Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Diablo III oraz pytanie.

MisSsieK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do Was, tych do juz kupili gre. W jakim sklepie kupiliscie gre? Chodzi mi w sumie o to czy znacie jakis sklep co bd mozliwe kupno przez internet z wysylka do domu. Oraz mam ejszcze jedno pytanie. Czy gra z Polski bedzie dzialala w innym kraju, np. w Angli? Czy bedzie tak jak ze skyrimem? ;/

Opublikowano

To tak, gierki w sklepie nie wykupisz... Poszły wszystkie egzemplarze, musisz poczekać z tego co wiem to kolekcjonerki stoją na allegro po 1500zł nawet (szok)

http://allegro.pl/diablo-iii-3-kod-cd-key-dostepne-od-reki-automat-i2356854707.html

Tutaj masz kod do Diablo III.

Kupujesz taki kod, po czym wpisujesz go na battle.net (strona wydawcy gry).

Później masz tą grę na zawsze odblokowaną i zawsze możesz ją pobierać, instalować i grać w nią normalnie. Mam nadzieje, że pomogłem :)

2w4gxes.jpg

Opublikowano

@up

Chyba sobie żarty robisz żeby płacić 250 za diablo 3 ...

Nielepiej troche poczekać aż znów pojawią się w sklepach , lub odrazu złożyć zamówienie w mediamarkcie lub gdzie indziej i kiedy sie pojawi odebrać??

Opublikowano

U mnie w sklepach są więc Co gadacie, że nie ma ?

Możesz kupić kod tak jak napisał 2x@up ale nie jest to najbardziej oplacalne, szczegolnie, że za 250zl masz sam kod, a u mnie w miescie można nabyć za 170zł pudełkową wersje.

Opublikowano

Na allegro lub 'po znajomości' można kluczyć kupić za ok. 120zł.

Kupowanie pudełka jest imho. marnym wydatkiem dodatkowych ~50zł, gdyż płacisz tylko za tekturę...

@D

A nie przesadzasz czasem?

To jest zwykła tektura, nic więcej. Jeżeli kupujesz grę po to, żeby 'szpanować', to proszę, nie rób tego.

Opublikowano

@UP

Ale to fajne uczucie gdy masz obok siebie na półce czy na czymś tam opakowanie z oryginalną grą, i to jeszcze D3.

Ktoś do ciebie przyjdzie i szpan. A jak kupisz kod to nie będziesz miał nawet czym się cieszyć :D Zawsze jak otwierasz swoją oryginalną gre to jest tak magicznie :D

Opublikowano

Jak chcesz koniecznie pudełko to czekaj aż będzie dostawa egzemplaży w twoim mieście lub kupuj na allegro. No innego wyjścia nie masz widze.

Opublikowano

Z tego co wiem CD Projekt dał ciała i zapasy dystrybucyjne na Polskę wyczerpały się w jeden dzień;)

Teraz koło 2 tygodnie na zamówienie czekać.

Na keye.pl zaczęło się od 164 zł był szał więc podnieśli do 190:)

Teraz stoi 230 i ludzie cały czas kupują:)

Siema Eniu;)

Opublikowano

zobacz na gram.pl ja tam kupiłem wersję z pudełeczkiem za 159zł w dniu premiery

... mają wąty do mojej sygnatury

-.-

Opublikowano
Ile wynosił premierowy nakład Diablo III na Polskę?

Michał Gembicki: Nakład gry Diablo 3 w Polsce został ustalony na podstawie estymacji sprzedaży tytułów porównywalnych, o ile można o takich mówić w przypadku tytułu tak unikalnego jak Diablo 3 i potencjału zakupowego poszczególnych sieci i sklepów w Polsce. Zamówiony przez nas nakład edycji standardowej wynosił kilkadziesiąt tysięcy egzemplarzy. Ten nakład, jak się spodziewaliśmy, powinien wystarczyć na minimalnie 1-2 miesiące sprzedaży, tak aby kolejne dostawy dostępne w ciągu miesiąca pozwalały na stałe zasilanie rynku w nowe sztuki gry. Ogromnym i pozytywnym zaskoczeniem był fakt, że oszacowany tak nakład sprzedał się w blisko 80% w ciągu pierwszych dwóch dni od premiery! - ustalając tym samym rekord nie tylko w historii dystrybucji firmy CDP, ale jestem przekonany że również w historii branży gier komputerowych w Polsce! Ciągle jeszcze można jednak nabyć grę w sieciach: TESCO, REAL, Media Markt i Saturn.

Jaki procent nakładu rozszedł się w preorderach i na nocnych premierach?

Michał Gembicki: Według moich szacunków około 25-30% sprzedało się w pre-orderach i nocnych otwarciach, reszta sprzedała się w normalnej sprzedaży.

Kiedy możemy się spodziewać uzupełnienia zapasów sklepów?

