Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Bleach Signature

Gość koxxxik12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś pokażę wam jak zrobić sygnaturę z Bleachem.

Mój out: nxmu.jpg

1.Tworzymy nowy obraz o wymiarach 350x170.

xzva.jpg

2.Wklejamy nasz stock i odpowiednio go skalujemy.

btty.jpg

3.Wyostrzamy obraz do ostrości gdzieś 50-60. Filtry>Uwydatnianie>Wyostrzanie.

daeb.jpg

4.Dodajemy napis zwykłą czcionką Sefir o wymiarach 20px. Do koloru czcionki wybieramy jakiś z stocka ja wybrałem kolor ffc827.rzti.jpg Ustawiamy do w dogodnym miejscu.Cały czas zajmujemy się napisem. Rozmazujemy trochę narzędziem Rozmazywanie Selektywne o małym kryciu.bvnj.jpg Duplikujemy warstwę z napisem. Rozmazujemy Filtry>Rozmycie>Rozmycie Gaussa o zwykłych ustawieniach(pionowo i poziomo 5px)sgcr.jpg. Tryb warstwy Przesiewanie, krycie 100,0.

5.Dodajemy teksturę 2. Skalujemy i ustawiamy według gustu. Brzydkie elementy gumkujemy gumką o małym kryciu. Tryb warstwy przesiewanie 69,8.szyl.jpg

6.Teraz dodajemy naszą teksturę 1(materiały w paczce). Odpowiednio skalując i ustawiając według gustu. Tryb warstwy Pokrywanie, krycie 69,8.fenw.jpg

7.Robimy nową warstwę przeźroczystą. Wyłączamy widoczność tej warstwy. Pobieramy jakieś kolorki z sygnatury i wypełniamy tym kolorem obraz. Wybrałem kolor efcd10 . Tryb warstwy pokrywanie 60,0.anwm.jpg

8. Klikamy na warstwę na samej górze PPM i Nowa z widokuzfyi.jpg.Bawmy się jasnością i kontrastem.tmot.jpg

9.Teraz będziemy pociemniać sygnaturę. Używając areografu z pędzlem cricle fuzzy pociemniamy naszą sygnaturę jak na ss.owqg.jpg

10.Teraz robimy ramkę ,ale wytłumaczę jak to zrobić dla zielonych.Robimy nową warstwę. Zaznaczenie>Wszystko>Zmniejsz. Zmniejszamy o 3px. Teraz Zaznaczenie>Odwróć lub Crlt-I. I wypełniamy kubkiem kolorem białym lub czarnym. Ja wypełniam czarnym lepiej pasuje.xhwl.jpg

Teraz zostało nam tylko zapisać ,ale tego już nie będę tłumaczył.

Koniec

Mam nadzieję o zdjęcia kilku % :)

Może out nie jest jakiś super mega wypasiony ,ale dla początkujących i jak na mój pierwszy poradnik jest dobrze ;)

Pomysłw 100% mój.

Paczka z materiałami:

http://speedy.sh/VUxQ4/materialy.rar

Scan:

https://www.virustotal.com/file/e30ab80e5b488fc779e870afb7439bf92946a1877966a09a645eff89cac24197/analysis/1337184820/

ZABRANIAM KOPIOWAĆ PORADNIK BEZ MOJEJ ZGODY!!!

Opublikowano

Po pierwsze dodaj zdjęcie jak dodaje te chmurki , Słabiutki napis , zbyt dużo żółtego , mogłeś dodać jakiś fajny efekt :] + za nowy poradnik i za chęci !

Ps. wydaję mi się że pkt. 9 nie daje różnicy...

veou4z.jpg

Opublikowano

Po pierwsze dodaj zdjęcie jak dodaje te chmurki , Słabiutki napis , zbyt dużo żółtego , mogłeś dodać jakiś fajny efekt :] + za nowy poradnik i za chęci !

Ps. wydaję mi się że pkt. 9 nie daje różnicy...

punkt 9 daje różnice jest bardziej ciemniej po bokach

Kolor żółty możesz zmienić i podaj swój out.

Nie musisz trzymać się poradnika

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...