Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Skrypt który działa w grze po jej zwinięciu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest możliwość, aby dany skrypt działał cały czas po zwinięciu danego programu (gry). Podejrzewam że można nawet coś chyba znalazłem ale jakoś mi to nie wychodziło, jedyne co to zawsze mi klikało w pierwszym oknie. Przypisanie do procesu czy do okna ??

Opublikowano

Możesz mi powiedzieć co w tym jest źle, bo mi to za nic nie chce zadziałać...

While 1
 ControlSend("PandoraMT2", "", "", "{4}")
Sleep(10000)
wend

@EDIT

Już w ogóle nie czaje o co w tym chodzi, niby nie działa, ale gdy włączę czat to mi pisze 4, jak zamknę to nie używa rzeczy spod 4...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiedź jest prosta - po zminimalizowaniu okno wszystkie jego elementy przestają być kontrolkami, po maksymalizacji system "rysuje" je od nowa. Rozwiązaniem na twój problem może być "bot" oparty na pakietach, ale to wymaga większej wiedzy niż używanie ControlClick().

Opublikowano
Odpowiedź jest prosta - po zminimalizowaniu okno wszystkie jego elementy przestają być kontrolkami

LOL. Są kontrolkami nadal, tylko nie są rysowane...

Opublikowano
SendKey("PandoraMT2", AscW("1"))

Func SendKey($hWnd, $vk_key)
DllCall("User32.dll", "int", "PostMessage", "hwnd", ControlGetHandle($hWnd, "", "Edit1"), "int", 0x100, "int", $vk_key, "int", 0)
EndFunc

Opublikowano

@Sopelek997

Faktycznie, nie wiem dlaczego tak napisałem :-) Suma sumaróm - Kontrolka nienarysowana = nie można użyć ControlSend/ControlClick

@M4niak

Bezpośrednie odwołanie do .DLL'ki nic nie da, ponieważ ControlClick jest niczym innym, jak właśnie uproszczonym odwołaniem. Dodatkowo możesz spróbować użyć _SendMessageA/_SendMessageB, to uczyni twój kod troszkę bardziej czytelnym ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...