Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skuter] Peugeot . problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Zacząłem robić remont mojego skuterka peugeot speedfight 2, jego pojemność do 50cm3, tyle że pewnie miał wymieniane rolki w wariatorze ponieważ po prostej sypie nim 90 km a w górę w dwóch jedziemy 70 km. Problem polega na tym że skuter nie jedzie od całego gazu, myślałem że to pasek , wymieniłem ale nic. Skuter stoi w miejscu, daje full gaz i po prostu rusza -_- stoi w miejscu a on się rusza.

Ma mega wibracje, nie da się go prawie opanować ponieważ reaguje na gaz prawie na końcu i od razu ma strzał. myślę że będzie coś z rolkami albo z sprzęgłem.

Podpowie ktoś ? :D

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Raczej rolki się ślizgają.Kolega też ma kosiarkę i trzeba dać do końca gaz zanim załapie...

Ciekawi mnie jakim cudem we 2 jedziecie pod górę 70km/h ...i to na 50cm3 Musielibyście ważyć po 40kg. Chociaż może i to za dużo.

@down Nie jeżdżę kosiarkami i nie mam zamiaru

89VTR250.JPG

To jest motor.

I z jakiego "media" ??

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Widać że jeździłeś tylko na rometach z media oO

Mam peugeota trakkera i mam to samo też nie moge sobie z tym poradzić, nie mgoe jezdzic;<

Opublikowano

Właśnie nie wiem czemu on ma taki odrzut, ja 80 kg a kumpel około 75 kg, a pod górę sypiemy 70.

Rolki pewnie ma te największe , tłumnik ma sportowy a to też zwiększa osiągi, ale męczy mnie dalej to że nie da się go prowadzić, ponieważ daje prawie full gaz a on wyje i go tak trzyma i zaraz strzał, .

I cały motor ma mega wibracje przy full gazie, ma tak w czasie postoju.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

To w takim razie nie masz cylindra 50 tylko coś koło 80, bo nie możliwe aby we 2 osoby na pojemności 50cm jechać 70km/h pod górę. Najlepiej rozkręć silnik.

@down

Wal wzmacnia sie dopiero od 80cm i w gore.

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

On nie ma cylindrów 70 cm3, ponieważ wał i inne podzespoły by wydymały się po miesiącu ...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...