Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ! BŁAGAM O POMOC !

mati2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BŁAGAM O POMOC W GIMPIE WIEM ZE TO FORUM MPC ALE PROSZE NAPISZCZIE JAK EDYTOWAĆ NAPISANY JUZ TESKT W GIMPIE

A KONKRETNIE TO SCIAGNOLEM PEWNE TLO NA YT (YOU TUBE) I JEST TAM NAPISANY TEKST TYLKO JA CHCIALBYM ZMIENIC NAZWE TEKSTU NP PISZE TEXT GIMP A JA CHCE MIEC XJAKOMAKOX

supertux.gif?dateline=1335602245
Opublikowano

Zależy jaki plik ściągnąłeś :)

Jeśli layout jest zapisany w formacie, w którym zapisuję gimp chyba jest to "XCF" nie wiem dokładnie, bo nigdy nie miałem gimpa, to otwierasz normalnie w programie i powinieneś mieć warstwę z tekstem ..zmieniasz na swój i gotowe.

(nie bić jak coś nie tak :P)

Jeśli ściągnąłeś to w formacie *jpg *png lub innym tego typu, to masz większy problem, a mianowicie - montaż i przetworzenie :) musisz zakryć dokładnie tamten tekst i dodać swój- jeśli tekst znajduję się na jednolitym tle to nie będzie problemu .

-bierzesz narzędzie, które pobiera kolor z tła >>zaznaczasz element na którym znajduję się tekst >> i wylewasz kubek z farbą>> dodajesz swój tekst.

Natomiast jeśli test znajduję się na jakimś elemencie/obrazie - to już duży problem, nie wiem jak miałbym CI to wytłumaczyć, więc najlepiej naucz się obsługi programu.

Pozdrawiam.

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...