Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowi bohaterowie będą usunięci z RANKED GAMES!

Mysterious.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
RIOT podjął odważny krok, w najbliższym czasie usunie on możliwość pickowania darmowych bohaterów w grach rankingowych. Zatem ten tryb rozgrywki będzie wymagał posiadania aż 16 championów. RIOT uzasadnił to faktem, że ludzie są lepiej wyspecjalizowani do grania postaciami posiadanymi.

Dla mnie bobma gdyż będzie mnie troli z tekstami typu : BTW. first time, którzy kompletnie nie znają danych championów, ich skilli etc.

Jakie jest wasze na ten temat? : )

1337174524-U173186.png

Mam Ci nawinąć o miłości? Tak, Chuja to prawda.

Mogę nawinac o porazkach, znam je od dawna

Opublikowano

Bardzo mnie to cieszy bo ostatnio same noob shyvany mam w teamie a mnie to denerwuje.

Albo gdy pickuje ahri zawsze mam kennena/cassiopeia noob przeciwko.

Opublikowano

Jak dla mnie to ludzie nigdy nie grają pierwszy raz na rankedach.

Ja często grałem darmowymi postaciami, których nie posiadam.

Moim zdaniem to riot chce coś osiągnąć, ale nie wie jak dokładnie jak to zrobić.

Słaby pomysł.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jak dla mnie to ludzie nigdy nie grają pierwszy raz na rankedach.

Ja często grałem darmowymi postaciami, których nie posiadam.

Moim zdaniem to riot chce coś osiągnąć, ale nie wie jak dokładnie jak to zrobić.

Słaby pomysł.

Grałem nie raz rankeda z ludźmi, którzy pisali, że grają pierwszy raz daną postacią, zawsze praktycznie przez tą osobą przegrywaliśmy...

1337174524-U173186.png

Opublikowano

@up

I tak pewien % postaci nie jest używany w ogóle.

Czasem nie wiem, czy żyjemy w tej samej rzeczywistości. Może żyjecie w jakimś równoległym świecie, w którym zawsze się przegrywa ?

Przecież te postacie z rotacji są po to, żeby nimi grać. A ja na przykład nie mam nawet zamiaru wchodzić na normale.

No i nawet jak wyjdzie nowa postać to czuje jak bym nią już umiał grać. Wystarczy znać mechanikę gry, a postacie są strasznie podobne.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

fajnie jak piszecie. Wkurza to jak gość wybiera postać która nigdy nie grał i trolluje ;]

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Tylko będzie 1 minus ... Powiedzmy ktoś, np. ja wbiję level 30, a będę miał kupione 3-5 champy. I co teraz ? Do grania draftów potrzebne jest bodajże 16 champów :O

he?

Opublikowano

Tylko będzie 1 minus ... Powiedzmy ktoś, np. ja wbiję level 30, a będę miał kupione 3-5 champy. I co teraz ? Do grania draftów potrzebne jest bodajże 16 champów :O

Na 30lvl posiadać 3-5champów? Chyba się tak nie da, a jak tak to ma problem.

1337174524-U173186.png

Opublikowano

W newsach riotu pisali, że tylko w SOLO QUQE będą usunięta rotacja.

@Up

Kumpel ma konto z 8 champami i 4 full stronami runek, więc...

Opublikowano

Tylko będzie 1 minus ... Powiedzmy ktoś, np. ja wbiję level 30, a będę miał kupione 3-5 champy. I co teraz ? Do grania draftów potrzebne jest bodajże 16 champów

:O

Zapomnieli o graczach "zaczynających grę" ja tam się nie martwię - 50 postaci kupionych więc.

omg -.- ogarnijcie sie... czy 'zaczynający gre' idą po wbiciu 30lvl'a na rankedy? chyba tylko żeby trolowac albo zostawic afk

a później płacz, jak wyjść z hell elo i inne tego typu bo ktos zjeb*e sobie pierwsze mecze grając tak, jak pisalo 3 albo 4 osoby wyzej (ze ktos gra pierwszy raz wybrana postacią)

te dwie wypowiedzi to bezsens.. a jak ktos daje kase w runy to może kupic sobie te tanie postacie..

