Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi przy dobrym kompie i necie.

mulder132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Od niedawna mam następujący problem. Wchodzę do gry, wszystko jest ok ale po kilku minutach zaczynają się lagi. Nie chodzi o takie "ścinanie" z 1-2 FPS. Oto mój komputer:

Procek: Intel Dual Core 2,8 GHz (Podkręciłem do 3,08)

RAM: 2 GB DDR2

Grafa: nVidia GeForce 210 1GB

Net: 6Mbs (i tak zazwyczaj jest)

Śr FPS: 55-60

Ping: ~50

Lagi polegają na tym, że tracę jakby połączenie z serwerem i wszystko się zatrzymuje. FPS mam nadal ok. 60 i ping 50 w porywach do 80(czasami pokazuje po kilka tysięcy), ale nie mogę się ruszyć i dopiero po ok. 7 sekundach postać wykonuje wszystkie ruchy, które chciałem wykonać podczas tego laga. Zazwyczaj kończy się śmiercią a czasami nawet pokazuje, że rozłączyło mnie z serwerem. Internet mam nadal połączony, nic nie wywala karta sieciowa w porządku. Proszę o pomoc.

P.S. Dodam jeszcze, że u mojego brata wszystko było ok, tak jak kiedyś u mnie, (ma niewiele słabszy komp od mojego) ale właśnie w ostatniej walce zrobiło mu się to samo.

exy2.jpg

Opublikowano

@kolo1212 zaraz spróbuje z domyślnymi w BIOS'ie, ale szczerze wątpie, że to podkręcanie bo to raczej pomaga i nie powinno mieć wpływu na takie coś. Poza tym FPS nadal ok 60 więc gdyby procek zamulał FPS myślę, że by spadły

@cichyiti przeskanowany Nortonem. Nic.

Dodam jeszcze, że mam świeżo zainstalowany system (ok. tygodnia) i nowe podzespoły.

exy2.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem to przyczyna tkwi w sprzęcie, nie internecie.

Zakładam, że te 6Mb/s to Netia ;)

Coś kiepski ram masz jak na ten procek i kartę widzę. Masz może windows 7?

Gold Member

nvm

Opublikowano

Mi się wydaję , że kolega przez wi-fi gra i dlatego ma takie lagi sam takie posiadałem , ze miałem zamrożenie wszystkiego i po 5 sekundach dalejsz rudzało ; )

Opublikowano

@all up

1.Tak jestem połączony przez wi-fi. Mam w domu łącznie 7 komputerów noi nie łatwo byłoby podłączyć wszystkie przez kabel.

2.Mam Windows 7 32-bit (lecz mój brat ma Win XP i ma to samo.)

3.Tak, internet 6Mbs w Netii.... Niestety. Ale jako takich problemów nie ma. Wszystko działa sprawnie i o dziwo internet ma faktycznie 6Mbs. Nawet ponad.

exy2.jpg

Opublikowano

Mam tak samo kiedy przerywa mi internet więc pewnie to jest przyczyną. A tak pozatym to ten twój dobry komputer wcale nie jest taki dobry. Ta karta nie nadaje sie do gier.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Ale nie mam z tym problemów. Przy najwyższych ustawieniach jest 60 FPS więc jest ok.

Co nie znaczy że ta karta nadaje się do gier. Jak już pisałem -Internet 6Mb na 7 komputerów przez WIFI to zły pomysł jeśli chcesz komfortowo grać przez internet.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Kiedy miałeś ostanio reinstal kompa ?

Co to da?

zrób Defragmentacje dysku może to coś da

To rzeczywiście mu pomoże, skoro to wina internetu.. Brawa.

dobrze skonfigurowany ruter?

Opublikowano

Jeśli reinstal systemu był 2 lata temu to może miec tyle syfu na kompie . Ja bym kolega sprawdził na jednym z twoich 7 laptopów czy ten problem się pojawia i wtedy napisał znowu na forum : ) . To będziemy wiedzieli czy to wina kompa neta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...