Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki typ serwera jest najpopularniejszy

kolzak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam do was pytanie. Jakie serwery cieszą się teraz dużo popularnością? Chodzi mi o typ serwera. Planujemy postawić serwer na 250 slotów, ale nie chcemy aby stał pusty. Pomysł musi być konkretny. Osoba, która ogarnie ciekawy pomysł dostanie moderatora, albo nawet admina u nas.

Pasjonat
Opublikowano

Serwery Hardcore są często spotykane, ale tam nie będziesz miał dużo ludzi, bo za śmierć każdy dostawał by bana na jakiś czas.

Serwer "BattleCastle", nie ma takiego w Polsce, a jest to ciekawy pomysł. Są dwa królestwa i na początku musisz wybrać jedno z nich potem rozbudowujecie swój zamek i toczycie walki z drużyną przeciwną.

1336249565-U623110.png

Wartością człowieka jest umiejętność korzystania z google

Opublikowano

Najpopularniejsze są hardcore, ale i tak najwięcej ludzi wchodzi na serwer survival + wojny gildii. Ja wielbie w wojnach gildii i stare dobre RPG! To jest teraz najlepszymi trybami.

Opublikowano

Według mnie Survival+FreeBuild. Widziałem dużo takich serwerów po 100 osób! :)

eJwLyMwvKUrN9nXmcq7KyS_PTM1WqFIIAAlm55cnKoQUVSbp6elxBcCV-WbmpSYXJaaVcAWX5hVlFqdyGRpZIDAAb90Zvg~~.png

mca.png

Osiągnięcia:

10

20

50

100

120

150

200

300 X

400 X

500 X

700 X

1000 X

Proszę, administracjo, zdejmijcie mi trochę % :)

Opublikowano

Według mnie Survival+FreeBuild. Widziałem dużo takich serwerów po 100 osób! :)

Bez obrazy ale nie da rady zrobić serwera FB+Surv. Musi być albo surv albo FB.

@Topic Freebuild chyba bo są działki i nikt nie może Ci zabrać itemków. Surv są ciekawe z tego że admin nie pomaga Ci w tym że np. zniszczyli Ci domek. Surv to Surv. Ja bardziej wybieram Surv :)

Opublikowano

Survival bez lwc z frakcjami, dlaczego bez lwc? Ponieważ większość graczy w Minecrafta to dzieci bez premium i lubią latać na x-rayach i tych innych i okradać. Takie serwery cieszą się największą popularnością.

Take it easy my friend

Opublikowano

Według mnie Survival + Frakcje , wojny gildii z oczywiście bardzo dopracowanym projektem .

Serwery RolePlay oraz FreeBuild także cieszą się wysoką popularnością , lecz to już musi być profesjonalny serwer :)

211mgqr.jpg

Chcesz darmowe kanały/strefy TeamSpeak? Zapraszam na serwer publiczny! IP: rshl.eu

Kontakt GG 48366345

Opublikowano

@oskarr123 Ja jakoś na takim grałem :) Admini, mody budowali ciągle coś, a pozostali gracze grali w normalny survival. I dokładnie pisało: FB+SV jak wchodziłem na serv. Nazywał się BrotherCraft ;)

eJwLyMwvKUrN9nXmcq7KyS_PTM1WqFIIAAlm55cnKoQUVSbp6elxBcCV-WbmpSYXJaaVcAWX5hVlFqdyGRpZIDAAb90Zvg~~.png

mca.png

Osiągnięcia:

10

20

50

100

120

150

200

300 X

400 X

500 X

700 X

1000 X

Proszę, administracjo, zdejmijcie mi trochę % :)

Opublikowano

Serwery Hardcore są często spotykane, ale tam nie będziesz miał dużo ludzi, bo za śmierć każdy dostawał by bana na jakiś czas.

Serwer "BattleCastle", nie ma takiego w Polsce, a jest to ciekawy pomysł. Są dwa królestwa i na początku musisz wybrać jedno z nich potem rozbudowujecie swój zamek i toczycie walki z drużyną przeciwną.

Ciekawa opcja. Odezwij się na skype. "seba.w2" Podoba mi się bardzo.

Opublikowano

Jeżeli masz już w planach stawiać tak pokaźny serwer, to na pewno musi to być RPG+Surv (ewentualnie Wojna Gildii+Surv). Free Buildy nie są juz tak popularne, a nawet jeśli, to i tak zawsze będzie brakować działek.

Osobiście radzę Ci zrobić kilka serwerów po max. 50 slotów. Te "100-slotowce" padają najczęściej, ponieważ połowa graczy, którzy chcieliby grać ma za słabego kompa, i już przy 60 wyskakują "Out of Memory".

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...