Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paradox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paradoxy z portal 2

"To stwierdzenie jest fałszywe"

"Nowa misja odrzucić tą misję"

"Czy skrzynka z wszystkimi skrzynkami na narzędzie będzie zawierać siebie?"

Z kwejka

"Czy jeżeli Bóg może zrobić wszystko to czy może stworzyć kamień którego nie podniesie"

//Literówka :>

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Jeżeli człowiek, który zawsze kłamie mówi, że mówi prawdę, to kłamie czy mówi prawdę ?

Nie wyszło ci.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

To nie jest paradoks.

Paradoks (gr. parádoksos – nieoczekiwany, nieprawdopodobny) – twierdzenie logiczne prowadzące do zaskakujących lub sprzecznych wniosków. Sprzeczność ta może być wynikiem błędów w sformułowaniu twierdzenia, przyjęcia błędnych założeń a może też być sprzecznością pozorną, sprzecznością

Możesz usłyszeć ciszę , czy skoczyć w dół?

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Paradoks (gr. parádoksos – nieoczekiwany, nieprawdopodobny) – twierdzenie logiczne prowadzące do zaskakujących lub sprzecznych wniosków. Sprzeczność ta może być wynikiem błędów w sformułowaniu twierdzenia, przyjęcia błędnych założeń a może też być sprzecznością pozorną, sprzecznością

Możesz usłyszeć ciszę , czy skoczyć w dół?

Tak.

@Top

Tutaj masz ciekawy paradoks:

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

no kurwa jak skaczesz z wiezy eiffla to lecisz w dol ...

@

jezeli wsadzisz komus palec w dupe to ty bedziesz mial palec w dupie czy ta osoba ?

Opublikowano

Połowę z tego nie słyszałem ani nie czytałem.

Czy jak powiem, że chce sie uczyć ale jestem zbyt leniwy to też jest paradoks?

61093c6efb.png

Opublikowano

Pewien kierowca zajechał na stację benzynową i pyta się ile kosztuje kropla paliwa. Sprzedawca odpowiada że nic, więc zadowolony kierowca odpowiada: "W takim razie poproszę mi nakapać 10 litrów".

Epimenides z Krety powiedział, że wszyscy mieszkańcy krety to kłamcy.

W pewnej miejscowości jest fryzjer, który strzyże wszystkich, którzy nie strzygą się sami. Kto zatem strzyże fryzjera?

Co usłyszysz jeżeli upuścisz ziarno słonecznika na dywan, NIC. Więc można by było się spodziewać że po upuszczeniu tony ziaren także nic nie usłyszysz

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Ja nie mówię tutaj o skakaniu z czegoś...

Nie można skoczyć w dół.

To nie jest paradoks i przestań pitolić.

asding.png

Co usłyszysz jeżeli upuścisz ziarno słonecznika na dywan, NIC. Więc można by było się spodziewać że po upuszczeniu tony ziaren także nic nie usłyszysz

Pomijając to, że upuszczając to na dywan byś coś usłyszał, to przy upuszczaniu większej ilości będzie słychać obijające się o siebie ziarna.

W pewnej miejscowości jest fryzjer, który strzyże wszystkich, którzy nie strzygą się sami. Kto zatem strzyże fryzjera?

Inny fryzjer albo nikt.

Pewien kierowca zajechał na stację benzynową i pyta się ile kosztuje kropla paliwa. Sprzedawca odpowiada że nic, więc zadowolony kierowca odpowiada: "W takim razie poproszę mi nakapać 10 litrów".

1 kropla paliwo to tak mało, że nie można zapłacić tak niskiej kwoty.

@Top

Paradoks Zenona z Elei – paradoks filozoficzny, ale również matematyczny i fizyczny. Jeśli czas i przestrzeń będziemy rozumieć jako wielkości ciągłe, linearne to ... ano pomyślmy.

Biegacz musi przebiec jakąś ściśle określoną odległość. Zanim jednak osiągnie metą musi najpierw pokonać 1/2 długości, ale zanim to osiągnie musi najpierw dobiec do 1/4, no ale przedtem musi najpierw dobiec do 1/8, i tak w nieskończoność.

Konkluzja : biegacz ma do przebycia nieskończoną ilość odcinków, natomiast czas jest co prawda nieograniczony, ale skończoności, to dojdziemy do wniosku, że biegacz nie może nawet zacząć biegu. Dystans 1 mm to też dystans.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

@qps666

Nie można skoczyć w dół można w niego wpaść ale skaczesz zawsze do góry

Jeśli jedna kropla paliwa=0 to 30000 kropel*0=0 czyli nie zrozumiałeś

Z fryzjerem chodziło abyśmy ograniczyli się do tej jednej miejscowości i abyśmy przypuścili że w miejscowości jest tylko on fryzjerem i ktoś musi go strzyc, a więc też nie zrozumiałeś

Poszedłeś na skróty ale nie oto chodzi

Przepraszam że autor każe zamknąć a ja się nadal wypowiadam ale musiałem wytłumaczyć

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

@qps666

Nie można skoczyć w dół można w niego wpaść ale skaczesz zawsze do góry

Jeśli jedna kropla paliwa=0 to 30000 kropel*0=0 czyli nie zrozumiałeś

Z fryzjerem chodziło abyśmy ograniczyli się do tej jednej miejscowości i abyśmy przypuścili że w miejscowości jest tylko on fryzjerem i ktoś musi go strzyc, a więc też nie zrozumiałeś

Poszedłeś na skróty ale nie oto chodzi

Przepraszam że autor każe zamknąć a ja się nadal wypowiadam ale musiałem wytłumaczyć

Jedna kropla paliwa = 0,0015gr (przykładowo, nie wiem ile może kosztować). 10.000.000*0,0015gr = 15000gr = 150zł

Dodupy przykład z fryzjerem.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

To nie jest paradoks to jest zagadka w której nie ma dość dużo informacji

1330007971-U359964.png

Opublikowano

To nie jest paradoks to jest zagadka w której nie ma dość dużo informacji

Fryzjer jest łysy i nie musi xD

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

lol.

i tu się objawia inteligencja co poniektórych, którzy za paradoks uważają np to, że nie da się skoczyć w dół...

paradoks to zdarzenie (a nie co niektórzy uważają, że chodzi o zdanie np. takie,

Cofnij się do przodu.

) które samo sobie zaprzecza (czy coś w tym stylu), a nie, jest językowym kruczkiem, czy rzeczą niewykonalną...

np paradoks dziadka, poczytaj na wiki chociażby

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...