Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Wywala na nowym GAM-ie błędy na maszynie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki oto problem... Wgrałem na maszyne pliki od SCHITSA + MYSQL od SHARERA i wszystko było wporządku serwer normalnie ruszył...

Ale postanowiłem wgrać GAME na 250lvl ale na wszystkich (również V4) mam taki o to błąd:

errojgr.jpg

Wiecie w czym leży problem?? Zaczynam zabawe z serwerem (mam VPS i chce go postawić dla grupki znajomych) lecz nie wiem co jest przyczyną...

Jeśli cktoś potrafi pomuc niech wali śmiało :)

Opublikowano

Dodawałeś chmody do folderu z game.

Jak nie to dodaj:

chmod 777 /usr/home/rw3/share/game

Powinno działać.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Widać że chmodów nie nadałeś. Po co się bawić i wpisywać każdą ścieżkę?? A może jeszcze coś nie odpali??

Wpisz:

cd /usr/home && chmod -R 777 rw3

Spowoduje to nadanie chmodow 777 wszystkich plików znajdujących się w rw3 i jego podkatalogach.

Opublikowano

up ma racje to jest brak nadanych chmodów więc spróbuj a jak coś dalej bd nie tak to porób kompie pliku game i w odpowiedniej nazwie wkel do danych katalogów ale pamiętaj o chmodach :)

Opublikowano

I mam kolejny problem...

Postawiłem ponownie serwer na plikach Schittsa nadałem chmody na pliki i nowego game i wyskakuje mi coś (dodam że na plikach od M.C.N.C.C) mam to samo) takiego przy odpalaniu serwa:

ddtyyytyddd.jpg

Wprawdzie po tym błędzie ładują się dalej pliki i niby jest dobrze... Tyle że nie mam tam wyboru np. ile CH chce odpalić ani nic...

I oczywiście wyskakuje Błąd łączenia z serwerem - a mam PONGI identyczne...

Na plikach Schittsa jest wybór ile chce się CH odpalić?? A może to wina Lunchera?? Mam jakiś Luncher który działał na plikach Sharera i teraz też go używam....

Wie ktoś co może być nie tak?? Bo nie chce zaśmiecać forum kolejnym tematem....

Opublikowano

To tak musi być

wpisz w konsoli "ps" i pokaż co Ci wyskoczylo.

sam taki musisz być ^^

pgj1213 musisz utworzyć skróty w channelach do DATA i LOCALE i będzie wsio ok

Serdecznie zapraszam na najlepszy serwer metin2:

cooltext689816537.png

Kliknij w obrazek wyżej !

-------------------------------------------------------------

TeamSpeak3 : turisas.pl

ZAPRASZAM WSZYSTKICH GRACZY !! DZIENNIE 600 OSÓB ONLINE, MIŁA ATMOSFERA, TEAM DOSTĘPNY 24/7 NA TS3. M1 PEŁNE W SKLEPACH, NIKT SIĘ U NAS NIE NUDZI

:) SERDECZNIE ZAPRASZAM.

ADRES STRONY : www.turisas.pl

Opublikowano

sam taki musisz być ^^

pgj1213 musisz utworzyć skróty w channelach do DATA i LOCALE i będzie wsio ok

Turisas mógłbyś mi wytłumaczy/ewentualnie napisać jak to zrobić?? Bo dopiero zaczynam z tym zabawę...

a co do komendy PS wyskakuje taki komunikat:

tyyydtyddd.jpg

NIe znam się zabardzo na tym więc nie wiem czy tak powinno być czy też nie... Ai jeszcze jedno na plikach Schitssa jest możliwość wyboru ile CH ma odpalić czy wszystko się samo automatycznie ładuje...??

Opublikowano

prosto sie tworzy skróty... po co się w ftp bawić??? musisz podać ścieżkę do data w swoim rw3. Nie wiem jak tam jest. Podam przykład. Potem oddziel to spacja i podaj katalog w ktorym sie znajduje twoj channel 1 2 itd. Tutaj również przykład podaje. ta ostatnia nazwe co podaje po podaniu katalogu czyli tutaj /usr/home/rw3/channel1/data i tutaj /usr/home/rw3/channel1/locale w tej 2 sciezce po spacji ma byc nazwa tego skrótu. To tylko dla twojej informacji. to locale i data na koncu zostaw jak jest tylko podaj sciezki prawidlowe do katalogow.

ln -s /usr/home/rw3/share/data /usr/home/rw3/channel1/data

ln -s /usr/home/rw3/share/locale /usr/home/rw3/channel1/locale

Opublikowano

Co do tego komunikatu, który zauważyłeś, to najprawdopodobniej drugi raz próbujesz odpalić game, bez zamknięcia poprzedniego.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...