Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[champ]6300

xxxcichyxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6300, mocny top?

Yorick - sustain, harras, dobre ulti, niezły offtank :)

Shen - tanky, globalne ulti, wytrzyma topa z wieloma championami, sustain też jako taki, nawet do jungli się nada :)

Warwick - tanky, inicjator, dobrze zbudowany niszczy lategame

Irelia - świetny solo top mimo wielu nerfów, wyfarmiona / feednięta w early potrafi niszczyć late jeszcze lepiej niż Warwick, stun, aoe ult, dash na przeciwnika, true dmg

Jax - od zawsze świetny solo toper, stun, jako jedyny ma dodge, tanky, mocny 1vs1, jest lategame offtankiem podobnie jak irelia

Gold Member

nvm

Opublikowano

Volibear - mocny tank i dość silne DMG .

Miss Fortune - ma slowa , dobra na miniony i silne DMG .

Opublikowano

Ja polecam Ci Kennena, Vladimira. A z AD to LeeSina, Renektona, Riven, Irelia, Olaf . ;D

Mają dobre systemy ucieczek ;D i niezłe DMG i wytrzymałe są ;D

1336679897-U627890.png

Opublikowano

Riven, Renekton, Olaf, Shen, Jax, Warwick, Irelia

ta ostatnia jest nadal OP nawet po tym nerfie (wbij 0/5 na linii, zlap 2-3 kille, pokeruj cala gre) a to dzieki skillom ktore wg mnie sa najlepszym zestawem w grze ( w early jak i w late mocne, stun-doskok-true dmg-heal i czego chciec wiecej) i tak naprawde zeby ja znerfic musieliby przerobic jej skille

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Jaxa trudno skontrować, jeden z lepszych solo topów, skok do ucieczek od ganków, aoe stun, dodge, dzięki pasywowi i ultowi dobry do farmy.

Olaf true damage, slow, haras, ulti do ucieczek z ganków.

Polecam ich

Opublikowano

Mocny top to za 4800 masz zarąbistą Irelię, którą polecam z całego serca. W late game jest nie do ubicia, robi straszliwy DMG i mimo nerffu, nadal powinni ją znerffić :D

98763533515051689628.png

Opublikowano

ww-jeden z najlepszych sustainów, carruje gry

Irelia-nadal świetna, ale troche trzeba nią poćwiczyć

Gp-kontra na Irelie, wg mnie best solotoper

Yorick- jak się z many nie wypruje to na line 20min siedzi

Kennen, vlad, swain- także świetni solotoperzy ze względu na harass i sustain

Jax- ooo jak w late ktoś mu exhausta nie da to pente wali. Także świetna jungla, troche słaby sustain

Morde- imo best farmer, jak nim na solo nie będziesz miał 170+cs to nie graj w tą grę. Po złożeniu woty dobry sustain

Riven- nie podpowiem(nie grałem)

Garen- dobry farmer, świetny sustain

Lee Sin-lepszy w jungli, ale na solo ma chory sustain dzięki ls z W, po 6lvlu trudny do zgankowania

Shen-ja go wolę do jungli(op ganki), ale ma dobry dmg i sustain i op ulta

Talon- aktualnie słaby solotoper, lecz best midder, bo kontruje każdego castera. Op w 1v1.

Ode mnie to tyle. Pozdrawiam

Opublikowano

Renekton early topa miażdży praktycznie każdego.

Fajnie się farmi, ma stuna, system ucieczki.

Nie wymięka w late.

Q ~ fajna farma, ładne dmg + leczenie się.

W ~ Stun, na furii ładny DMG.

E ~ fajny escape mechanizm albo dolatywanie do AD Carry.

R ~ Furia, dodatkowe HP, większy DMG.

1337174524-U173186.png

Mam Ci nawinąć o miłości? Tak, Chuja to prawda.

Mogę nawinac o porazkach, znam je od dawna

Opublikowano

Mocny top to za 4800 masz zarąbistą Irelię, którą polecam z całego serca. W late game jest nie do ubicia, robi straszliwy DMG i mimo nerffu, nadal powinni ją znerffić :D

Również polecam Irelie, dash + true dmg to kosa... Trinity force wystarczy, żeby kosić.

Opublikowano

Ja polecam na solo topa Nasusa (1350IP). Postać tym potężniejsza im dalej w grę. Niestety jeśli nie dadzą Ci żyć w early to w late nie robisz za dużo. Postać budujesz pod full tanka + trinity force.Q zadaje tym większy dmg im więcej zabiłeś tym skillem minionów itp.

Dobrze wyfarmione Q pozwoli Ci zabierać z tego skilla 1/3 HP przeciętnego carry. W to jeden z najlepszych slowów w grze, a E to obszarowe zmniejszenie pancerza, które zadaje dmg/s.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jax <3 Riven naprawdę dobry solo top i jeszcze olaf bo jak topór wymaxusjesz to jedziesz wszystkich samym toporkiem z bliska to kosa przeciwnik może nie próbować uciekać jak masz jeszcze frozen maleta to nikt ci nie ucieknie bo slow razem z toporem jeste ogromny

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Wybierz sobie coś z tych postaci:

- Renekton (mega early, heal z Q, stun z W, brak many)

- Lee sin (mocny w każdej fazie gry, 7 skilli, brak cc, tylko slow, zamiast many energia)

- Riven (wszystkie przeliczniki pod AD, stun, podrzucenie)

- Shyvana (brak many, skill dający szybkość ruchu, ult nie ma czasu odnowienia, zależy tylko od tego ile masz furii)

9777920400_1341294249.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...