Hejo

Opublikowano

Bardzo mnie to cieszy bo ostatnio same noob shyvany mam w teamie a mnie to denerwuje.

Albo gdy pickuje ahri zawsze mam kennena/cassiopeia noob przeciwko.

To jest jakiś joke?. Jest taka zasada jak counterpick . A że ty pewnie jako 1 pickasz mida to cie łatwo kontrują prosta logika koleś.

Nie moge poprostu patrzec co ty piszesz bo mnie aż łeb rozpierdala.

Noob shyvany itp: Każdy ma zły dzień może to ty zjebałeś gre a nie ci ludzie co grali shyvana.

Co do tematu to mi się to zabardzo nie podoba i to jest pewnie kolejny takzwany chwyt marketingowy gdzie riot chce aby te postacie które są w rotacji były kupowane przez graczy . Np ja bardzo lubie grać nautilusem a mam dopiero 3000 IP . Bardzo dobrze go ogarniam i chce nim grać rankedy ale nie będę mógł bo zablokują mi ta możliwość.A jakoś nie mam ochoty wydawać 20 zł na gre bo dla mnie to jest kilka dorodnych browarów.

Także pozdro i ide zbierać na nautilusa

Opublikowano

Lipa, bo mi się wszyscy ponudzili, a tak nowymi zawsze lubiłem pośmigać. Rankedy? Normali mi się nie chce grać, a na rankach zawsze można było obczaić nowych champów. Zawsze na rankedzie sprawdzam champów, którymi nie grałem i nie raczej nie jest tak jak piszecie, że "przeze mnie przegrywają". Raczej wygrywamy ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Dobry pomysł, problem z postaciami? Trudno kupić all za 450ip, i reszte za 1.3k + jakieś ulubione droższe, ja w miesiąc grając po 3-4 gry dziennie, kupiłem wszystkich za 1.3k, więc proszę nie pierdzielić, że się nie da.

Opublikowano

To tez akurat dobre ;] wyeliminuje newbich co dopiero powbijali max lvle.

Arcymistrz
Opublikowano

To jest zajebiste moim zdaniem i powinni jeszcze zrobic cos takiego ze nie mozna pickowac danego championa od 5 wygranych gier na draftach (nierankingowe) albo normale wtedy byloby super

Opublikowano

Mnie to nawet cieszy. Po pierwsze - aby mieć 16 hero to trzeba dłuuuuugo grać. Po drugie nie zdarzą się sytuacje, że ktoś gra pierwszy raz daną postacią na rankingowej - bo mimo wszystko tak się zdarza.

Co prawda ja mam dopiero 4 postacie ale nie mam 30 lv. więc mi to lotto. A jak będę chciał grać rankingi to nabiję sobie 6300 i wykupię najtańsze postaci te za 450. Nie widzę tu żadnych "chłytów markietingofych" - bo koszt 9 postaci za 450 to 4050 a tyle można spokojnie nabić w tydzień grając 1st wina + 2 gry. Nabijałeś 2 miechy 30 lv to zdobędziesz te 16 postaci na rankingi, a jak ci się nie chce to idź się wypchaj na normalach grając wciąż 3-4 postaciami nawet nie próbując ogarniać innych.

A jeśli grałeś większą ilością postaci, to wiesz jakie są ich słabe i mocne strony i można je sobie łatwo zkontrować. Według mnie to bęzie dobry ruch.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Super update, mniej "first time as ..." będzie <3

Warto postacie kupować, jeśli wam się nie uda, wiecie jak grać

tą inną postacią by rozwalić tą którą ty grałeś, i możesz tak zagrać w kolejnej grze :)

Warto uczyć się słabych punktów postaci.

Opublikowano

Mi to tam nie pasuje zabardzo. Bo naprzyklad nie posiadam ramusa a bedzie w rotacji. A wiem ze potrafie nim dobrze grac bo nie raz gralem. No coz zobaczymy z czasem jak to bedzie wytgladac.

Opublikowano

Kto narzekał na nabsy na rankedach będzie zadowolony. Teraz tylko czekać co zrobią z leaverami i trollami. Jakaś specjalna opcja reportu?

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...