Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]CZy ta strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każda strona ma prawa autorskie. Gdziś czytałem, że jeżeli dokonasz kilku zmian chyba miniumum 5 to nic ci nie grozi. A jeśli nie to stopka musi zostać.

Opublikowano

Ja słyszałem że wystarczy 1 zmianę widoczną dokonać i że może ci gościu naskakać z prawami, przykładowo zmienić nazwę u góry na swojego serwa albo strone, i może jakiś kolor zmienić najbezpieczniej.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Nie ma strony, bez praw autorskich, chyba, że jej właściciel się ich zrzeknie dla pewnych np. potrzeb.

Ktoś ją wykonuje > nie chce, aby kopiowano pewne elementy, gdy przy nich się napracował.

Czy możesz jej używać ... A skąd ją masz ? Jest na dole stopka z tym kto wykonał np. ?

Coś przykładowo takiego:

Copyright ? XXXYYY.PL 2012. All rights reserved.

Ja słyszałem że wystarczy 1 zmianę widoczną dokonać i że może ci gościu naskakać z prawami, przykładowo zmienić nazwę u góry na swojego serwa albo strone, i może jakiś kolor zmienić najbezpieczniej.

Tak, na pewno ... Skopiujesz grafikę od kogoś, kto za nią zapłacił, wkleisz ze zmienioną nazwą serwera i kolorem tabeli jakiejś i wszystko będzie ok, mimo, że gość za stronę dał przykładowo 2 000 PLN ?

Mylisz się. Zabieranie / kopiowanie stron z czyimiś prawami autorskimi to nic innego jak zwykła kradzież.

Przykładowo jest firma Żywiec, jej motto brzmi powiedzmy: " Najlepsze przed Tobą ".

Ty zmienisz kolor etykiety , zamiast ich motta jakie mają dasz: " Żywiec - Najlepsze na Ciebie czeka " , ale nazwy, kopie trony itp. zrobisz, wykradniesz przepisy browaru powiedzmy, wszystko, ale to nie będzie karalne bo co, motto i kolor etykiety zmieniłeś, tak ? Śmieszne ...

Opublikowano

euphoriaa dam przykład : czemu na Kalistomt2 była strona z prawami autorstwa i została zmieniona 1 grafika i prawa odeszły a nawet była skarga na HA?

Opublikowano

euphoriaa dam przykład : czemu na Kalistomt2 była strona z prawami autorstwa i została zmieniona 1 grafika i prawa odeszły a nawet była skarga na HA?

Czasami ludzie mówią, że skarga była a w gruncie rzeczy jej nie ma, bo nie chce komuś się ciągać po sądach, prokuraturach, ale jak ktoś zgłosi bo strona była kupiona za solidne pieniądze to wtedy uwierz, że sprawa będzie, może wystąpić o odszkodowanie, wiele więcej. Zależy tak jak pisałem - na kogo się trafi.

Opublikowano

Dlatego też napisałem że słyszałem, a nie pisałem że jestem pewny w 100% że nie karalne, bo dowiedziałem się o tym od HA z kalisto, ale teraz już będę przynajmniej więcej wiedział ;d

Opublikowano

przeglądałem płyty z plikami co kiedyś nagrałem i znalazłem parę stron i ta stora była wśród nich

podobna stronę ma hxxp://elcardia.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...