Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjscie z elo hell

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Jakis czas temu zaczolem grac rankedy solo ale niestety spadlem przez ,,noob teamy" do 1,2k elo

Prawie zawsze jak gram to wygrywam linie ostatnio mialem ad carry do 10 min 6 killi ale co z tego jak moja druzyna przegrywa topa mida i jungle

Moze mi ktos powiedzie na jakiej pozycji najlepiej grac solo i jakimi

postaciami np.yorick Solo top i jakimi champami najlatwiej jest carrowac team

Za dobre odpowiedzi daje lajki^^

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Shyvana - Łatwo nią bić i tankować jednocześnie.

Gangplank - Offtank jakich mało, 'I ate a orange and i was kay'.

Shen - Ten to jest dopiero OP.

Fiora - Wystarczą 2 fragi a Fiora będzie nie do pokonania. Lifesteal z dupy i ~100 AD na początek.

Jax - Tzw. 'Lokomotywa'. Na początku niby nic, a jak się rozpędzi to fiuuuuu.

Lee Sin - Jeden z lepszych offtanków w grze.

Olaf - Także dobry offtank. Spellvamp i lifesteal wbudowany pod W, dodatkowo ogromna dawka AD.

Renekton - Ten to ma pałera.

Riven - Sfeedowana = OP.

Teemo - Kontruje większość AD Carry na topie. W late AS i mocny kopniak do dimejdża robią bardzo dobrego boosta dla drużyny.

Warwick - No... To jest warwick! Potrafi sam ubić piątkę ^^

Imho. najłatwiej carrować z ww:

Gangplank | Jax | Fiora | Lee Sin | Warwick

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz wypróbuje fiore bo nie dawno ją kupiłem

czekam na wypowiedzi innych

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Z Elo hell nie wyjdziesz.. chyba , że z kolęga wycarrujecie gre..

0092644162c54cbb9289b6e67ef37e4b.png

Respect is earned, not given. You people have done nothing to earn my respect. 

Opublikowano

Dzięki bardzo mnie zmotywowałeś na pewno o tym nie zapomnę

To może jakieś podpowiedzi co do lini i postaci?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Mordekaiser - mid albo top, wystarczy zgarnąć ad carry wroga( przeważnie i tak się nie uda, jeżeli team to klapa).

@down

No jasne, że elo hell nie istnieje, istnieje tylko tak poziom gry, gdzie ludzie grają jak na 15-20lvl'ach.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Elo hell doesn't exist guys. Też tak myślałem jak mi elo spadało, bo noob teamy, bo tamto, a teraz proszę ładnie przycarrowałem bez niczyjej pomocy :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

dużo roamuj i pomagaj innym liniom, musisz sie opiekować tymi zjebami

dlatego nie graj na bocie tylko mid, top a najlepiej jungla to wtedy masz pod kontrola wszystkie linie i tam gdzie sobie nie radzi gankujesz i jesli potrafisz (a wydedukowalem z pierwszego posta ze tak uwazasz) grać to faze liniową powinieneś zdominować

i jeżeli zgarniesz troche feeda to odstąpuj kille innym

Opublikowano

Postać, która mocno rozstrzyga losy meczu to jungler. Pomaga na wszystkich liniach gankując, więc jeśli np. midowi idzie słabo wtedy ty non stop gankujesz mida i po sprawie. Nieraz zdarzało się, że byłem do tyłu z kasą i expem bo jungler non stop nawiedzał moje linie....

Warto kupić w takim wypadku Shaco - potrafi zniszczyć early wroga i dobrze sprawuje się w mid-game. W late słabnie ale late może nie być jeśli będziesz dobrze niszczył w wcześniej. No i jest tani.

Również solo-top może się liczyć wszczególnie jeśli jesteś Nassusem. Siedzisz 30 min na topie lasthitujesz z q i schodzisz jako sfarmiona świnia waląca z Q dmg za pół HP przeciętnego AD carry. Także bardzo tani jak na tak dobrą postać na solo top.

wikmk9.jpg

Opublikowano

A co myslicie o maokaim? bardzo lubie nim grac w jungli jako tank i prawie zawsze jak nim gram to wygrywam

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Jezeli ty masz 1,2k elo i ty nazywasz tamte teamy noobskimi , to co ja mam powiedziec na 925 elo ;)

Do " carrowania " polecam GP , Olaf , Jax ew. ww

Nick: Pow3r / pain

Opublikowano

Maokai to dobry mage-tank: będzie mieć dobry dmg i duże HP a i w jungli dość dobrze sobie radzi. Jeśli lubisz nim grać to co stoi na przeszkodzie?

wikmk9.jpg

Opublikowano

Najlepsi ELO HELL carries to: Shen, Warwick, Kassadin, Sion pod ap, Shaco, Tryndamere ;) jeżeli nimi wygrasz swój lane, pomożesz innym to duża szansa na win. Poza tym dobrze mieć suppa, junglę z dużą ilością cc i do tego tanky w miarę : Nautilius, Leona, Alistar :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Sam próbowałem wybić się z elo hell, lecz jest to nie możliwe ... -.- spadłem jeszcze niżej i od tej pory nie gram rankedów.

Najlepiej carruje : Sion, Shyvana, Vayne, Lee sin, Kennen :)...

10daya8.png
Opublikowano

najlepiej carrować junglerem(okażdm poza shaco) i midem(mid to najważniejszy lane. Wygrany mid =75%szans na wygraną. Polecam talona, bo kontruje każdego castera i jest dość wytrzymały, tylko wtedy musicie miec ap junglera/solotopera)

Opublikowano

Graj tym czym umiesz poprostu, a gwarantuje ci ze jak grasz dobrze to bedziesz tam gdzie powinienes i nie zwalaj na noob teamy bo przeciwnik tez ma takie. Ludzie ktorzy pisza ze sa zajebisci ale nooby w teamie widocznie zasluguja na takie elo jakie maja jak sobie poradzic nie moga i wyjsc wyzej.

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Dokładnie - po pewnym czasie każdy wejdzie na takie ELO na jakie zasługuje - trzeba być cierpliwym. Jeśli źle idzie Ci na solo Q graj z kolegami.

Pamiętaj:

Dobry gracz wymaga od siebie - słaby od innych.

Tak tak to jest z czyjejś sygny - ale świetnie tutaj pasuje.

wikmk9.jpg

Opublikowano

najlepiej grać mida i chodzić pomagać topowi i botowi jakąś mobilną postacią w postaci Ahri, Leblanc, nie wiem kto może hmmm Katarina ?

Bum Bum Titiriti

Opublikowano

Wszystko sie da. Moj kolega z 900 wbil sie naa 1260. Jak grasz samemu to jungla, mid. A jak duo to grajcie ad carry/support albo slotop/jungla

Do jungli polecam mundo, ww, lee sin, olaf - nie raz carrowalem nimi gry

;)

Opublikowano

Ja sobie sam specjalnie zjechałem do 900 żeby nauczyć się carrować a także jak grać z idiotami.

I teraz wybiłem się 1323 elo sionem/ahri/vayne.

Opublikowano

Tylko 900? Ja na początku byłem jeszcze niedoświadczony, grałem ranki jak jeszcze dobrze grać nie potrafiłem i miałem ~~700 ;)

Od tamtego czasu wycarrowałem na silver elo, a teraz nie gram przez chuj screena czarnego. Jak naprawię to gold am coming, platyna już cięzej :D

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...