Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz][Surv][No-WL][30sl][Epic]Legion-D

BocianeX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diamond_%28Gem%29.pngLegion-DDiamond_%28Gem%29.png

inf0.png

de2zjo.gifAdres IP: Bedzie

de2zjo.gifTyp Serwera: Survival

de2zjo.gifPotwory: Tak

de2zjo.gifZwierzeta: Tak

de2zjo.gifPvP: Tak

de2zjo.gifPremium: Nie

de2zjo.gifSloty: 30

de2zjo.gifBiala Lista: Nie

de2zjo.gifNether: Tak

de2zjo.gifStatus: buddy_online.gif

pluginy.png

FalseBook, TopPVP, TreeAssist, McMMO, Residence, Factions

zespol.png

dodatkowe.png

Witam!

Jest to ZAPOWIEDŹ serwera Legion-D MINECRAFT.

Planowany start serwera to 15 maja 2012r. 20:00.

Na serwerze nie jestem pewien czy będzie możliwość claimowania terenów za pomocą factions(jeszcze muszę dogłębnie sprawdzić, czy będzie to kolidować z pluginem Residence).

Moją ideą jest stworzenie serwera na którym jest \"prawdziwy\" survival, są gildie, ale nie jest ich tyle ile to możliwe, tylko gracze ze stażem będą mogli założyć gildie, maksymalna ilość graczy w gildi to będzie 5(do uzgodnienia), nie chce by na serwerze były 2 gildie, a w każdej z nich po 20 graczy. Obecność w gildi to wyróżnienie, niech posiadają go Ci, którzy na niego zasłużyli.

Odnośnie pluginu FalseBook, prawdopodobnie dam permissiony tylko do wagoników, tak by nie trzeba się było męczyć z cobbelstonem itd. latając co 20 minut z kopalni do domu ponieważ plecak jest pełen, sam byłem/jestem graczem i wiem jakie to jest uciążliwe. Dlaczego tylko permission od wagoników? - dlatego, że można łatwo zbugować serwer za pomocą mostów, bram itd., a tego zapewne nie chcecie.

Na serwerze jest zablokowane bugowanie McMMO, nie musicie się obawiać o nieuczciwych graczy, zablokowane jest bugowanie(tzn. usuwanie przez niepożądane osoby) danej frakcji, usunięte jest również bugowanie itemów.

Limit potworów - 400, nie wiem jak będzię zachowywał się serwer przy full graczach, najwyżej się zmniejszy limit.

Pogoda będzie wyłączona, wielu graczy ma słabe komputery, więc, gdy jest deszcz/burza itd. to dla tych graczy \"nie ma gry\", okropne ścinanie komputera itp, będzie tylko dzień i noc.

Jeśli będzie potrzeba zwiększenia slotów, to zakupie większą ilość, na początek myślę, że 30 wystarczy.

Wszystkie możliwości jakie będzie miał vip, będą do zdobycia dla zwykłych graczy.

Serwer jest \"Free to play\".

Na serwerze nie jest wgrany AntyXRay, powodem tego jest duże obciążenie maszyny, lecz, bany za xraye będą leciały, o to nie musicie się martwić. Mam dużo lepszy sposób na sprawdzanie nieuczciwych graczy, niż ten antyxray.

Zapraszam do zamieszczania wszystkich Waszych sugestii w komentarzach poniżej.

Pluginy podałem te najważniejsze. Na serwerze łącznie jest ponad 35 pluginów, 35 potrzebnych pluginów które zapobiegają nieuczciwym graczom.

Dziękuję użytkownikowi Sentence za generator publikacji z którego skorzystałem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Troche jest to beznadziejny pomysł, żeby gildie miały po 5 graczy, powinny mieć dowolną ilość (poza 1 graczem)

Kiedy przewidywany start?

Opublikowano

Dzisiaj, ew. jutro.

Chciałbyś grać na serwie gdzie są dwie gildie, w kazdej polowa serwera?

Tak jak napisałem wyżej, to wszystko to propozyje które mogą ulec zmianie, wszystko zalezy od Was - graczy. Niech więcej osób się wypowie to wprowadze zmiany,

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak stworzysz gildie to przeciez oczywiste jest ze sam zapraszasz ludzi, zapraszasz tych ktorych chcesz ;P Chodzi o to, bys nie zaprosil wszystkich, bo wtedy cala idea wojen, sojuszy itd. bedzie bez sensu, zostanie obalona.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie bylo startu jeszcze?? Mam pytanie czy tnt bedzie normalnie wybuchac i na czym bedzie polegac calimowanie bo nie ogarniam pluginy residence... ogolnie lubie bawic sie pluginem falsebook, fajne pulapki mozna robic z tego wiec jestem za tym abys dodal permision do calego pluginu.

PS Blagam zrob mi prezent na urodziny i niech wkoncu ruszy jakis fajny serwer SURV z frakcjami na ktorym bedzie mcmmo, dzialac tnt i ewentualnie falsebook niczego wiecej mi do szczescia nie potrzeba :/ A i jeszcze zeby sporo ludzi gralo, bo nie bedzie sie z kim bic.

Opublikowano

Na razie czekam na wypowiedzi graczy, nie chce shitu wypuszczac, oczywiscie ze tnt bedzie dzialalo.

Kazdy gracz bedzie mogl zabezpieczyc sobie dzialke 10x10 ew. 15x15 (nad tym sie jeszce zastanawiam) im gracz dluzej gra, tym wieksza dzialke moze zabezpieczyc. Gracz sobie zabezpiecza dzialke gdzie chce. Ma do niej pelny dostep, moze na niej wlaczyc/wylaczyc rozlewanie wody, lawy (nie bedzie sie rozlewac po wylaniu) itd. itd.

Robienie dzialek jest banalnie proste, gdy ruszy serwer, wszystkie poradniki potrzebne do gry beda na forum serwerowym.

Jakies sugestie ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ruszaj z serwerem :) Mcmmo, frakcje, niepelny dostep do falsebooka <bridge i gate'y moga byc> jakis ladny spawn i bedzie wiara :) Troche malo slotow ale mam nadzieje ze bedzie sie cos dzialo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...