Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

bryczekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem o co chodzi ..

kupiłem karte graficzna gforce gtx 430 2gb ddr3

a miałem ati radeon 4600 ...

a wiec jest ten problem na ati 4600 mialem po 60 fpsów i nie miałem takich scinek w fajtach ;d

a na gforce gtx 430 mam 40-50 fpsów i odczuwam lagi o co chodzi ?

Opublikowano

Reinstalacja lola, ustawienie opcji graficznych - próbuj może pomoże :) zaczynaj od najprostszych rzeczy bo pewnie to pewnie nic poważnego.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Wielkość fizyczna deklerowanej karty graficznej 2gb tak naprawdę niema wpływu na "płynność gry" wszystko zależy od szyny,częstotliwości i od shaderów. Ludzie patrzą tylko na "a ta lepsza bo ma 2gb , i tu jesteś w dupie" ja mogę mieć 1gb ale szybsza szyna lepsza koegulacja tekstur. Tak właśnie naciągają ludzi na allegro "super hiper mega extra komputer 8gb ram +karta graficzna 2gb za jedyne 1300zł ... " .A potem się okazuję jakie podzespoły siedzą w sprzęcie zasilacz 350w < niezdatny do użytku przy takim obciążeniu albo się spali albo będzie wcale nie pracował tak jak należy.

Więc polecam albo wymianę zasilacza na lepszy koszt około 100-200zł ja mam 650w i naprawdę dobrze trzyma i usprawnia grę chłodzi jak należy.

Opublikowano

btw nie ma czegoś takiego jak gtx 430 jak już to gt 430.

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...