Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sprzedawanie postaci METIN na allegro

Rafiki222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem... nigdy nie sprzedawałem żadnego konta z gry na allegro ( w sumie to nic nigdy nie sprzedawałem).

Zastanawia mnie jak przeprowadzić transakcje.... ja tu nie mam zamiaru nikogo oszukać, ale ja sam też nie chce być oszukany, także moje pytanie brzmi.....

Czy jeżeli sprzedaje konto, to dane do niego tj. Nik, Hasło i Email podaje po wpłynięciu pieniędzy na konto czy przed. Jeżeli przed wysłaniem pieniędzy to jaką mam pewność, że owy użytkownik allegro po otrzymaniu wszystkich najważniejszych danych wyśle mi te pieniądze ?? Tu nie ma mowy o jakiś 20 złotych, tylko o trochę większej sumie także z mojej strony żal by był stracić tyle pieniędzy....

Jeżeli są tu jednak osoby, które takie transakcje już przeprowadzały z efektem końcowym pozytywnym, prosił bym aby się ze mną podzieliły tym w jaki sposób to wszystko przebiegało.... z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Najpierw bierzesz kase od niego, później dajesz mu hasło itd. Nie dawaj nigdy pierwszy, bo wiesz jak jest. Jeżeli temu nie pasuje to znajdzie się inny koleś który kupi. Jeżeli tamtemu będzie zależeć no to zgodzi się na Twoje warunki.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

a np: jeżeli będę dokonywać wszelkich rozmów przez gg, czy w jaki kol wiek inny sposób to najlepiej porobić SS'y tych rozmów, że w razie jakiś matactw ze strony kupującego mieć dowody ? czy to raczej nie potrzebne ?

Opublikowano

dobra już chyba wszystko wiem :D dzięki za pomoc.... jak ktoś chce dorzucić swoje 3 grosze to ja je na pewno przeczytam :P Dzieki i pozdrawiam Rafi

Opublikowano

Jeszcze ja dorzucę. Co do rozmów na GG, każdy robi ale wydaje mi się że na policji nie zrobisz nic tym (jeżeli by do tego doszło). Najlepiej, żebyś przeprowadził transakcję na podstawie: on wysyła pieniądze na konto, daje Ci pokwitowanie przelewu (coś takiego) i ty mu podajesz wszystkie dane. Gdybyście byli z tego samego miasta to jeszcze lepiej, bo można by umowę podpisać (mowa tutaj o grubszych pieniądzach).

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...