Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Proszę o pomoc przy wyborze odpowiedniego routera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was mam do was prośbę, mianowicie mam internet radiowy i potrzebuje do niego dokupić router :)

Schemat podłączenia :

Antena Firmy jest na bloku kolegi ---> Za oknem mam antenę kierunkową która odbiera sygnał od anteny na bloku kolegi ---> Pod oknem leży modem (chyba bo może to też być Access Point) do którego jest podpięty kabel od anteny za oknem ---> Następnie od tego biegnie wszystko jednym kabelkiem do kompa :)

Internet jest z sieci Victor.pl

I teraz nie wiem jaki router wybrać ;(

Mam do wydania 100 zł

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

dowolny jaki ci odpowiada z wejściem LAN , podpinasz zamiast do kompa do niego internet

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem dzięki ;) A podasz jakiś ?

Najlepszy w przedziale cenowym do 100 zł :)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

Opublikowano

to zależy co trafisz, np tp-link jedne z tańszych od 60-70 zł juz kupi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Roben to żeby brać TP-Link to wiedziałem od dawna ale mi chodzi o konkretny model :)

Jak na opisy routerów na allegro to nie wiem co mam czytać xD

r718w5.png

Opublikowano

@UP2 Chodzi o ten router ?

http://allegro.pl/sa...2329788555.html

Mam pytanie, na allegro prawie zawsze w opisie routera jest napisane do jakiego dostawcy internetu pasuje, kierując się tym linkiem u góry można zauważyć napis "Do sieci UPS, ASTER, VECTRA, i inne sieci kablowe. Także do Neostrada przy zastosowaniu modemu ADSL z przejściem na Ethernet (RJ-45)" Skąd mam wiedzieć czy do mojej radiówki będzie to pasować !?

Im lepszy ruter tym tylko lepsza siła sygnału ale prędkość internetu nie zmienia

Yyy.. Nikt o nic takiego nie pytał więc nie wiem po co to napisałeś 0_o

r718w5.png

Opublikowano

@ThePerzot

1. Tak chodzi o ten router - tylko coś za drogi .

2. Może kontakt z dostawcą wszystko wyjaśni - może sami coś zaproponują ?

3. Osobiście posiadam radiówkę - nie jest to jakaś znana firma - ale wszystko działa .

Opublikowano

A może jeszcze jakieś inne propozycję ;)?

r718w5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...