Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na serwerze inny blok helm(?) na glowie ?

vance14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Podczas przeglądania ekwipunku, gdy chciałem zamienić item na jakiś inny, przez przypadek zamieniłem hełm na blok DIAMENTU! Normalnie wszyscy nie widzieli mojej głowy, tylko widzieli blok diamentu zamiast mojej głowy. Wstawiłem też na głowę szkło (grube) i widać twarz skina w szkle. Ten sposób wymaga:

- Craftbukkit 1.2.5 (dowolny)

- Plugin OpenInv

Download Plugin OpenInv: http://dev.bukkit.org/server-mods/openinv/

Oryginalny temat do pluginu: http://forums.bukkit.org/threads/fun-admn-openinv-1-8-4-open-anyones-inventory-as-a-chest-real-time-1-2-5-1-0.15379/

Opisanie:

- Żeby ułatwić sobie zakładamy normalnie na pusty ekwipunek hełm np. z diamentu. Można zostawić jakiś blok, który chcemy potem założyć.

- Następnie jeżeli po zalogowaniu nie używaliśmy pluginu (nie pisaliśmy nic), to wpisujemy /openinv . Jeżeli używaliśmy to /openinv twoj_nick.

- Otworzył Nam się ekwipunek Naszej postaci.

- Teraz hełm przenosimy gdzie indziej w ekwipunku i potem przenosimy swój blok (mój to szkło) na miejsce, gdzie był wcześniej hełm.

- Wychodzimy z ekwipunku, klikamy 2x F5 i widzimy Naszą postać z hełmem z jakiegokolwiek bloku!

Dodatkowe:

Na miejsce bloku można stawiać inne rzeczy (które normalnie w minecraftcie da się postawić na ziemię) np.

- Tory, pajęczyna, kraty (widać to jak byśmy nosili te rzeczy na plecach)

- Jajko EnderDragona, połówka bloku, płyta naciskowa itd. (Wypełnia inaczej głowę czyli płyta naciskowa zakrywa "usta" Naszej postaci, jajko daje mały, czarny czubek na głowie, połówka bloku nie fajnie zakrywa ale może być).

Film:

Nagram jutro, bo dzisiaj już nie mam ochoty :(

DAJ LIKE JAK TO LUBISZ!!!

Opublikowano

Proszę, żeby zostawiać komentarze :D I thx za lajki dajcie więcej to będzie więcej takich poradników ^^

Opublikowano

Poradnik bez sensu... :mellow: Każdy kto choć trochę zna się na openinv wie, że można ustawić sobie blok na głowę, a jak ktoś nie zna to wystarczy, że zobaczy jakiś hełm w tym eq i już go pokorci, żeby spróbować zmienić czapkę z jakimś blokiem xD

Opublikowano

@UP ale tutaj jest tutorial więc można tego użyć ^^ Tutaj też się po prostu instaluje, wpisuje komende i już. MA podobne działaie, ale chyba OpenInv jest bardziej znany..

@DOWN

Szkoda ze administracja serwera mpcforum.pl nie chce zainstalować tego pluginu.

Nie wstawi, bo ten plugin nie ma takiego zadania. Służy przede wszystkim do podglądu przez administracje eq innych graczy np. ma on 10 bloków diaxów i admin może tym pluginem zobaczyć i zabrać. Komendy nie udostępni, bo kazy by mógł innym kraść eq :)

Opublikowano

Fajne...na serio podoba mi się. Łap like :)

Szkoda ze administracja serwera mpcforum.pl nie chce zainstalować tego pluginu. Fajowo by to wyglądało i by nie lagowało, a user miał by o 1 komendę więcej... szkoda ze user w mpc.forum ma tak mało komend do dyspozycji :(

w5cNAHm.png

Opublikowano

Poradnik dobry. Jednak kto ma na serwerze ten plugin ten wie jak to zrobic. Mimo wszystko like.

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

Hah . Niezłe ;].

To bug czy tak ma być?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...