Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]"Zostaniesz połączony z serwerem"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim serwerem. U mnie normalnie działa , a u innych jest komunikat "Zostaniesz połączony z serwerem" i tak stoi. Dodam , że gdy wyłączę serwer to im pokazuje "Błąd podczas..." O co chodzi? Szukałem w google i tu na mpc i nic nie znalazłem. Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję.

//Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

@Up

Jak ty czytasz? ;d "

Mam problem z moim serwerem. U mnie normalnie działa , a u innych jest komunikat "Zostaniesz połączony z serwerem""

Opublikowano

domyślam się iż to serwer hamachi, jaką dałeś im końcówkę ip w serverinfo.py? porty odpalone?

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim serwerem. U mnie normalnie działa , a u innych jest komunikat "Zostaniesz połączony z serwerem" i tak stoi. Dodam , że gdy wyłączę serwer to im pokazuje "Błąd podczas..." O co chodzi? Szukałem w google i tu na mpc i nic nie znalazłem. Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję.

Hmmm... bardzo dziwne :P. Jak wyłączysz serwer, po prostu nie mogą się połączyć i mają ten komunikat.

Jakie masz pliki serwerowe?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Pliki 2010 by m c n c c pong nie edytowałem- nie działało zedytowałem też nie działa ;/ Porty odpalony w serwerinfo u siebie mam z końcówką .100 a na cliencie dla znajomych jest wpisane .220

Opublikowano

Porty wszystkie odblokowane? Mają tego launchera:

http://www.mpcforum.pl/topic/290808-dl-mc-2010-v2-launcher/

?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Tzn. serwer zrobiłem na laptopie a próbuję się połączyć na kompie stacjonarnym może dlatego nie łączy bo neta łączę przez wifi a wifi ze stacjonarnego lub nie wiem ;d

Może ktoś sprawdzić u siebie? IP serwera to 5.69.200.220 pong 1234567891234567 sieć hamachi gdsgs hasło 12345

Bardzo bym prosił ;d

@edit

@UP Może na razie niech ktoś spróbuje u siebie , jak nie będzie działać to wtedy napiszę Ok?

Opublikowano

nie wiem co jest z tym pongiem ale wgl nie mogę lunchera odpalić

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

do sieci nie trzeba jak lunchera włączasz. on czy tak czy tak by sie odpalił. ale by mnie z Twoim serwerem nie połaczył

-  A.Einstein

Opublikowano

No dobra ,ale na 2 kompie mi się laucher normalnie odpala tylko nie łączy ;/

Opublikowano

@Ref

Może trzeba odblokować porty w routerze. Powie mi ktoś jak to zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...