungli biją magicznie ? Zwiększy to moje szanse na przeżycie ? :D

Opublikowano

Mówisz, że nie masz w pełni run, więc zaczynasz z cloth armor i 5 potów. I zaczynasz na wiedźmach, potem robisz reda. Po redzie idziesz na golemy, później robisz junglę w górę mapy zabijając po kolei. Później szukasz okazji do ganków, jeśli nie ma jak to junglujesz dalej/wracasz do bazy. Potem robisz parę ganków i junglujesz dalej. I tak w kółko robisz. No i tutaj kończy twoja rola jako junglera i zaczyna mid/late game.

I z tymi twoimi runami powinieneś dać radę.

Opublikowano

Jeżeli chcesz wejść głębiej w techniki gankowania to mogę polecić:

http://www.sk-gaming.com/content/53392-Ganking_through_lane_guide_Ward_haters_rejoice

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Moim zdaniem Lee Sin to idealny Jungler - po kilku meczach złapałem taką fazę, że musiałem nabyć mój ulubiony do niego skin. Łatwa Jungla, tak samo jak i Counter. Wspaniałe ganki, użyteczny w team fighcie i late game. - świetny do stealowania i ucieczki.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Najpier to tak:Lee Sin do jungli jak najbardziej.Co do twoich runek,przeżyjesz spokojcie:).Startujesz z szatką i 5 potami.Robisz red buffa duszki idzeisz na wilczki,blue i jesli masz dostateczną ilośc hp na gank-a.Recalujesz (po ganku-oczywiście udanym bo był first blood xD) i Znowu golemy ,duszki wilczki i znowy ganki :).;Co do buildu:

Z szatki robisz latarnie wriggla.Potem Warmog,Atma,Krwiopijec,Mallet,Buty w między czasie(robisz tabi lub Mercurki).Potme możesz sprzedać wrigla i kupić np Paszcze Marmortiliusa.Prosze o like-a B)

92638836957749081572.png

Sygna by iLoveLive

Opublikowano

A latarnia jest oplacalna ? :D Bo mało kto ją robi na Lee Sinie, i który item to ta Paszcza Marmortilusa bo nie kojarze ?

Opublikowano

A latarnia jest oplacalna ? :D Bo mało kto ją robi na Lee Sinie, i który item to ta Paszcza Marmortilusa bo nie kojarze ?

Opłacalna. To jest ten item co daje shielda, gdy otrzymasz magic damage, kiedy masz poniżej 30% hp( czy coś w tym stylu).

4to7r2K.png

Opublikowano

Latarnia,można powiedzieć że jest core item ( czyli najbardziej potrzebny) daje wysztko oc chcemy mieć i jest tania.Pozatym jungle zaczynasz z szatką i 5 potkami , dlatego pote, rozwijasz do wriggla :D .Paszcze Marmortiusa robisz z pochłaniacza uroków.Daje nam to m.re ad i tarcze na 300 magic damag-a.

92638836957749081572.png

Sygna by iLoveLive

Opublikowano

A latarnia jest dobra też pod normalna linie ? Czy tylko pod jungle bo nie mogę tego jakoś odczytać z waszych opostów xD

Opublikowano

A latarnia jest dobra też pod normalna linie ? Czy tylko pod jungle bo nie mogę tego jakoś odczytać z waszych opostów xD

Dobra na top'a, lecz w większości sytuacyjnie.

4to7r2K.png

Opublikowano

No wiem, a oplaca sie wardować, np jak jest baron to tam za teksturami za nim ? Wtedy jak ktoś chce nas zabić to z W mogę szybko uciec :D Wtedy przydaje się latarnia do tego. Ale jeśli się nie oplaca tego robić to nie będę jej kupował. jakie jest wasze zdanie ?

Opublikowano

jungle przeważnie startuje się z butami. Czemu? Lee to strong early ganker, czyli robisz reda i od razu starasz się o jakiegoś ganka. Jungler ma gankować a nie 48dni siedzieć w jungli

Opublikowano

jungle przeważnie startuje się z butami. Czemu? Lee to strong early ganker, czyli robisz reda i od razu starasz się o jakiegoś ganka. Jungler ma gankować a nie 48dni siedzieć w jungli

Nie chcę odpowiedzi na temat jungli bo już dużo ich otrzymałem, twój post jest bez sensu :P Pytam się o tą latarnie czy opłaca się ją robić pod normal line, przeczytaj przynajmniej ostatne posty zanim napiszesz coś w temacie.

Opublikowano

Nie chcę odpowiedzi na temat jungli bo już dużo ich otrzymałem, twój post jest bez sensu :P Pytam się o tą latarnie czy opłaca się ją robić pod normal line, przeczytaj przynajmniej ostatne posty zanim napiszesz coś w temacie.

Już Ci odpowiedziałem, że dobra, ale zwykle się ją składa, gdy są wyrównane szanse, albo dostajesz w dupę. Równie dobrze możesz kupować 1-3 wardy podczas powrotu do bazy.

4to7r2K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...