Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki mam Rodzaj IP Bo z Tych tutków nic nie ogarniam mam jakies dziwne ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema w końcu jakie ja mam ip ?

To ip z cmd po wpisaniu ipconfig :

ipsqp.jpg

A to ip z strony mojeip.net , z każdej strony sprawdzającej ip mam takie same :) :

ipwf.jpg

Ps : Wiem że jest w H*j tutków ale nigdzie nie widze opisanej takiej sytuacji :)

Jeżeli ktoś z was wie to powiedzcie Czy to ip zewnętrzne czy wewnętrzne :) Prosze powiedzcie : )

Ps2 : Bramke domyślną zamazałem bo wam to nie potrzebne :)

😅

Opublikowano

To proste. Masz router, który rozdziela IP zewnętrzne i tworzy sieć domową (wewnętrzną). Każdy komputer w tej sieci ma IP: 192.168.X.X

sygnaturkazx.png

Opublikowano

To proste. Masz router, który rozdziela IP zewnętrzne i tworzy sieć domową (wewnętrzną). Każdy komputer w tej sieci ma IP: 192.168.X.X

innymisłowy masz zewnetrzne ip i możesz smiało stawiać serwery

// po za tym zamazanie bramy nic nie da analogicznie do lan ip twoja brama to 192.168.1.1 lub 192.168.1.255

Powinieneś zamazać wan ip bynajmniej pięć ostatnich cyfr

Opublikowano

Po prostu masz zmienne IP. Czy masz internet z takich dostawców jak Neostrada, Netia itp?

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Po prostu masz zmienne IP. Czy masz internet z takich dostawców jak Neostrada, Netia itp?

Po czym wnioskujesz, że ip jest zmienne?

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Po ty, że najprawdopodobniej najpierw cmd sprawdził IP, potem wyłączył internet i np. wieczorem sprawdził na stronce.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...