Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] anivia vs riven vs kennen

PaczaczCat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kazdy z tych championow ma dobry dmg i łatwe farmienie.

Anivia to tylko mid - ma najlatwiejsze farmienie z tych 3 po 6 lvlu

Riven Top ewentualnie mid ale tylko przeciwko niektorym championom

Kennen Top/Mid

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

kennen - bardzo silna postać , dobry stun i potężne ulti na TeamBatlle

Anivia-łatwa do ogarnięcia , trudna do zabicia i dość silne dmg

Riven-już bardziej szybsza, dobra dmg i łatwo nią farmić .

Opublikowano

Aniiviiaaa. Uwielbiam tą postać pod każdym względem. Fajnie wygląda zarąbiste skille.

Anivia ma fajny pasyv jeżeli np trafisz Q lub Ultem lekko zeslowujesz to twój skill E ma podwójny dmg. To co Anivia robi w early game to masakra . jej jajko ratuje jej dupę.

Jedyny minus jest taki że szybko traci manę ,lecz jeżeli masz ogar junglera i catalysa to nie robi to problemu.

Combo skilli to Q lub R , E i W jak ktoś będzie chciał uciec.

Opublikowano

Kennen ;] dobre ulti do tf. stun. latwy system ucieczki

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

dodam jeszcze, że kennenem grałem i bardzo dobrze nim idzie.

Chociaż znając życie w czasie rotacji znudzi mi się. więc szczególnie chodzi mi o to, żeby wybrać anivie czy riven

Opublikowano

Riven - świetny solo top, jeden z najlepszych.

Farma idzie nią całkiem dobrze, combo do uciekania i dobijania, stun + tarcza.

Często focusowana, ale w gankach jakoś nią idzie ogarnąć.

Opublikowano

Polecam Ci kennena, fajna inicjacja TF z E i R, stuny co chwilę, ładny DMG z Q, fajny escape mechanizm z E.

Bardzo fajna postać jak ogarniasz skillshooty.

1337174524-U173186.png

Mam Ci nawinąć o miłości? Tak, Chuja to prawda.

Mogę nawinac o porazkach, znam je od dawna

Opublikowano

Kupiona anivia. mam tylko pytanie robić ją ap/ad? Z tego co słyszałem AD jest op o0

Lepsza jest pod AP, moim zdaniem.

Kuleczka + sopel = pojebane dmg.

1337174524-U173186.png

Mam Ci nawinąć o miłości? Tak, Chuja to prawda.

Mogę nawinac o porazkach, znam je od dawna

Opublikowano

Polecam kennena, dzięki niemu możemy wygrać przegraną grę.

Wystarczy, że sfarmimy 3 itemy i dobrze za castowane ulti dosłownie wygrywa tf.

A farmienie na kennenie jest genialne. Oczywiście build to hextech + rylai core.

Opublikowano

Riven (Offtank, Bruiser) według mnie postać niedoceniana bo na solo topie wbijając 6 lvl miażdzysz 2 przeciwnikow na lini sam oraz uciec od gangow dzieki 3xQ oraz E, ma stuna i bardzo mocne hity w early.Niestety jest cholernie droga i lekko ciężka w ogarze przez passywke.

Anivia (AP Carry) Tania ciężka do zabicia postać przez passywke (pod turretem) która zamrożonym celom z E daje taki DMG, że przeciwnik ucieka ile ma sił w nogach (lub jakąś inną kończyną lub latając). Ma stuna spowolnienie i ściane którą mój kumpel zawsze używa w Crystal Scar by nas strollowac -.-" oraz ulti na minionki. Szkoda, że ma bardzo mało hp i movement speeda dlatego jest często focusowana w tf co sprawia, że łatwo pada. Na dodatek bez blue na midzie za długo nie pociągnie.

Kennen (AP) (Podobno ruski robią pod AD) Mobilna postać która świetnie farmi i ma passywke oraz ulti którą stunuje przeciwnika dzięki czemu często wygrywa tf. Bardzo dobry escape. Nie znalazłem wad bo rzadko nim gram.

Kupiłeś anivię. Więc komentarz @down jest dla ciebie bo dobrze ją koleś opisuje.

Tak wiem, że trochę wzrok niszczy.

Opublikowano

kennen - bardzo silna postać , dobry stun i potężne ulti na TeamBatlle

Anivia-łatwa do ogarnięcia , trudna do zabicia i dość silne dmg

Riven-już bardziej szybsza, dobra dmg i łatwo nią farmić .

Od kiedy Anivia jest łatwa do ogarnięcia? To jedna z trudniejszych postaci, chyba że wyszedł jakiś update o którym nie wiem. Podstawy łatwo załapać ale żeby dobrze grać tą postacią trzeba troche nią pograć, bo jest zwyczajnie specyficzna. i nie dość silny DMG tylko dmg wywalone w kosmos(chyba tylko Le'Blanca i Lux ma większy).

Jeśli niedawno zacząłeś to polecam Kennena pod AP, a potem można wypróbować go AD (tak jest zaskakująco dobry - na solo top i nie tylko ruski nim grają. Oczywiście pod AP jest przydatniejszy w TF).

Jeśli potrzebujesz postaci na junglę-top to na pewno Riven - jeden z najpotężniejszych off-tanków.

Mi z tych trzech postaci najlepiej gra się Anivią. Jest to mag z najmniejszą ilością HP na 1 lv. ze wszystkich postaci w grze. Odpowiednio rzucone skille mają przeliczniki AP-DMG 1-1. Świetna postać na idiotów na lane, bo wyfarmiona lub zfeedowana sieje straszny mordor.

Niestety łatwa do skontrowania przez szybkość. Przeciętna postać na midzie może wytrzymać najwyżej 2 nasze combo. Także jedna z większych kontr na Mordekaisera na midzie (range+stun+dmg+pasywka).

Q - stun, który przelatując przez wroga zadaje obrażenia, a jeśli kulka ta wybuchnie (poprzez kolejne wciśnięcie Q) wtedy znów zadaje obrażenia.

W-lodowa ściana, która na 5 poziomie ma szerokość całego lane. Idealna do ucieczek i pościgów, ale może zrobić więcej złego niż dobrego.

E- Sopel, który zadaje podwójne obrażenia, jeśli nasz cel jest oblodzony z Q lub z naszego Ulti

R - Obszarowy ult slowujący wrogów o 20% i zadający DoT ze stosunkowo niskim przelicznikiem.

Ogólnie postać jest niezwykle manożerna(jakby grać Swainem z wciąż włączonym ulti), dlatego jak najszybciej budujemy dla niej łzę bogini i Kostur Archanioła (można go nawet zestackować do 3 razy) lub Kielich Harmonii. Osobiście mam runy full-mana-regen i dość dobrze się sprawują ale nie jest to najlepszy wybór. Pasyw niejednokrotnie zagwarantował mi killa lub przeżycie. Na początku ciężko nią lasthitować, ale gdy zdobędziemy ulti cała fala minionów kładzie się pod R+Q. Anivii z dużą ilością many + mana regen zwyczajnie nie da się spushować.

Jest to jedna z częściej wybieranych postaci na mida w czasie rankedów.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...