Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] CA vs CrossFire

GanerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

od razu mówię sorki jeśli zły dział wybrałem :P

Mam pewne pytanie

co ma mniejsze wymagania CA czy Cross Fire ponieważ mapa w CA ładuje mi się ok 2 min więc nie widzę sensu takiej gry..

czy cross fire ma mniejsze wymagania czy będzie jeszcze wolniej się wczytywać ?

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Cross ma 100% mniejsze wymagania. Także polecam ci tą grę ale to jednak to nie jest to samo co Combat Arms.

Gość _Maxiu_
Opublikowano

CF coś ala CS ten stary..

Więc proste że masz mniejsze tam wymagania.

Nawet silnik jakiś chujowy tamn jest xDDD

Opublikowano

Pod względem wymagań w CF nie ma problemu, nawet na dość słabym sprzęcie nie ma ścinek. Gra jest trochę uboższa od CA, o wiele mniej broni jest dostępnych niż w

CA, eventy jakieś tam są, ale jednak te w CA są ciekawsze, liczba map i trybów gry porównywalna, tak więc jak naprawdę nie widzi ci się gra w CA, to CF będzie niezłą alternatywą.

Opublikowano

Ogólnie "Combat arms" to low gra kompatybilna z DX9 :) Ja przy rozdzielczości 1024 na grubej akcji mam 80-90 fps (Na zamkniętym 180-230) a posiadam tylko starego GT 240 :(

Napisz sprzęt ocenimy :)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

CA>CF ale jak nie masz jak grac w CA to lepiej grac w CFA.

Lepiej grac spokojnie w CF niz sie denerwowac w CA

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@UP

Ta gierka na pewno mu nie pójdzie na tym PC, ja grałem w to już osobiście ale tylko na wersji ruskiej z czego nic nie rozumiałem.

Opublikowano

Zagrałem w Crossfire tylko kilka mapek, jednak gra mi się spodobała. Na słabsze systemy jest na prawdę warta polecenia, skoro, aż tak długo Ci się ładuje Combat Arms i masz lagi, graj w Crossfire, a jak kupisz lepszy sprzęt możesz się przerzucić albo grać w obydwie gry.

Opublikowano

CA - lepsze estetycznie , graficznie , grywalnościowo CF- lepsze pod względem szybkości scinek

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

CA - lepsze estetycznie , graficznie , grywalnościowo CF- lepsze pod względem szybkości scinek

Szybkość ścinek? Nie rozumiem :P, chyba chodziło Ci o lagi, jednak to zależy od systemu.

Najbardziej mnie ciekawi czemu na WCG (World Cyber Games, odsyłam do -> Google) jest Crossfire, a nie ma Combat Arms EU.

Grałem w to i w to i wole CA ale teraz wchodzi nowa fajna gierka WarFace, polecam :)

http://www.youtube.com/watch?v=BifJQM1IhG0

War Face będzie miało pewnie duże wymagania, ciekawe jaka będzie EU wersja.

Opublikowano

Combat Arms:

+ dobra grafika

+ duuużo różnych broni

+ fajne eventy

- tzw "spece" i ich zabawki

- grubszy portfel = jesteś o sporo lepszy

Cross Fire: - (grałem w wersje od z8games)

+ małe wymagania

+ bronie kupujemy na zawsze

+ System "Dog Tag-ów" (czyli za daily questa otrzymujemy literkę a za cały wyraz jakąś nagrodę)

+ Fajny system ruletek

- Słabsza grafika (mnie osobiście nie razi) w porównaniu do CA

- zakupione bronie się zużywają więc trzeba je naprawiać co się wiąże z kosztami ;]

Opublikowano

Combat Arms : Dobra grafika, dużo map, trybów, broni.

Crossfire : Słaba grafika, dużo fajnych eventów, dużo hacków.

lajonel.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...