Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ryze vs anka

marekmetina2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[center][img]http://gim1chojnice.pl/lol/img/1.png[/img][/center]

Postacie: Ryze vs anka

Zależy mi na: Lepszym ad ze skillow

Dodatkowe informacje: Narazie jestem bardziej za ryze :P

[right][size=1][url="http://gim1chojnice.pl/lol/index.html"]Generator by krycha1996[/url][/size][/right]

/sory znow mi nie dziala generator ;/ uzywam google chrome ;s

003c28b9a1ab3afeac11e36269e5b925ebce1f6e.gif

Podoba sie? Daj + :D

Opublikowano

annie

+stun co 5 skilli jak dobrze pamiętam

+last hit z Q w minionki

+ochronka dająca bonus do obrony

+ulti może zestunowac nawet 5 zadaje duży dmg

+początkowo mało hp ale potem różdżka wieków+lodowe berło i nie taki papier

- ciężko nią uciekać bez kaski nic nie zrobimy

ryze

+małe cd na skille

+Q dające cd

+W stun

+skille od many i ap więc można go fajnie budować

-papier chyba że itemki do hp

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Zgadzam sie :P ale ryze nie ma malo hp na poczatku zrobic rozdzke potem buty i ma nieraz wiecej hp niz anka :P jeszcze jezeli ma solo mid i z 2 lvl wiecej pogro ;D (tak mi sie wydaje bo wdzialem jakoles nim wymiatal :P )

Opublikowano

Annie dobry pick.

Stun z passywa + ulti, masywne dmg dzięki miśkowi.

Łatwe tf'y, system passywki ogarniesz, możesz sam carrować grę przy ogarze.

Opublikowano

Ryze jest lepszy od annie poniewaz jest bardziej tanky, ma wiekszy dmg 1v1, duzy range ze skilli, ulti z movement speedem, w late w przeciwienstwie do annie jest coraz silniejszy

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Ryze ma dobrą klatkę i b. silne DMG , ale jest strasznym papierem

Annie ma dobre DMG , dobre Ulti , i stuna , ale też trudną ją uciekać

Brałbym ryze .

Opublikowano

LOL, annie is so op

w 100% polecam ci annie. Imo jest o wiele lepsza od ryza. Ma lepsze combo i większy dmg.

Ma stuna, obszarowe ulti, skill odnawiający mane, łatwo się nią farmi, dość trudna do zgankowania ze względu na stuna.

Opublikowano

annie lepsza na team fighty ryze na solo

Następnym razem napiszcie za co dostaje warna a nie że w poscie nieznane i bez notatki

Opublikowano

Mam annie i mam ryze, oba są carry i oba posiadają masywny dmg od początku.Jeżeli chodzi o kwestię gustu ,wybrałbym Annie ze względu na ulti ,lecz Ryze jest moim zdaniem silniejszy posiadając 4k many i ma prostszy build.Kupujesz wszystko jak leci pod manę i oczywiście troszkę survi i wyjdzie Ci +600 do przeliczników ,więc polecam Ryż :)

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Annie zarąbista na solo jak i do TF. Jak walnie tiberssa w tf masz pewność że 1 kill twój. I taka papierowa-ta nie jest ;)

eune

Opublikowano

hmmm narazie kupilem ryze :P na poczatku robie rozczke co dodaje 450 hp i 450 many (chyba ) ;P i potem lece all w mane :P z klatki okolo 1k bierze a z innych skillow okolo 800 jest ok :D i ulti miodzio przydatne na as :D Dzieki wszystkim :D narazie bede gral ryze :P jezeli odpoczatku sie zarobi nim duzo kasy to potem wymiata :P nawet ganki nie daja rady gdy ryze uzyje ulti + klatki itp :P

Jeszcze raz wszystkim dziekuje za dobry wybor ;D

Opublikowano

Ryze niszczy annę w lategame, early ma słabsze nieco, ale late nadrabia to świetnie. Tanky, 40% CDR, z Archangela troszkę ap wyciągnie - po prostu cudo :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

1 na 1 to oczywiste że anka wygra. ona ma taki burst że sciągnie ryżego na kombo. Po veigarze anka to chyba najlepszy nuker w grze

Opublikowano

Ryze jest tą postacią która kontruje Ankę bo nie daje jej podejść, ale już gdy jej się to uda wywali takie dmg że Ryż padnie po combo :)

Opublikowano

Ja tam osobiście wolę Ryziaka. Dlaczego? Można bić niezłe dmg innym postaciom, pomagać innym ich ubijać, przy okazji wpadnie kilka killów, spamowanie skilami, zanim Anka do Ciebie podejdzie może ją nieco osłabić na początku a z on ulti masz dużą szansę, że wygrasz tą walkę.

Jednak jeżeli przeciwnik jest ogarnięty - padasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...