Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheating - Informacje teoryczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry powtarzam, że chodzi mi jedynie o informacje TEORYCZNE, schematyczne, etc..

1. Na jakiej zasadzie działają programy które umożliwiają oglądanie danych (jak np. ilość HP czy X:Y:Z) innych graczy?

2. Nie ma możliwości zmieniania wartości niektórych rzeczy server-side, ale podobno da się "zamrozić" ich wartość. Czy to prawda, jeśli tak, to na jakiej zasadzie to działa? (Nie, nie CE)

Opublikowano

1. Przeglądanie i edycja pamięci zdalnego procesu poprzez np. ReadProcessMemroy czy WriteProcessMemory.

2. Po stronie serwerowej raczej nie możesz niczego zamrozić. To zależy od błędów w interpretacji wiadomości otrzymywanych od klienta. Jeśli serwer oczekuje na dane od klienta i je ustawia bezpośrednio wtedy jest taka możliwość. Cała reszta to strona kliencka. W grach klient - serwer bugów szuka się m.in. w tej komunikacji. Szczególnie jeśli cała rozgrywka toczy się na serwerze a klient tylko to obrazuje (gry MMO, via www).

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Zdalny/osobny, w każdym bądź razie inny proces od samego procesu odczytującego/edytującego pamięć.

Mógłbyś rozwinąć pojecie "hit detection"?

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Trochę trudno mi to wytłumaczyć, ale

przez hit detection mam na myśli wykrywanie "trafień" (w Shooterach).

Jako że właśnie wykrywanie "trafień" odbywa się po tronie klienta, nie można byłoby np. modyfikować wartości tych "trafień" powiedzmy z trafienia w tors na headshot'a?

Opublikowano

Nie znam się na pisaniu czitów ale wydaje mi się że na takiej zasadzie działa AIM w csie.W nowszych grach pewnie jest to inaczej zrobione

Opublikowano

Jeśli tak to działa to można. Pozostaje jednak efekt uboczny jak jest to w cs'ie, mianowicie widać jak ktoś cheatuje (miota celownikiem na wszystkie strony). Nie jest to aż takie trudne do wykrycia zatem tego typu cheaty mijają się z celem.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Sęk w tym że w CS'ie aimbot CELUJĘ w głowę, bo hit detection jest po stronie serwera.

W innej gierce hit detection jest po stronie klienta, więc zapewnię można modyfikować wartość "hitów", tylko jak? :|

Opublikowano

Poszukiwania zacznij od funkcji strzału, po czym reversing tej funkcji i wiesz w jaki sposób i gdzie strzał się znajduje. Mała modyfikacja kodu i za każdym razem wali w czache :E

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...