Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Francuskie

eloss99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam Amx12t. Jak grac tym badziewiem, jest ulepszony na maxa? Wykrywanie nie idzie mi zbyt dobrze padam w połowie drogi ;p

Opublikowano

Jeśli na AMX 12t nie odczuwasz ulgi po AMX 40 daj sobie spokój. Nie ma sensu katować siebie i teamu jeśli gra ci nie idzie i jest pozbawiona zabawy. Nigdy nie jeździłem jako scout, wykryć pobliskich wrogów ok, ale jechać do bazy po śmierć? CZęsto pod koniec bitwy ubijałem arty.

Opublikowano

Jako zwiadowca samobójca to może co najwyżej pojechać T-50 i T-50-2. Reszta czołgów jest zbyt wartościowa, aby tak łatwo je stracić.

Amx12t nie dorówna vk28 lub chaffeemu w wykrywaniu przeciwnikow, ale chociaż potrafi zadać ładny dmg :)

AMX 13/75 będzie się grać przyjemniej.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Jako zwiadowca samobójca to może co najwyżej pojechać T-50 i T-50-2. Reszta czołgów jest zbyt wartościowa, aby tak łatwo je stracić.

Amx12t nie dorówna vk28 lub chaffeemu w wykrywaniu przeciwnikow, ale chociaż potrafi zadać ładny dmg :)

AMX 13/75 będzie się grać przyjemniej.

Tak, ale za nim on do tego dojdzie:P Idź mi panie w chu* Tak T-50 T-50-2 to są czołgi samobójcy, lecz jeśli się umie nimi grać to kto wie ;) a co do AMX12t czołg poprostu gówno, przeszkoczyłem go zbierałem expa długo ale doszło;P straciłem z 10k golda no ale cóż co mogę powiedzieć, że AMX 13 75 to już jest naprawde coś szybki, zwrotny dmg przyzwoite:) Polecam ci zmienić czołg niż się nim katować bo to jest gówno a nie czołg:)

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

amx12 gówno? Nie zgodzę się. Czasem wystarczy poczekać, aż ktoś zaszarżuje przed nami a nie lecieć na 1wszego i zginać od 1 strzału. Od tyłu amx bierze tiery VII - VIII ale może nawet X ugryżć (IS7 i T110 są bardzo słabe od tyłu i nie tylko). Jedyna zasada: nie daj się trafić, bo zazwyczaj 1wszy strzał jest śmiertelnym.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

@up

masz racje, poczekaj minuty 2 lub 3 i zobacz gdzie mozna ruszyc zeby zajechac od tylu i nie narazic sie na atak innych. Ja w ten sposob potrafilem do 5 czolgow wroga sciagnac :D

Opublikowano

#demo

To taktyka do wszystkich lt francuskich, nigdy w pierwszych 2 min [prawie nigdy] nic nie robimy, później polujemy na łatwe cele.

Opublikowano

Tym czołgiem zalecam cały czas się ruszać lub całkowicie się nie ruszać, gdyż francuskie amx LT to najlepsi ( jak narazie) spoterzy w grze. Zakładasz kamuflaż, lornetkę i siedzisz w krzakach. Polecam ten sposób tym, którym nie chcę się wysilać. Oczywiście spotowanie nie opłaca się na mapach takich jak ENSK czy HIMMELSDORF. Jeżeli będziesz odkrywał dużo pojazdów możesz zarabiać dużo kredytów i doświadczenia.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Pamiętaj że 12t ma niską penetracje, nawet przy tygrysku często trzeba przycelować.

Opublikowano

I tak ma być;P taktykę już masz dopracuj ją do perfekcji a ja co do 12t się pomyliłem :) pogralem nim 10 walk i wciągło mnie;]

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Ja to tym czołgiem staram się wspierać innych. Gdzie dwóch się bije tam AMX korzysta. Jeżeli wbijesz się do takiej bójki to łatwo możesz zajechać wroga od dupy strony i władować mu szybciutko sześć pocisków, po czym się zmyć. Na scouta jest za wolny.

Opublikowano

up@ pilnuj się mój IS 8 z długą lufą..... W nocy się budzisz a ja od tyłu cie nawalam...... Z pocisków oczywiście :P

Ale mam pytanie. Jak przetrwać AMX 38/40 Trudno tym coś uszkodzić, ba nawet do walki nie mogę dojechać. Jedyne co nim robię to wącham spaliny. Najwolniejszy czołg jakim jeździłem.... Jak nim expa zgarniać?

Opublikowano

+ tych czołgów jest taki, że mają duży pancerz (amx 40 na swój poziom ma pancerz jak Maus), więc polecam granie jako blocker, jeśli się jest na górze listy. W przeciwnym wypadku popróbuj jako support.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...