Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Alan Wake

Falek96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam problem z płynnością gry Alan Wake . Zainstalowałem ją kilka dni temu. Ten problem wygląda tak, że gdy jestem w menu i leci filmik, przez który gra się też wczytuje w ogóle nie ma problemów, ale gdy gra się już wczyta zaczyna mi ja ścinać. Zmniejszyłem też na najgorszą rozdzielczość i tu zacinała się (miała mało fpsów) gdy bardzo szybko poruszałem lub podchodziłem do większej ilości światła. Alan Wake ze względu na wymagania powinien mi chodzić na najlepszych ustawieniach.

Moja maszyna:

Gigabyte P55A-UD5

Intel? Core? i7 CPU k 875 @ 2.93GHz 2.93GHz (czterordzeniowy)

RAM 6,00GB

Radeon HD 5850 sapphire

DirectX 11

Proszę o pomoc. Co zrobić, żeby to płynnie chodziło i nie było już problemów? A sterowniki do karty graficznej z tego co mi się wydaje to najnowsze.

Pozdrawiam

Fałek ;)

Opublikowano

Zainstaluj gameboostera.

Masz laptopa czy pc?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

mam pc. gameboostera mam, ale tez nic nie daje ( a w koncu on oczyszcza troche ramu, no ale bez przesady mam chyba wystarczajaco ;P)

Opublikowano

Alan Wake na PC ma problemy z płynnością ponieważ któraś wersja gry nie jest zoptymalizowana i się tnie.Musisz ściągnąć najnowszego Patcha.Też miałem ten problem.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

na steamie. A co do patchy to z tego co mi się wydaje nie ma żadnych. Spróbuje jeszcze naprawić system albo przeinstalować system, bo to mogłoby pomóc, ponieważ mogę mieć sterowniki szczelone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...