Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Notebook-i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Notebook Asus K50C-SX002A ASUS

*Procesor Intel® Celeron® C220 (1,2GHz)

*Karta Graficzna zintegrowana SiS

*Pamięc RAM 2GB(DDR2)

*Dysk Twardy 250GB

*Napęd Optyczny DVD RW SM-DL

*Karta Sieciowa WLAN WiFi 802.11 b/g/n

a to 2:

Notebook AS5737Z-423G32N Acer

*Dwurdzeniowy procesor Intel Pentium Dual-Core T4200 (2GHz)

*Pamięc 3GB

*Karta Graficzna NVidia GeForce 9400M-G

System Operacyjny: Vista Home Premium

Innych mi się pisac nie chciało tam tylko napęd i kamerka

Pytania:

1.Czy lepszy Jest Vista:Home Basic Czy Home Premium(Przyważnie do jakiś tam gierek)

2.Czy na Viście pójdze mi np. Ściągniete GTA IV albo San Andreas/Metin2/Warrock Lub inne gry Online

3.Czy woogle dzisiejsze Visty nadaja się do gier? nie koniecznie to grania cały czas ale czasami jak mówilem GTA/Metin2/Warrock itp.

fs.png

Opublikowano

Ja bym proponował Laptopa nr2, ponieważ jest o wiele lepszy :D

I do tego Windows Vista Home Premium. Każda vista nadaje się do grania, ale najlepszy jest Win7.

//Zakaz umieszczanie reflinków w sygnie

SsKoRpIoN

Opublikowano

Drugi imo lepszy.

Co do pytań:

1. Różnica między Home Basic, a Home Premium to tylko jakimiś śmiesznymi gadżetami, ale o ile się nie myle z Home Basic nie można zrobić darmowego upgrade do W7 po jego premierze.

2. O GTA 4 na zintegrowanej karcie graf możesz zapomnieć. Z resztą nie będzie problemów

3. Jak najbardziej tak. Jedynie ze starszymi tytułami mogą być małe problemy (sprzed 2000-2001 roku)

Opublikowano

1.Brak różnic, ale na Viście i tak Ci wszystko będzie kijowo chodzić (ramo żerność)

2.Tak, ale o GTA IV (ofc na drugim laptopie) możesz zapomnieć. CHYBA że satysfakcjonuje Cię 15 fps na najnizszych.

3.No pewnie

Bierz drugi. Albo w ogóle nie bierz i dozbieraj na lepszy ;)

Opublikowano

ta ile mniej więcej trzeba ram na laptopie/notebooku żeby GTA 4 działała raczej nie chodzi mi o gta 4 dokładnie ale zeby wymagania takie spełniał ten notebook

ile ram

jaka grafa

fs.png

Opublikowano
Hmm, laptop do gier wyniesie cie 8000+ a w miare dobry komp 2500 wiec sie zastanow ( o takich samych parametrach ).

własnie tez mysle o kompie lepszym ale to moja mam chciała laptopa ale ja tez skorzystam ale chyba kiedyś kupie kompa

fs.png

Opublikowano

Tia ale laptop jest cichutki i można go pod kołdrę wsiąść :D Takie granie całą noc albo coś xD No racja za 2.5 k możesz mieć phenoma 2 x4 4gb ramu i gf 4890 teraz. W lipcu miales phenoma 2 x3 4gb ramu i gtx 260 :( (ja), ale coz to normalne ze to tak szybko sie znosi w dol. ;/ Lepiej w ogole kompa nie kupować, kup sobie motura ;D