Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Draft - wybieranie postaci

En1CeKa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zazwyczaj gram drafty i jak 4, 5 pick pisze "I mid, I top itd..." to mnie tak to wkurwia.

Przykładowo ty wybierzesz mida, to pisze "I mid noob !!, I feed itd... "

Czy wy też macie podobnie, bo mnie to już doprowadza do szału,

za nim zagram grę nie raz 7 osób z wybierania postaci wyjdzie, bo mu ktoś z banował ulubioną postać.

Opublikowano

Co w tym żalowego. Draft , Ranked ty masz sie dopasować do teamu a nie team do ciebie . Ktoś picknał mida bierz topke ktoś topke bierz ad carry ktos ad carry bierz jungle ktos jungle bierz supporta. Na tym polega ranked i draft zgadujesz sie z teamem co każdy bierze i gracie

Opublikowano

Nie do końca się z tym zgodzę, tzn nie. Zgodzę się, że 4 i 5 piki płaczą, dlatego zawsze wole gdy jest pierw banowanie gdy każdy napisze gdzie ma zamiar iść. Bo zazwyczaj na wyższym ELO (rankedy, nei draft, ale to podobne) to ludzie się szkolą na daną linię. I co wbije ktoś powie I;m top because coś tam coś tam. To nie fajne ;/

40228593296733269818.png

By: ILoveLive

Opublikowano

Też tak mam i potrafi nieźle wkurzyć..

Według mnie liczy się pierwszy pick a nie że ktoś napisał że chce iść na mida...

Opublikowano

Ja zwykle jak wchodzę to pisze ,że mogę grać na topie w jungli lub ad carry ale szanuje to jak ktoś ma pick wyżej i daje mu pierwszeństwo ,bo taki są zasady.Jak mam last picka to biorę coś czego brakuje.Denerwują mnie takie osoby typu... to może podam przykład ktoś ma last picka i został mu do wybranie support i nagle wybiera co chce i daje lock in -.-.Miałem też przypadek ,że gościu na koniec napisał "nie mam żadnego supporta" czy coś w tym stylu i sobie bierze co chce.

Opublikowano

Ja jak ostatni wybieram,nawet nie pisze jakim pickiem chce isc bo to bez sensu.

Od 3picka w gore pisze jakimi pickami moge isc ,,top,mid,support''

Wiec to tez mnie wkurza jak ostatnie picki mowia solo top/mid albo ,,im not support''

sstwc.jpg

Opublikowano

Ale skoro 4 czy 5 pick prosi Cię o jakąś linię, to co w tym złego ? Złe jest to, że Ty mimo prośby zabierasz mu tę linię.

Trzeba mieć trochę kultury. Poza tym jak byś grał na 1500 + elo to wybieranie jako pierwszy czy drugi mida / topa jest strasznie głupim pomysłem.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

1st pick support / jungla, żeby nie dostać pro elo kontry.

Ja tam już nic nie piszę podczas pickowania i niezależnie którym pickiem jestem po prostu dostosowuję się, a że czasem zdarzają się tacy, którzy nie chcą to już inna sprawa.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Raz ktoś narzeka na polaków raz na ruskich , co jest ? A co do tematu to mnie też to denerwuje ;)

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Uczeń
Opublikowano

Są takie parapety i trzeba się z tym pogodzić. Nic złego napisać że chce się pójść na mida będąc 4 czy tam 5 pickiem ale to już zależy od drużyny czy ci ustąpią czy nie dlatego granie randomowych rankedów to wielkie nieporozumienie.

Opublikowano

Według mnie system powinien losować nam mida , topa , jungle , supporta i ad carry . Po tym zaczęło by się blokowanie postaci , ale pozostaje kwesta countrpicków i to boli więc i tak pomysł mój nie wypali . Lecz mam tak niskie ELO , że u mnie jest to żałosne 890 ELO aż śmieszne . Kwestią tego niskiego ELO są TROLLE ( Polacy , Duńczycy , Skandynawia , Turcy , Rumuni , Grecy , Ruscy) , nie miałem żadnej gry , niedość że dzieci w te gry grają to jeszcze wyzywają ostani koleś wpada pod turreta za fragiem ginie i mi mówi , że jestem noob supportem , do tej gry powinny być wprowadzone jakieś ograniczenia wiekowe bo to co jest to jest żałosne TROLL PICKI rotacyjnimi postaciam , albo niech wporawdzą ograniczenia wiekowe jakieś . Okej ruscy coś osiągneli , znalazło się takich 5 super graja ranked temy są ogarnieci to wygyrywają , czasami mnie przeraża jak Trynda soluje Tanka albo ad Carry fokusuje także Tanka , głupota nie zna granic dopuki RIOT nie zrobi coś z tym syfem gram 2-3 gry max i mam dość bo zsiwiejie od tego stresu , ta gra bardziej stresuje niż odpręża , idąc grać mam za zadanie wyluzowac się a nie wracać bardziej zmęczonym czyż nie ?

Opublikowano

Moim zdaniem riot powinien, zrobić 2 wersje drafta, przed którym musimy zadeklarować na jakiej pozycji gramy i wtedy nam losuje drużyne.

Opublikowano

Moim zdaniem riot powinien, zrobić 2 wersje drafta, przed którym musimy zadeklarować na jakiej pozycji gramy i wtedy nam losuje drużyne.

to byś czekał 10min zanim by ci team dobrało..

Hejo

Opublikowano

Ja na EUNE zawsze robiłem tak, że brałem to czego team potrzebował to supportu, to tanka, to AD carry i nie było większych problemów.

Opublikowano

Last pick niby ma najgorzej, bo musi się dostosować do innych, ale to chyba nie problem jeżeli potrafi się grać na każdej roli.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...