Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program do podkrecania procesora

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Szukam programu do podkrecania procesora,tak wiem cpu podkreca sie w biosie tyle,ze u mnie nie ma opcji do overclockingu.Korzystalem z programu o nazwie ClockGen tylko wyskakuje mi teraz blad z microsoft visual :/ Znacie jakies programy do podkrecenia? Moj procesor to Intel pentium 4 2.66ghz a plyta glowna (pozwolcie, ze dam screena)

plytazt.jpg

Za pomoc bedzie like i 5 na konto.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Dlaczego tak sadzisz? Na ClockGen wyciagnolem 2.9ghz

Opublikowano

ta płyta kompletnie nie nadaje się do OC z powodu niestabilności i możliwości dodatkowych np brak podwyższenia napięcia , OEM produkowany dla Mediona

możesz próbować oc programami ale bez błędów systemu się nie obejdzie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zrób tak jak mówi up- zaktualizuj.

Ale niestety, niektóre kompy z Tesco czy innej Biedronki tak mają- Okrojone mozliwośći o/c, tanie MOBO i lipne zasilacze.

Opublikowano

nic nie da aktualizacja, musiał by na oryginalnej płycie flashować albo przynajmniej wstawić bios z takiej . do oem nie wgra innego biosu niż ma być chyba że w programatorze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kolego 2x up.Komputer moj nie byl zakupiony w Biedronce cz Tesco.Kupilem go w sklepie komputerowym o nazwie "Komputronik" 4 lata temu.Czytalem o tej aktualizacji biosu ale nie wiem jak to zrobic.robem podalbys mi swoje gadu? Opisalbys mi jak zrobic ten update biosu... Szkoda robic tu spam.

Opublikowano

Albo mozesz wgrac zmodyfikowany bios (o ile ktos taki zrobil) do twojej plyty liczac sie z tym ze masz 99% szans ze plyta padnie i trzeba bedzie wyjmowac (byc moze nawet wylutowywac) kosc biosu i przeprogramowywac ja albo mozesz uzyc google do wyszukania programu do podkrecania dla tej plyty.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

groky to oplaca sie szukac tego biosu do mojej plyty glownej i wgrac go?

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...