Michał Gembicki: Pod koniec przyszłego tygodnia zamierzamy dostarczyć na rynek nową pulę kilku tysięcy sztuk gry z rezerwy przewidzianej na pierwsze dotowarowanie. Kolejnej dużej sięgającej kilkudziesięciu tysięcy sztuk dostawy spodziewamy się pod koniec czerwca. Ten termin jest wypadkową: czasu potrzebnego na produkcję oraz dostarczenie towaru do Polski. W międzyczasie prowadzimy rozmowy o możliwym przyśpieszeniu tej dostawy, ale jest jeszcze zbyt wcześnie żeby cokolwiek w tym temacie potwierdzić.

Czy do sklepów trafi jeszcze edycja kolekcjonerska?

Michał Gembicki: Nie przewiduje już takiej możliwości. Edycja kolekcjonerska była produktem celowo limitowanym, ze względów na swój unikalny charakter.

Problemy z dostępnością produktu tyczą się tylko Polski, czy też całej Europy?

Michał Gembicki: Nie dysponuje danymi z innych rynków Europejskich i nie chciałbym komentować istniejącej tam sytuacji. Czytając jednak ogólnodostępne w Internecie komentarze oraz patrząc na brak dostępności towaru u takich tuzów sprzedaży jak na przykład Amazon.com przypuszczam, iż światowe zapasy gry Diablo 3 bardzo szybko stopniały pod naporem nieprzebranych rzeszy fanów tej gry.

Siema Eniu;)

Opublikowano

Mam pytanie do Was, tych do juz kupili gre. W jakim sklepie kupiliscie gre? Chodzi mi w sumie o to czy znacie jakis sklep co bd mozliwe kupno przez internet z wysylka do domu. Oraz mam ejszcze jedno pytanie. Czy gra z Polski bedzie dzialala w innym kraju, np. w Angli? Czy bedzie tak jak ze skyrimem? ;/

A nie lepiej jak bys sobie kupil na game.co.uk ja tam kupuje gry i jestem zadowolony też mieszkam w Angli jak cos to wal priva; >

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Menester, załatw mi ten kluczyk za 120zł to odpali Ci jeszcze na twoje konto bankowe 50zł..

Jak gadasz poważnie to wal na gg 15771508 :), i tak wyjdzie mnie to taniej niż 250zl na allegro albo keye.pl

TTRocmxfX19ldW5lX19fMTk3X19fTlVMTF9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

No dobra a nawet juz zalozmy ze bd musial czekac do konca maja na dostawe to z jakiego sklepu najlepiej zamowic? + Czy gra bd dzialala czy bd tak jak ze Skyrimem?

Opublikowano

możesz kupić koreańską wersje ;) co jest na pudełku nie przeczytasz ale wklepiesz kod zmienisz na koncie battle.net jezyk na polski ściągniesz i masz swoją polską wersje działającą w anglii z koreańskiego pudełka;)

1359796545-U215643.png

Opublikowano

Ok, dzieki:) Czyli widze ze nie ma bd problemu jak ze skyrimem. :) Teraz tylko jeszcze 1 pytanie. Jakiemu sklepu internetowemu moge 'zaufac'? Chodzi mi o taki zeby mi wyslano prosto do domu. :P

@edit

A z tego co napisales to wnioskuje ze jak kupie gre w Anglii to i tak bd mozliwosc zmienic jezyk na polski? ;)

Opublikowano

Nie wiem co wy gadacie o pudelkach ale box bez kodu jest wart 10 zl i mozna za tzye kupic go na allegro a nie jakies 50 zl, a jezeli rzeczywiscie mozna kupic kod za 120 zl to prosze przynajmniej screena z aukcji lub linka bo jakos w to nie moge uwierzyc.

Opublikowano

ja kupowałem na www.go2arena.pl wszystko ładnie doszło i pełna kultura przy kontakcie przed i w czasie sprzedaży tyle że teraz kosztuje już 230 zł i nie wiem czy z boxem posyłają ;) osobiście szukał bym w wiekszych sklepach :) uważajcie na aukcje allegro ;) przypadek ze sprzedawaniem kodów które były już użyte zdarzał się i to pewnie nie jednokrotnie;)

1359796545-U215643.png

Opublikowano

Nie wiem co wy gadacie o pudelkach ale box bez kodu jest wart 10 zl i mozna za tzye kupic go na allegro a nie jakies 50 zl, a jezeli rzeczywiscie mozna kupic kod za 120 zl to prosze przynajmniej screena z aukcji lub linka bo jakos w to nie moge uwierzyc.

Bo nie kupisz..

Chyba że ktoś handluje używanymi.

Tak jak up mówił.

Allegro nie polecam;)

Siema Eniu;)

Opublikowano

Taaa... Na tym go2arena to jest juz za 250zl i to do tego tylko klucz. Ale dobra poczekam do nowej dostawy chyba. Albo kupie w Anglii. Ale wtedy bd mogl miec polska wersje tak? (nie wiem czemu ale gry z duza iloscia misji itp. preferuje po polsku) :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...