Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]PING.

maciekck

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram w CS'a od 2-3 tygodni i zastanawia mnie dlaczego mam ping od 70 do 120. Internet według mnie jest spoko (10mb).

Wpisuje komendy rate 25000 itp, ale to nic nie pomaga. Chcę dodać, że mam router który przesyła internet do mojego brata laptopa. (Może to ma wpływ na ping?) Jakbyście mieli jakieś odp. to proszę bardzo pisać. :)

Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano

Zmień neta, nie pobieraj nic, powyłączaj wszystkie aplikacje np. GG, Skype. Może to mieć wpływ, że brat ma podłączonego laptopa i właśnie może on coś pobiera?

Opublikowano

że mam router który przesyła internet do mojego brata laptopa. (Może to ma wpływ na ping?)

Właśnie to będzie raczej przyczyną. Pewnie ogląda jakieś filmiki na yt albo gra w coś przez neta i to dodatkowo ciągnie neta jak i zwiększa Ci ping. Umówcie się jakoś że gracie na zmianę.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wpisz te komendy :

cl_rate "20000"
rate "25000"
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"
cl_cmdbackup "2"

Powyłączaj zbędne procesy, programy

Regmannn

Opublikowano

No właśnie o to chodzi, że jego laptop jak jest wyłączony to też mam taki sam ping. Wszystkie programy typu gg itp są wyłączone.

Co do komend cl_rate itp to wszystko mam wpisane a ping się nie zmienia.

Opublikowano

Zresetuj router i sprawdź na testspeed jaki masz ping.

I wpisz komendy co podał Regman

Wpisz te komendy :

cl_rate "20000"
rate "25000"
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"
cl_cmdbackup "2"

Powyłączaj zbędne procesy, programy

@2xDown

Nie widać obrazka

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Ping tez zalezy od serwera, zawsze pisze w reklamie serwera ''niskie pingi'', ja tez wylaczalem niektore programy no ale ping byl wysoki. Tak jak mowie, to zalezy tez od serwera!

Opublikowano

Ping tez zalezy od serwera, zawsze pisze w reklamie serwera ''niskie pingi'', ja tez wylaczalem niektore programy no ale ping byl wysoki. Tak jak mowie, to zalezy tez od serwera!

Wtedy jest to zauważalne, innym graczom też skacze, a nie pojedynczym przypadkom.

Gdy ty grasz brat używa internetu? Jak tak to niech po prostu wyjdzie z neta, wyłączy programy obciążające łącze.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Nawet jak go nie ma na laptopie i wszystko u niego jest wyłączone to sytuacja się nie zmienia. :)

na speedtest.net mi wyszło, że mam ping 21ms. Ale w CS'ie niestety tak nie ma i ping dochodzi nawet do 80. (ping skaczę zawsze miedzy 60-80)

Opublikowano

No wiesz... Czasami ja też tak mam .. to wina internetu ...

League Of Legends,  Counter Strike (1.6, GO) 

Jeśli pomogłem zostaw Like. 

Opublikowano

Internet od Twojego usługodawcy traci pakiety, włącz net_graph 3 i zobacz, że będzie dużo losses. Porozmawiaj ze swoim usługodawcą, będzie wiedział o co chodzi. Miałem ten sam problem.

YOUTUBE: KLIK

Opublikowano

A to moje wyniki

1960431733.png

a ping w c,s od 40 do max 60 skacze jak jeden komp włączony

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

To porównaj moje wyniki z Twoimi i powiedz mi dlaczego ja mam większy ping od Ciebie? :D

Gadałem z rodzicami i chyba zmienimy internet.

Opublikowano

Ja też może niedługo będę miał nowego neta dokładnie chyba światłowód Ale to się okaże Możesz spróbować jeszcze jednej rzeczy odłączyć router i bezpośrednio do kompa przez modem neta podpiąć i zobaczyć wtedy

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...