Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mvc++ Program na innym kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam problem program który został napisany w Microsoft Visual C++ Studio 2010 - Windows Form. Plik .exe po umieszczeniu na innym komputerze nie otwiera się .

Został zainstalowany Framework 4.0 a przy odpalaniu .exe kursor zmienia się na "myślenie" jak temu zaradzić aby program działał dobrze ?

Mogę podać więcej informacji tylko powiedzcie jakich.

Weteran
Opublikowano

Zapewne wina leży po stronie dll`ek.Należy zawsze umieścić odpowiednie w folderze z plikiem .exe

Niestety nie mam informacji o twoim programie, więc trudno mi powiedzieć jakich potrzebuję.

Możesz to sam sprawdzić programem Dependency Walker.

Takie są moje przypuszczenia...

Opublikowano

Ok dodałem kilka bibliotek lecz DW wywala błąd :

http://iv.pl/images/...22962766593.png

Gdzieś czytałem że to wina samego DW nie programów ;/

Testowałem też na komputerze ojca i nie działa lecz na moim smiga .dllek raczej żadnych nie potrzebuje przynajmniej nie są zaincludowane do programu są same .h jesli już.

Weteran
Opublikowano

Przede wszystkim masz system x86, to co tam robią dll`ki na system x64?

Dodam że niedawno miałem również problem z tym, tyle że w Qt, wystarczyło się trochę pobawić z różnymi zestawami dll`ek i już u mnie wszystko gra.

Opublikowano

Aha rozumiem a jak kompiluje Mvc na oba systemy 32,64 bity czy tylko na ten co mam?

Jesli na ten co mam to jak zmienic kompilacje na obydwa? Ew żeby tworzyło 2 pliki?

Ja myslałem ze mvc tworzy na 32,64 bity razem i dllki to samo sie dzieje ale ok pobawie sie ;d

Biblioteki kopiowałem z system32 więc nie wiem jak mogą być złe , chce zrobic aplikacje pod 32 i 64 bity

Może sam zobacz plik .exe

Plik: http://speedy.sh/hAUg6/Sfbot.exe

Skan(żeby nie było): http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/87ecb9c66087e935f9931fdb8410b65c8d218de1

Opublikowano

Wystarczyło zainstalować program z linku 2 posty wyżej.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Super dzięki wielkie ;p

Mam jeszcze 1 pytanie/ 2 problem.

1. Jakiej biblioteki będę potrzebował na łączenie z mysql i sprawdzanie danych ??

2.W mvcpp jak podpisać button X na hidowanie zamiast zamykania?

Tutaj trzeba podpisac :

private: System::Void Healer_FormClosing(System::Object^  sender, System::Windows::Forms::FormClosingEventArgs^  e) {

}

Chodzi o taką forme : 78126774002859270973.png

Weteran
Opublikowano

Super dzięki wielkie ;p

Mam jeszcze 1 pytanie/ 2 problem.

1. Jakiej biblioteki będę potrzebował na łączenie z mysql i sprawdzanie danych ??

1. Nie jestem pewien, ale chyba coś takiego jest w WinApi, jeśli nie to spróbuj za pomocą MySql++

@Down

Ja ci z tym już nie pomogę, nie znam windows forms.

Opublikowano

Aha rozumiem a co z tym hidowaniem bo się mecze około od 2 tygodni (niespecjalnie się starając :D )

Opublikowano

private void MyForm_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
{
this.Hide();
e.Cancel = true; // this cancels the close event.
}

Kod dla C#.

Następnym razem spytaj google.

Ta sygnatura jest pusta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...