Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem[ z bf3 - gra się zawiesza

pixinixi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam pewien problem. Włączam grę pogram parę lub parenaście minut i gra mi się zawiesza, obraz się zatrzymuje, a dźwięk jeszcze trochę idzie. Wyłączyć idzie tylko menadżerem

Laptop ASUS X53SV-SX759V

procesor Intel Core i5-2430M

karta GeForce GT 540M 1gb

RAM 4gb DDR3

Laptopa kupiłam niedawno. Z tego co czytałam gra powinna pójść na niskich detalach na takich też gram, ale się zawiesza. W czym może być problem? Może dodam, że nie znam się dobrze na komputerach i jeśli ktoś mógłby pomóc to prosiłabym w miarę prostym językiem ;)

Opublikowano

Podczas grania CTRL+ALT+DEL i sprawdz temperaturę procesora bo wygląda mi na to że procek się przegrzewa ( w moim przypadku gdy już jest przegrzany laptop się wyłącza )

postaraj się żeby laptop miał dostęp do powietrza ( nie trzymaj na pościeli )

random.jpg

Opublikowano

Otworzyłam okno i wszystko śmiga aż miło. Kurde, ale to jest piękna gra :D

Ja się już martwiłam, że se nie pogram. Dzięki za pomoc ;)

Pokazuję mi, że temperatura ma ok. 70C dla procesora i karty, nie wiem czy to dobrze, ale gra już się nie zawiesza. Czy mogłabym coś zrobić, żeby nie otwierać okna i płynnie grać? Zbliża się lato i otwarte okno może nie wystarczyć, coś dokupić?

Opublikowano

No fajnie rozwiązany problem masz ;d Ja wszystkie możliwe rozwiązania tego problemu próbowałem i żaden mi nie działa . ku*wa a pograłbym sobie a ja mam temp 40 stopni ..

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Wiecie co radzę ten sam problem. Na pewno macie klocki lego w domu zbudujcie z nich 4 małe wieżyczki ok. 4-6 klocków w górę i postawcie na nich :). A jak nie to polecam takie wiatraczki za parę groszy na USB ustawiacie na ten największy wylot powietrza i wszystko powinno śmigać :).

Opublikowano

No fajnie rozwiązany problem masz ;d Ja wszystkie możliwe rozwiązania tego problemu próbowałem i żaden mi nie działa . ku*wa a pograłbym sobie a ja mam temp 40 stopni ..

Jaka karta graficzna bo miałem podobny problem ale rozwiazałem ?
Opublikowano

Chyba się trochę przedwcześnie ucieszyłam, wczoraj giera ładnie śmigała, a dzisiaj nawet se nie pogram 2 minut i znowu się zawiesza. Zrobiłam tak jak polecił dawid11117777 :P , i temperatura jest rzeczywiście mniejsza, ale gra mimo to się zacina.

Może to jednak nie jest wina zbyt wysokiej temperatury? :/

Opublikowano

Zamiast kombinowania z wentylatorami na klockach lego polecam podkładkę chłodzącą. 50 zł i macie z głowy.

Tak, tylko wczoraj gra szła przy 70C, a teraz się zawiesza przy 60C 8S Nie wiem czy taka podkładka coś da

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam pewien problem. Włączam grę pogram parę lub parenaście minut i gra mi się zawiesza, obraz się zatrzymuje, a dźwięk jeszcze trochę idzie. Wyłączyć idzie tylko menadżerem

Laptop ASUS X53SV-SX759V

procesor Intel Core i5-2430M

karta GeForce GT 540M 1gb

RAM 4gb DDR3

Laptopa kupiłam niedawno. Z tego co czytałam gra powinna pójść na niskich detalach na takich też gram, ale się zawiesza. W czym może być problem? Może dodam, że nie znam się dobrze na komputerach i jeśli ktoś mógłby pomóc to prosiłabym w miarę prostym językiem ;)

A ja mam propozycje :) Tylko zrób tak . Pobierz http://www.instalki.pl/sterowniki/download/Karty_Graficzne/nVidia/NVIDIA_Forceware.html . Sa to sterowniki do inividi które zwiekszaja wydajność i poprawiaja mase problemów mam Invidie geforce 8800 gt i problem z ścieciem ustał spróbuj tego .

A ja mam propozycje :) Tylko zrób tak . Pobierz http://www.instalki...._Forceware.html . Sa to sterowniki do inividi które zwiekszaja wydajność i poprawiaja mase problemów mam Invidie geforce 8800 gt i problem z ścieciem ustał spróbuj tego .

Oczywiscie musisz odinstalowac tamte co masz i zainstalowac te
Opublikowano

A ja mam propozycje :) Tylko zrób tak . Pobierz http://www.instalki...._Forceware.html . Sa to sterowniki do inividi które zwiekszaja wydajność i poprawiaja mase problemów mam Invidie geforce 8800 gt i problem z ścieciem ustał spróbuj tego .

Oczywiscie musisz odinstalowac tamte co masz i zainstalowac te

Tylko, że na tej stronie nie jest podane, że obsługuje moją kartę graficzną :// (czyli GT540M za to chyba wszystkie inne xD)

Dobra kampanie jakoś przeszłam ;) parę zwiech było, ale da się przeżyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...