Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta motorowerowa

Manz3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. 2 czerwca mam zamiar zdać test teoretyczny na karte motorowerową. Jako, że jeździłem raz na ruski rok na moim skuterze ( zwłaszcza do sklepu itd. ) bez uprawnień chciałbym to zmienić. Wiem, że nie ogarniam, ale.... podam wam liste rzeczy i czy moglibyście na nie odpowiedzieć? Na 40% dam radę odpowiedzieć.:

a) Jak sprawdzić poziom oleju w silniku i gdzie?

B) Sprawdzanie sygnału dźwiękowego

c) Działanie świateł zew.

d) Ustawienie lusterek

e) Upewnienie się o możliwości jazdy

f) Wykluczenie prawdopodobieństwą spowodowania zagrożenia

g) spawdzenie stanu łańcucha

2.

a) zmiana biegów przy przyśpieszaniu i zwalnianiu

To chyba te ważniejsze rzeczy. daję like. Z góry dzięki

Opublikowano

Jeśli tego nie ogarniasz, to nie pchaj się na siłę. Zacznij się tym interesować, skumaj i startuj za rok, inaczej będziesz zagrożeniem na drodze.

86506195548292095751.png

exModerator minecraft.MPCforum.pl | exMPC Media Team | exKidModerator SF 09/11

Opublikowano

Witam, jakieś 2 tyg temu zdawalem 2 razy, raz miałem 7 błędów a drugi 5 na 4 możliwe, jest lipnie powiem ci bo przez stres napisałem złą odpowiedz na pytanie które znałem odpowiedz. 1 Czerwca podchodzę 3 raz, na kat. A (motocykl ) na 18 pytań robie 1-2 błędy. Pamiętaj ,że tramwaje mają pierwszeństwo..

Naucz się Skrzyżowań. Pamiętaj,że na skrzyżowaniu równorzędnym jest zasada prawej ręki, tzn. że puszczasz osobe z prawej strony.

Z budowy motoru nie będzie raczej pytań , będą pytania np. motorower to pojazd jednośladowy o mocy silnika 49ccm lub ograniczony do prędkości 45km/h

Ucz się z pierwszej pomocy i z znaków, będzie dużo znaków. Uważaj na podchwytliwe pytania, dopatruj się wszystkich znaków ( poziomych i pionowych). Pamiętaj,że mogą być nawet 3 dobre odpowiedzi. W niektórych pytaniach jedno pytanie wyklucza drugie.. Naucz się i sprawdzaj swoją wiedze na testach w internecie. Nie rób teraz bo nauczysz się na pamięć a masz wiedzieć o co chodzi..

Opublikowano

@2xUp

Niektóre lepiej jezdzą od mężczyzn ^^.

Opublikowano

a) Jak sprawdzić poziom oleju w silniku i gdzie? Nie będzie,

B)

Sprawdzanie sygnału dźwiękowego No nie mam pojęcia, może wcisnąć guzik?

c) Działanie świateł zew. Włączyć światła, i obejść go do około

d) Ustawienie lusterek No to jest trudne nie pomogę Ci...

e) Upewnienie się o możliwości jazdy Czy jest waha, światła i jazda

f) Wykluczenie prawdopodobieństwą spowodowania zagrożenia Czy masz hamulce, światła, sygnał stopu itp

g) spawdzenie stanu łańcucha W skuterze sobie nie sprawdzisz, jak będziesz miał jakiś motor z łańcuchem to kopnij w niego i oceń jego napięcie.

2.

a) zmiana biegów przy przyśpieszaniu i zwalnianiu Skuter nie ma biegów to raz, a dwa co to ma do tego? Jak mi się radzi to mogę nawet z 3 ruszać.

Ps, zdajesz na własnym sprzęcie

Opublikowano

nie zdaję na własnym sprzęcie. 2 czerwca idę do wordu na teorię. Testy w szkole zdane na 20/20 i 5/5 z 1st pomocy. Potrzebuję tylko świstka z ośrodku ;p. To będzie na 90%. Najbardziej zastanawia mnie jak wygląda taki test? I czy ktoś zna odp. na

1.

a) ?

ps. 2 czerwca są darmowe testy

Opublikowano

Omg tak samo jak w samochodzie, wykręcasz bagnet z karteru czyścisz, wkręcasz znowu wyjmujesz i patrzysz ile jest oleju. Coraz głupsi ci ludzie się rodzą...

Opublikowano

Witam wszystkich. 2 czerwca mam zamiar zdać test teoretyczny na karte motorowerową. Jako, że jeździłem raz na ruski rok na moim skuterze ( zwłaszcza do sklepu itd. ) bez uprawnień chciałbym to zmienić. Wiem, że nie ogarniam, ale.... podam wam liste rzeczy i czy moglibyście na nie odpowiedzieć? Na 40% dam radę odpowiedzieć.:

a) Jak sprawdzić poziom oleju w silniku i gdzie?

B) Sprawdzanie sygnału dźwiękowego

c) Działanie świateł zew.

d) Ustawienie lusterek

e) Upewnienie się o możliwości jazdy

f) Wykluczenie prawdopodobieństwą spowodowania zagrożenia

g) spawdzenie stanu łańcucha

2.

a) zmiana biegów przy przyśpieszaniu i zwalnianiu

a) Nikt nie będzie cie na karcie pytał o takie coś.

Człowieku nikt nie pyta o takie techniczne rzeczy!

Teoria pod względem Pojazd A jedzie prawym pasem, Pojazd B wyprzedza etc....

Sprawdzenie stanu łańcucha ... Sprawdzić czy nie jest luźny? Z choinki się urwałeś? To nie jest Prawo Jazdy -.- Nikt o takie błachostki nie pyta.

Ty lepiej sprawdź czy nauczyciel ma dobrze w karcie odpowiedzi bo ja tak rok temu miałem iż chyba 5/20 pytań miał źle i zdawałem po 5 razy. A pozdro wszystko miałem dobrze, kapłem się jak spojrzałem na odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...