Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SUPPORT GP

Nazwy nie ma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy w życiu! Jedynie co może dać buffa do speed ataku co nie ma najmniejszego sensu! Gangplank to urodzony jungler, bądź solo toper.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Wiele razy widziałem GP jako tank i też spełniał swoją rolę. Po części jest to uniwersalna postać i głównie zależy to od tego jaki styl walki Tobie pasuje.

Opublikowano

Mysle ze tak to nie bardzo. Ale jezeli masz ogarniety team prema 5 to mysle ze w niektorych setupach takie cos sie spisuje ;) Widzialam to nie raz i dawalo rade :D

Opublikowano

gp to już szybciej jako ad carry. No ale wiadomo, jego pozycja to top. Dobrze sobie tam radzi, więc po co to zmieniać ?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Masz racje Asik. Bardzo dużo zależy od tego jaki Ci się team trafi. Robisz postać pod względem swojej drużyny ale i też jakich masz przeciwników. Jeżeli GP dobrze sobie radzi i zbiera dużo "killsów" to robisz go pod ad carry i wygrywasz.

Opublikowano

gp to dobry support bo cos tam do supportowania ma, a pozatym zrobi więcej dmg niż ad carry=łatwe kille. Bo np z soraką na line o killach se możesz pomarzyć

Opublikowano

Ja zawsze jak grałem z GP supportem to kończył z lepszymi statami niż carry. Budował itemy gold/5 trochę tanky. Cóż ma global slowa, slowa z parleya, dobrą aurę.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Support GP..., w sumie może iść tankowatym buildem, ale nie do końca.

Gp jest czystym solo toperem/junglerem.

Lepiej nie baw się w supporta GP bo źle może się to skończyć.

Opublikowano

Ja zawsze jak grałem z GP supportem to kończył z lepszymi statami niż carry. Budował itemy gold/5 trochę tanky. Cóż ma global slowa, slowa z parleya, dobrą aurę.

Też mi się tak kilka razu zdarzyło ^_^ Jeśli w enemy teamie niema supporta z healem, to harrasem z Q niszczymy przeciwnika.

Opublikowano

Myślę, e wydaję Ci się , że ziomki biorą GP jako supporta, ale tak naprawde jest on do walki , tylko ma skill do ataku...

Opublikowano

Mam kolege z który czasami gramy na bocie, ja jako ad carry, on sup gp. Wyglada to tak ze on siedzi w krzakach i obija ciagle przeciwnika kiedy to on ma cd na autoataku. To sie sprowadza głownie do tego ze to nie ja jako ad carry walcze z drugim ad carry tylko to taki gpek z nim walczy a ja moge sobie spokojnie farmić. A kiedy złozy filozofera to jeszcze ma perma leczenie :D too op

Opublikowano

Myślałem że widziałem już wszystko a tu takie coś e.e

GP to nie support, to offtank na topa. Support ma wspomagać AD Carry, GP nie pomaga za bardzo, bo:

może leczyć, ale tylko siebie; ma slow, ale słaby; jego Raise Morale nie pomaga prawie wcale.

Co nam po silniejszym harrasie, skoro przeciwnicy mogą się szybko wyleczyć?

Opublikowano

@up

No nie koniecznie, ale dobra. To pickuj go na supporta gdy w przeciwnym masz suppa typu: nunu, blitz - coś bez heala. Raise morale nie pomaga prawie wcale?

Pierwsze słyszę, slow nie jest taki słaby + poison, który też troszkę obije. I przede wszystkim w lategame będzie robił jako taki dmg w teamfighcie (chociażby jak rzuci ulti).

Gold Member

nvm

Opublikowano

@up

Wpływ Raise Morale na sojuszniku: + 6/9,5/13/16,5/20 dmg ; + 4/5,5/7/8,5/10 % movementspeed ; 7 sekund

To żałosny wzrost, pasywka Q Sony dodaje 4/8/12/16/20 dmg PASYWNIE. Tarcza Janny dodaje 14/23/32/41/50 dmg.

Porównując do innych, to nie pomaga.

Spowolnienie: 7% za stack, który można nałożyć tylko przez Parrley lub atak z bliskiej odległośći. Max: 21%

Spowolnienie Lulu: 80% Kayle: 35% Nunu: 20/30/40/50/60%

21% to bardzo mało

Poison to jakiś żart: 3+1*lvl co sekundę przez 3 sekundy. Na 18 poziomie zadaje w sumie 63 obrażeń.

Ten jakotaki dmg w teamfighach to prawie nic, przeciętny AP Caster zadaje więcej obrażeń jednym skillem.

No i na koniec to support z definicji ma wspomagać sojuszników, nie zadawać obrażenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...