Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tragiczne lagi w lolu na dobrym sprzęcie.

Klocki_Lego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam problem z LoLem. Mianowicie, dręczą mnie od pewnego czasu okropne lagi. Mam internet 16 MB na kablu, żadnego wifirifi tylko ethernet. Komputer też sprzętowo nie grzeszy bo ma i7 4x3.44 Ghz i 8 gb ram. Lagi odczuwam chyba od czasu zmiany języka, ale nie wiem czy to jest sedno sprawy.

Czytałem również na forum, że nie tylko ja mam to cholerstwo w dodatku na konkretnym kompie.

Lagi nie objawiają sie wcale wzrostem FPS'ów czy przejebitnym pingiem (opóźnienie 40-42ms). Tylko np. podczas logowania trwa to zbyt długo, przez 15 sekund pootrafi być napisane: Retrieving data from server. Żadne login queue. Podobnie jest z przyciskiem PLAY. Szuka i szuka i szuka, czasem po kilka minut. A jak zresetuje lola okazuje sie ze juz gram na jakiejś randomowej postaci.

Moglibyście posłużyć mi dobrą radą ? Rzecz jasna odwzajemniam lajkiem lub czymkolwiek chcecie :)

Pozdro.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Gadasz jak tani informatyk. Prosiłbym o konkretniejsze rady. Język zmieniałem, hamacha nie posiadam, dns odświeżone. Znacie jeszcze jakieś inne solucje ?

@Up, lajk.

klockilego.png

Opublikowano

CCleaner skorzystaj a poza tym to nie procek czy ram a w największej mierze karta jest ważna, bo jak kupiłeś gotowca z allegro np. i7 8gb ram i jeszcze do tego gf 520 to się nie dziw ta karta by mario nie uciągneła. Podaje taki przykład bo takich kompów jest full

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@Up, kompa składałem osobiście - a co do karty to spokojnie daje rade (przynajmniej dawała xD). Ale wylączylem proces rads_... coś tam i już na luzie jest. Najwidoczniej coś mi tam muliło.

Do zamknięcia.

klockilego.png

Opublikowano

Ja mam takie lagi, że podczas rozgrywki zacina się wszystko na 7 sekund i nic nie moge zrobic a FPS nadal ok. 60 i ping 50... Kompa mam dobrego.

exy2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...