Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Combat ładuje się 15min

Spaik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem dotyczący ładowania gry, ( gdy ten ludzik biegnie) , gra mi się uruchamia ok 15min. nie wiem co jest przyczyną tego , proszę o pomoc. Piszcie co jest wam potrzebne a podam .Proszę o szybką pomoc, Pozdrawiam

Opublikowano

Używam GameBooster'a ale nie widać żadnej poprawy, wszystkie zbędne programy są wyłączone.

Opublikowano

Program Tune UP redukuję lagi, może on coś pomoże, a tak z innej paki podaj parametry kompa... Bo z programów nie zrobimy ci lepszego kompa.

Opublikowano

AMD Athlon 64 X2 Dual

Core Processor 5200+

2.71 GHz, 3,00 GB RAM

ATI Radeon HD 2400 Series

Jak cos jeszcze to proszę pisać :)

Opublikowano

Może kompa masz zapchanego różnymi śmieciami, ściągnij CCleaner'a i przeczyść nim kompa i rejestr, zrób defragmentację dysku.

Jakie łącze ?

Opublikowano

Wlasnie zapomnialem dodac ze komputer jest 3 dni po formacie, a juz takie cos się dzieje, na poczatku bylo ok, przez 2 dni, a od wczoraj strasznie długo się włącza.

@up

Internet 6mb .

Opublikowano

Jeśli masz Windowsa 7, to weź sobie XP'ka.

Na 7 też miałem problemy z ładowaniem.

lajonel.png

Opublikowano

Zainstaluj Service Pack'a 3 od razu mówię to ci może już pomóc :s Zainstaluj wszystkie pierdoły Flash'a, DirectX, zaktualizuj też stery.

Opublikowano

SP3 zainstaluje, te pierdoły wszystko poinstalowane , stery najnowsze .

Opublikowano

Dosyć słaba karta graficzna, na Twoim miejscu ją bym wymienił chociaż na ATI Radeon HD 3600 Series (kilkadziesiat zł max).

Więc tak:

1. Przeczyść system CCLeanerem.
  2. Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej.
  3. Usuń z systemu zbędne programy.
  4. Podczas grania przełącz styl systemu na windows 95/98.
  5. Przeskanuj system dobrym antywirusem.

Instalowałeś jakieś programy przez te kilka dni?

Opublikowano

1.Robione

2.Najnowsze

3.Usuniete

4.Zrobione

5.Zrobione

Instalowalem tylko avast'a

Opublikowano

Najlepszy sposób żeby szybko działało dokup sobie ramu. Ja mm kompa na którym powinnien śmigać elegancko ale niestety miałem 1 gb ramu i strasznie długo się ładował, dokupiłem sobie jeszzce 2 gb. To teraz niebo a ziemia , wszystko płynnie i zajebiscie szybko się ładuje :)

GirL_B4SS.png
Opublikowano

ja bym wymienil karte ale jak piszesz ze ca chodzilo wcześniej dobrze to nie wiem ... przegrzewa Ci się coś moze na płytce głównej .. ramy przyciśnij moze rozłaczają się , wyczyść kompa , wyłącz avasta całkowicie i zobacz bez antywira

-Cyganeczek-.png

Daj - s*ko xD

Opublikowano

na 3gb ram to powinno zapie***...

Ja bym przeczyścił radiator itp (oczyścił kompa z kurzu).

Powinno działać bardzo szybko - jednak weź pod uwagę jego procesor i kartę graficzną, wymiana sprzętu do 800 zł i miałby max. 15 sekund ładowania ;).

Najlepszy sposób żeby szybko działało dokup sobie ramu. Ja mm kompa na którym powinnien śmigać elegancko ale niestety miałem 1 gb ramu i strasznie długo się ładował, dokupiłem sobie jeszzce 2 gb. To teraz niebo a ziemia , wszystko płynnie i zajebiscie szybko się ładuje :)

Nie masz pojęcia, to się nie wypowiadaj i nie wprowadzaj kolegi w błąd. RAMu ma wystarczająco, musi wymienić karte graf i procesor.

Opublikowano

Komputer wyczyszczony, RAM dociśnięty , temperatura płyty głównej waha się w granicach 50 stopni i innych podzespołów także .

Wymiana procesora i karty graficznej nie wchodzi w gre, brak środków.

Opublikowano

ja miałem podobne ładowanie tylko ze około 6-7 minut przestałem grac przez jakiś czas (oczywiście wtedy usunąłem ca ) a potem sobie tak z nudów ściągnąłem i grałem przez pare dni i wtedy ładowało się nie całą minute

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...