Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt kompa itp.

karoleq99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do was takie pytanie bo składam kompa na raty bo kasy dozbierałem i nie wiem co teraz zrobić. Aktualnie mam karte graficzna Sapphire ATI Radeon HD 6850 na MAX jak sie dało podkrecona i smiga niczym 6970. Zasilacz posiadam OCZ 850WATT i monitor FULL HD LED flatron E2360. I teraz mam do was pytanie. Mam 1500 zł i chciałbym wymienić procesor i dokupić RAM-u oraz dysk twardy wymienić bo mam tylko 250GB. I teraz mam do was takie pytanie. Mam płytke głowna która obsłuży maksymalnie Quad Core i mieści sie w nim 4 kostki RAM-u DDR2. I teraz mam do was pytanko czy opłaca mi się kupywać Quad Core 4x3.0 GHz i dokupić RAM-u DDR2 800MHz czy za te 1500zl kupić i5, 4GB RAM-u DDR3 i oczywiscie płyte głowna wymienić. Jak możecie to się wypowiedzcie na ten temat i w razie czego dajcie link do sprzętu. ;) Z góry dziękuje. !!

Opublikowano

AMD Phenom II X4 965 Black Edit 3.4GHz

AsRock 970 Extreme4

A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8

Kingston SSDNow V+200 120GB

Około 1500 zł.

Ten dysk twardy jest ultraszybki, ale drogi.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

AMD Phenom II X4 965 Black Edit 3.4GHz

AsRock 970 Extreme4

A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8

Kingston SSDNow V+200 120GB

Około 1500 zł.

Ten dysk twardy jest ultraszybki, ale drogi.

OK dzęki ziomuś !

Opublikowano

Lepiej zestaw:

i5 2500k

ASRock P67 Pro3 B3

8GB GoodRam'a 1333MHz

Do tego jakiś tani dysk HDD WD Caviar Blue 500GB (295zł) lub Crucial M4 64GB (innych nie polecam, ze względu na dużą awaryjność)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...