Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowa domena ".pl" skąd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam swój silnik gotowy, 100% pisany przeze mnie. (Coś takiego jak plemiona, tyle, że nowocześniejsze i dużo funkcji).

I mam pytanie, gdzie mogę dostać domenę ".pl" za darmo ?

Może być też coś takiego jak, np na próbę na 1 miesiąc,ale żebym potem nie musiał nic płacić i za darmo zerwać umowę .

skpUo.png

Opublikowano

Tak, jak chcesz na próbę to ja zasugeruje ci kupienie serwera na 3 miesiące za 24zł, dostajesz 3 domeny .pl na rok za darmo których w przyszłym roku nie musisz przedłużać, oprócz tego dostajesz kupon do adwords o wartości 150zł będziesz miał na małą reklamę swojej gry. Jest to najlepsza z ofert teraz i od dłuższego czasu. Najbardziej korzystna za nie wielkie pieniądze możesz sporo dostać. Tylko jak zamówisz znów ponownie u nich serwer to będziesz liczony już po normalnej cenie.

Oferta druga to ovh.pl, oferuje domenę .pl za 9.89zł a przedłużenie w przyszłym roku to jedna z naj tańszych, bo wynosi poniżej 50zł.

Nigdzie nie dostaniesz domeny .pl za darmo, a jeśli tak piszą to radzę przeczytać ci regualmin. Bo zazwyczaj w nim piszę że domenę musisz przedłużyć na 2lata za 100zł za rok. Więc jak już szukasz domeny za free to czytaj regulaminy takich promocji lub skuś się na za.pl bo to bardzo korzystna oferta. :)

Opublikowano

Tak, jak chcesz na próbę to ja zasugeruje ci kupienie serwera na 3 miesiące za 24zł, dostajesz 3 domeny .pl na rok za darmo których w przyszłym roku nie musisz przedłużać, oprócz tego dostajesz kupon do adwords o wartości 150zł będziesz miał na małą reklamę swojej gry. Jest to najlepsza z ofert teraz i od dłuższego czasu. Najbardziej korzystna za nie wielkie pieniądze możesz sporo dostać. Tylko jak zamówisz znów ponownie u nich serwer to będziesz liczony już po normalnej cenie.

można prosic o link do tego hostingu??

Opublikowano

Nie jest to legalne :). Możesz mieć za to sprawe w sądzie jak będziesz kombinował mocno. *.tk są za darmo :). A .pl od 10 do 20 :).

hahaha do sądu xD

Domene pl możesz dostać za darmo na rok wiele hostingów tak oferuje wystarczy poszukać

Opublikowano

Mówisz że za darmo możesz dostać ale czytałeś na przykład ich regulaminy? Jak przeczytasz i znajdziesz taki hosting to pokaż mi tu go. Bo ja się nigdy z takimi nie spotkałem.

A pro po domen .tk, to google nie indeksuje takich domen.

Opublikowano

Chłopakowi szkoda 12 zł na rejestrację domeny a Wy mu doradzacie kupienie hostingu?

Domenę zarejestrujesz za darmo u każdego rejestratora: domeny.pl, nazwa.pl, home.pl, az.pl wymieniać można długo. U żadnego nie musisz przedłużać na kolejny rok. Po prostu nie opłacasz domeny i koniec historii.

Minimalny okres rejestracji .pl to 1 rok. Jeżeli potrzebujesz domenki na bardzo krótki okres mozesz też skorzystać z usługi DNT (Domain Name Tasting). Masz domenę na 2-tygodniowy test (0 zł w domeny.pl lub 60 gr w az.pl). Potem możesz ją zarejestrować za 12 zł.

Jeżeli jednak się zdarzy, że będziesz chciał domenę na dłużej to się nie baw w darmową rejestrację i od razu idź np. do OVH.pl rejestracja 12 zł, przedłużenie 50 zł. U wcześniej wymienionych registrarów zapłacisz 120 zł.

Opublikowano

nie ma to jak VPS ew. dedyk, bo takie hostingi pod grę przeglądarkową to ścierwo ;)

do tego domena za 12 zł i wszystko gra. Przedłużenie jest droższe, ale przez rok powinieneś zarobić na VPS + przedłużenie - ale wszystko zależy od ilości graczy oczywiście.

żeby postawić grę, trzeba mieć trochę kasy na start, nic nie poradzisz.

Opublikowano

Jeśli chodzi o az.pl nie polecam, słyszałem że hosting jest nie stabilny. Dobra plotki, plotkami. Polecam domeny tak samo jak Kongo *.tk Sam używam do mojego Hostingu i narazie nie zamierzam kupować .pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...