Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lee Richardson nie żyje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Angielski żużlowiec Lee Richardson nie żyje. Zawodnik Marmy Rzeszów w czasie niedzielnego meczu Ekstraligi z Betard Spartą miał upadek. Natychmiast został zabrany do szpitala, jednak lekarze nie zdołali go uratować.

Do wypadku doszło w trakcie trzeciego biegu. Richardson zahaczył o koło motocykla Tomasza Jędrzejaka i z dużą siłą uderzył w nieosłoniętą bandę. Zawodnik gości nie podniósł się z toru o własnych siłach i został przetransportowany karetką do szpitala.

Początkowo Brytyjczyk uskarżał się jedynie na ból w nodze, w szpitalu stwierdzono jednak wewnętrzny krwotok klatki piersiowej. Lee Richardson zmarł w szpitalu. Miał 33 lata.

Wieść o śmierci żużlowca Marmy Rzeszów dotarła do Gorzowa, gdzie trwało spotkanie Stali z Falubazem Zielona Góra. Mecz został przerwany. Kibice żużlowi uczcili pamięć Anglika minutą ciszy. Później podjęto decyzję o kontynuowaniu spotkania. Żużlowcy Falubazu nie chcieli jechać, natomiast zawodnicy Stali wystartowali w jednym z biegów tylko we dwóch i zdobyli 5 punktów. W parku maszyn padały ostre słowa. Ostatecznie mecz odwołano. Decyzję o wyniku podejmie komisja ligi.

- Teraz nikt z nas nie myśli o ściganiu. Odszedł nasz przyjaciel. Trudno się z tego otrząsnąć. To wielka tragedia - powiedział na antenie TVP Sport zawodnik Falubazu Piotr Protasiewicz.

Lee Richardson urodził się 25 kwietnia 1979 roku w Hastings. Był wielokrotnym reprezentantem Wielkiej Brytanii. W latach 2003-2006 był finalistą DPŚ. Dwa razy stawał na podium cyklu Grand Prix, w 2004 w Cardiff był trzeci, w 2005 roku w Bydgoszczy drugi. Od 1999 jeździł w lidze polskiej i w pierwszym sezonie sięgnął z drużyną Polonii Piła po złoto. Jeździł także w barwach ekip z Grudziądza, Zielonej Góry, Wrocławia, Lublina i Częstochowy.

Wybitny sportowiec, szkoda go.

[*]

http://www.youtube.com/watch?v=s3icqeOQcGU

Opublikowano

Teraz się zacznie wylewanie łez.. Co mi po jakimś angliku? Gdyby to był Polak, to oczywiście, ale, że (m)ongol?

Opublikowano

Teraz się zacznie wylewanie łez.. Co mi po jakimś angliku? Gdyby to był Polak, to oczywiście, ale, że (m)ongol?

Wyjdź hejterze, od ponad 10 lat brał udział w lidze polskiej żużlowej, znakomity sportowiec.

Chociaż w takiej chwili, przestałbyś.

Opublikowano

dzisiaj w somalii zmarl nieznany nikomu czarnoskory czlowiek

byla to osoba silna,madra,waleczna

starala sie przetrwac w tym okrutnym swiecie lecz sie nie udalo

uczcijmy jego pamiec minuta ciszy i gwiazdka otoczona nawiasami kwadratowymi

[*]

Opublikowano

Nie znałem, ale uczcijmy to minutą ciszy i żałobą narodową na miesiąc.

......................................................................................
......................................................................................

Opublikowano

dzisiaj w somalii zmarl nieznany nikomu czarnoskory czlowiek

byla to osoba silna,madra,waleczna

starala sie przetrwac w tym okrutnym swiecie lecz sie nie udalo

uczcijmy jego pamiec minuta ciszy i gwiazdka otoczona nawiasami kwadratowymi

[*]

Nie znałem, ale uczcijmy to minutą ciszy i żałobą narodową na miesiąc.

Nosz ludzie, szlag mnie trafia, ciekawe, czy byście się tak zachowali jakby ktoś bliski wam zmarł.

Opublikowano

ups , fail.

wreszcie ma spokój .

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

To co Gorzów odwalił potem w meczu z Falubazem to jest dzicz....

Lee[*]

To jest coś znacznie gorszego niż dzicz. W mojego punktu widzenia to skandal ! Znowu kibice Falubazu są obarczeni o rozróbę, bo to rzekomo my puszczaliśmy race i petardy ! Zachowanie policji z Gorzowa zostało potępione przez inne jednostki, co więcej... Jeden z kibiców w Falubazu dziś rano mówił, że nigdy więcej do Gorzowa na mecz nie pojedzie, bo to co tam się działo, nie miało racji się zdarzyć.

Wracając do tematu...

Odszedł dobry człowiek, co więcej zawodnik którego wszyscy znali ! Jeździł w Falubazie jak w innych klubach. Rest In Peace Lee, zasługujesz na to...

Opublikowano

Wypadek nie wyglądał na śmiertelny jednak sie myliłem.

Powiem tak Jak Kali w afryce umrze to nikt nie puacze więc ja tez nie będę opłakiwał człowieka którego nie znalem ale przyznam że szkoda tak wybitnego sportowca.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

nie znałem go ale każda śmierć człowieka to jest ból [*]

święta prawda, a takich hejterów co się z tego śmieją ..

No szkoda, next sportowiec zchodzi z tego świata.......

[*]

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...