Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pojebało ich?

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Menesterowy
Opublikowano

Przecież było już tyle razy mówione, że diablo 3 zostało wyprzedane w Polsce (Zostały tylko nieliczne sztuki). Nakład na 2 miesiące został wyczerpany w 2 dni, na dostawę czekamy do ok. 10 czerwca.

Jedyna opcja to sklepy internetowe.

Opublikowano

To nie dystrybutorów pojebało, tylko ludzi, którzy zamiast spokojnie zamówić przez internet i dostać grę pod same drzwi, pchali się do sklepów jak za komuny, gdy przyszła dostawa. Preordery z tego co wiem nie były aż takie drogie.

Opublikowano

Słyszałem jeszcze że brali po 3 sztuki niektórzy.I teraz przez takich debili czekać 2 tygodnie na nową dostawę.

I w takich przypadkach dystrybucja cyfrowa miażdży dystrybucję pudełkową

Opublikowano

Sam jestem posiadaczem czterech, kurwa, pudełek. Mediamarkt sprzedau, i już nie kupicie sobie!

ludzie kupili boxy i sprzedją drogo na allegro, w tym ja. ;)

jebać steam.

Opublikowano

Sam jestem posiadaczem czterech, kurwa, pudełek. Mediamarkt sprzedau, i już nie kupicie sobie!

ludzie kupili boxy i sprzedją drogo na allegro, w tym ja. ;)

Uwierz mi, że normalni zamówili sobie sam klucz i ściągnęli grę z battlenetu, ewentualnie dokupili samego boxa za 10zł

Opublikowano

Temat był poruszany wiele razy!

http://www.mpcforum.pl/topic/630623-kupno-diablo-iii-oraz-pytanie/

Ile wynosił premierowy nakład Diablo III na Polskę?

Michał Gembicki: Nakład gry Diablo 3 w Polsce został ustalony na podstawie estymacji sprzedaży tytułów porównywalnych, o ile można o takich mówić w przypadku tytułu tak unikalnego jak Diablo 3 i potencjału zakupowego poszczególnych sieci i sklepów w Polsce. Zamówiony przez nas nakład edycji standardowej wynosił kilkadziesiąt tysięcy egzemplarzy. Ten nakład, jak się spodziewaliśmy, powinien wystarczyć na minimalnie 1-2 miesiące sprzedaży, tak aby kolejne dostawy dostępne w ciągu miesiąca pozwalały na stałe zasilanie rynku w nowe sztuki gry. Ogromnym i pozytywnym zaskoczeniem był fakt, że oszacowany tak nakład sprzedał się w blisko 80% w ciągu pierwszych dwóch dni od premiery! - ustalając tym samym rekord nie tylko w historii dystrybucji firmy CDP, ale jestem przekonany że również w historii branży gier komputerowych w Polsce! Ciągle jeszcze można jednak nabyć grę w sieciach: TESCO, REAL, Media Markt i Saturn.

Jaki procent nakładu rozszedł się w preorderach i na nocnych premierach?

Michał Gembicki: Według moich szacunków około 25-30% sprzedało się w pre-orderach i nocnych otwarciach, reszta sprzedała się w normalnej sprzedaży.

Kiedy możemy się spodziewać uzupełnienia zapasów sklepów?

Michał Gembicki: Pod koniec przyszłego tygodnia zamierzamy dostarczyć na rynek nową pulę kilku tysięcy sztuk gry z rezerwy przewidzianej na pierwsze dotowarowanie. Kolejnej dużej sięgającej kilkudziesięciu tysięcy sztuk dostawy spodziewamy się pod koniec czerwca. Ten termin jest wypadkową: czasu potrzebnego na produkcję oraz dostarczenie towaru do Polski. W międzyczasie prowadzimy rozmowy o możliwym przyśpieszeniu tej dostawy, ale jest jeszcze zbyt wcześnie żeby cokolwiek w tym temacie potwierdzić.

Czy do sklepów trafi jeszcze edycja kolekcjonerska?

Michał Gembicki: Nie przewiduje już takiej możliwości. Edycja kolekcjonerska była produktem celowo limitowanym, ze względów na swój unikalny charakter.

Problemy z dostępnością produktu tyczą się tylko Polski, czy też całej Europy?

Michał Gembicki: Nie dysponuje danymi z innych rynków Europejskich i nie chciałbym komentować istniejącej tam sytuacji. Czytając jednak ogólnodostępne w Internecie komentarze oraz patrząc na brak dostępności towaru u takich tuzów sprzedaży jak na przykład Amazon.com przypuszczam, iż światowe zapasy gry Diablo 3 bardzo szybko stopniały pod naporem nieprzebranych rzeszy fanów tej gry.

Siema Eniu;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...