Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pbe polskie spolszczenia itemów.

Asanroth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się spolszyć TYLKO nazwy itemów, run i skilli?

Podmienic jakies pliki z PBE na pliki z normalnego polskiego lola

Opublikowano

Kiedy włączasz clienta PBE masz opcję Polski więc nie wiem w czym problem.

@edit.

pewnie idzie podmienić jakieś pliki, ale nie jestem pewien.

Opublikowano

Robisz tak :

Szukasz folderu LoL PBE wchodzisz w niego pozniej w RADS pożniej w system pozniej w locale otwierasz notatnikiem i zamieniasz te eu_gb (nie wiem czy tak tam pisze :D) na pl_pl i gotowe zapisujesz

Opublikowano

Ale ja nie chce mieć po polsku!. Polskie dialogi sa do dupy

tak jak i nazwy itemow itp

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

No nie jest aż tak źle z tymi polskimi napisami ale wolałbym nie mieć nazwy Brutalizer zmienionej na Tłuczek.....

Polski Brolaf jest po prostu boski a Mordekaiser wcale nie ustępuje miejsca temu angielskiemu. Anivia brzmi sensownie a nie jak stara baba. Ale żal tych PENTAKILLL!! @_@

Zdaje się, że aby mieć polskie napisy a dialogi angielskie trzeba zmienić wersję gry na angielską - skopiować parę plików, zmienić na polską i wkleić te pliki ze zmienionymi nazwami. Finito. Właśnie prubóje to osiągnąć więc jeśli coś mi z tego wyjdzie to poinformuję.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ale powiedzmy tak dialogi mozesz wyciszyc a penta kill czesto sie nie trafia wiec ... ja nie widze problemu innej opcji nie ma niz ta co ci podalem a na nazwy itemow nie musisz paczec po chuj ci to ? skoro i tak paczysz na to co daja a nie na nazwe

Opublikowano

Jezu ludzie... Poco wy wdajecie się w dyskusje "poco mi to"?

Chce mieć tłumaczenie itemow aby wiedzieć co dają.

Dialogi postaci mogą być polskie, ale zamiast "cztery trupy" wole mieć "penta kill"

Opublikowano

Hm. Może to Ci pomoże:

http://www.mpcforum.pl/topic/541386-tut-modyfikacja-klienta-gry/page__p__3890930__hl__zmiana__fromsearch__1#entry3890930

Jeżeli to nie to, to niestety, ale nie ma innej opcji.

he?

Opublikowano

Było to gdzie pisane, i da się,na pewno na ACE sie dało, był tam stary układ plików(bez RADS itp.)

1.Wchodzimy do folderu RADS\projects\lol_game_client\filearchives

2. RAF menagerem rozpakowywujemy ostatnie pliki raf. sprawdzamy ostatnie max 2-3 szukajac tego patcha w którym wszedł nowy bohater(i nowe dialogi) ale otwierajac widzimy co zawieraja, tak wiec szukamy plików en_gb(dialogi) lub polskich(teksty). zależy które wolisz szukać.

Wypakowywujemy pliki, przenosimy je do osobnego folderu(nie zmieniamy nazw)

Potem to już nie ma znaczenia, jak znajdziesz pliki z polskimi tekstami, to odpalasz wersje angielską, wklejasz je tam przez SIU 9.98

Jak znajdziesz angielskie dialogu to wklejasz je do polskiej wersji.

Edit:Nie jestem pewien, ale chyba nie tylko ostatnie pliki .raf trzeba przejrzec, tylko WSZYSTKIE, znajdzie sie tam(jest ich około 40) jakies 5-10 rafów z dialogami lub tekstami , wypakowywujemy je wszystkie i przez SIU wrzucamy. Jak sie uda(powinno) to napisz tutaj, to zrobie poradnik cały z plikami do podmiany.

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Zdaje się, że doszedłem jak mieć angielski głos i polskie napisy, postaram się o tym napisać jutro(a raczej dziś tylko że wieczorem) bo dzisiaj nie mam już okazji tego dobrze sprawdzić.

Edit: Niestety nie da sie tak zrobić. Po podmianie plików dźwiękowych lol wykrywał nieautoryzowaną edycję i ich nie otwierał.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...