Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] internet na karte a wot

Scrappus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam takie pytanie. jezeli zamowil bym sobie internet na karte (mieszkam w niemczech) to przy limicie miesiecznym 15 gb jak dlugo mogl bym grac w wota? w przeliczeniu na godziny. bo nie wiem jak to dokladnie dziala ale jezeli nie mam inntego wyjscia to zamowie internet na karte i dam rade grac w wota?

internet satelitarny troche za drogi.

Opublikowano

Na oficjalnym forum padło podobne pytanie i bodajże w wersji 6.5 WoT zjadał od 200 do 700 MB miesięcznie w zależności od intensywności gry.

Ja natomiast bardziej obawiałbym się opóźnieniami i sensem takiej gry - co prawda Niemcy to nie Polska, ale opóźnienia są większe zawsze.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Roomy ma racje. Opóźnienia przy takim internecie i tak będą. Jeżeli będziesz miał ping 300-500 to po co grać i się denerwować.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

@UP

Z tym się nie zgodzę. Mój kumpel ze szkoły gra w WoT'a, jak i w LoL'a przy pomocy internetu z telefonu i pingi maksymalnie sięgają mu 60ms. Posiada on telefon z sieci Oragne i tam ma jakiś pakiety pokupowane na neta i spokojnie mu to na miesiąc grania starcza ;]

@DOWN

Wiem. Dlatego napisałem że ping ma w granicach 60ms :]

Sig.png

Opublikowano

Nie tylko transfer się liczy ale szybkość przesyłania danych też

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

witam, mam internet w PLAY online i to że mam limit 12gb to starcza na grę w wota i oglądanie filmów youtube itp. transfer w wocie grając 2 tyg. po 7-9h dziennie zżarł mi może 1.5gb a co do pingów to zależy od zasięgu nie ważne czy jesteś w mieście czy na wsi z gorszym zasięgiem antenka robi swoje bo z pingów 300 bo takie najczęściej są na internecie 2mb to spada do 100/220 to jest wtedy max i szczerze mówiąc gram tak od ponad roku i nie przeszkadza mi. jedyną wadą to jest zanikający sygnał wtedy pingi skaczą i to że prócz ts nie możesz mieć uruchomionych innych aplikacji internetowych to wszystko jest ok.

Opublikowano

dzieki za odpowiedz. szczeze mowiac myslalem ze taki pakiet 15 gb starczy mi na kilka dni a tu prosze jak pisza wyzej ze to starczy mi spokojnie na caly miesiac. zasieg w niemczech na moim telu mam wlasciwie maxymalny. jak bym zamowil neta np: z O2 na probe i jak by mi to starczalo to pewnie bym zamowil sobie na dluzej. ale nawet sa chyba antenki ktore zwiekszaja zasieg to by mi raczej to pomoglo. jak macie jeszcze jakies info albo propozycje ktore mogly by mi pomoc to prosze o napisanie. dzieki

Opublikowano

Ja mam Play Online 2mb limit 7gb i grając w WoTa nie ma szans żeby zbić ten transfer. Pingi mam po 90-140 wiec się gra normalnie :)

Opublikowano

ja mam teraz neta 10mb/s i ping przez dzien jest tak od 20-100

wczesniej miałem neta tego na karte niby 2mb ale przy max sygnale nawet mi nie chciało aktualizacji pobierac a jak juz mi sie udało wejsc to ping 99999. Polecam więc radiówkę albo kabel.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...