Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mody na bukkit'a? Nic prostszego!

maciekmm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś pokażę wam jak zainstalować mody dostępne na serwer vanilla, na bukkicie. Jest to dość prosty proces, a jednak trzeba wykazać się większą lub mniejszą inteligencją. Najtrudniejszym procesem w tym wszystkim jest dopasowywanie gryzących się id bloków i przedmiotów ale do dzieła!

1. Wchodzimy na http://mcportcentral.co.za/wiki/index.php?title=Ports_for_1.2.5 patrzymy w nawiasy, który build jest rekomendowany klikamy all builds i pobieramy właśnie ten.

2. Gdy już go mamy wchodzimy tam jeszcze raz i pobieramy mody jakie chcemy aby miał nasz serwer. Mnie na przykład interesuje IC2 oraz Buildcraft.

3. Odpalamy nasz pobrany craftbukkit, nie generujemy mapy wyłączamy po stworzeniu plików.

4. Przenosimy nasze mody bez wypakowywania do katalogu mods, chyba że na stronie zaznaczono inaczej.

5. Jeśli mamy nałożone na siebie id to wyrzuci nam coś takiego oczywiście z odpowiednim id, ja ten błąd wykonałem wam przez ustawienie auto craftingtable na id 1 czyli stone ;]

07:59:04 [sEVERE] java.lang.IllegalArgumentException: Slot 1 is already occupied
by net.minecraft.server.BlockStone@195575f when adding buildcraft.factory.Block
AutoWorkbench@4dbd0f

Oznacza to że musimy zmienić id 1 na coś innego ponieważ nakłada się ze stonem.

6. Teraz tworzymy paczkę klienta, pamiętając że id muszą być takie same jak na serwerze, do tego jest masa poradników , więc nie będę się rozpisywał.

Najczęściej mody wykorzystują klienta zwykłego jednak czasami wymagają zmodyfikowanego.

Do odpalenia serwera z większą liczbą modów potrzebny jest naprawdę dobry sprzęt.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ej mam problem z Jammy Furniture Mod chyba chodzi własnie o te id bolków może wytłumaczyć jak je zmienić,albo podaj link do jakiegoś poradnika.Bo nie moge jakoś nic znaleźć.

Z góry dzięki :)

Opublikowano

No dobry poradnik umiem to ale łap like za pomoc innym

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...